Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Bezoek DDW Virtual!

Tijdens Dutch Design Week (DDW), 17 tot 25 oktober, biedt ddw.nl allerlei nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten die speciaal voor DDW Virtual zijn ontworpen. Het platform is volledig doorontwikkeld; van design platform tot virtuele festival ervaring.
Bezoek DDW20!

Meld je aan voor een gratis My DDW account om 3D Viewing Rooms te bezoeken tijdens DDW!

Meld je nu aan!

Zet je schrap voor een volledig gevuld online programma met verschillende digitale '3D exhibition rooms' ingericht en ontworpen door jouw favoriete ontwerpers, kijk negen dagen lang naar live streams van en met ontwerpers van over heel de wereld, lees uitgebreide artikelen of kijk thuis vanaf je bank naar DDW TV, live vanuit de DDW studio. Ook kregen we de kans om 360Ëš video's te maken van verschillende fysieke expo's die je tijdens DDW kunt bekijken. Stel je daarnaast eens voor dat je de virtuele DDW bezoekt, door de online expositie van je favoriete ontwerper loopt en een vraag wil stellen over een project. Dat kan! Tijdens DDW kun je vanuit het online programma chatten met de deelnemende ontwerpers en ze alles vragen wat je zou willen weten. Op de hoogte blijven van alle aspecten van DDW20? Registreer je nu voor een My DDW account!

Doordat de deelnemers van de virtuele DDW van over heel de wereld komen, kun je dit jaar nóg veel meer ontwerpers ontdekken. Meer goed nieuws: een bezoek aan het virtuele festival is gratis! 
 

ELLE Decoration, DDW19 © Britt Roelse
DDW20 programma

Wat voor projecten kun je verwachten? Welke ontwerpers doen er dit jaar virtueel mee? Allemaal vragen waarop je antwoord kunt vinden in het online programma! De komende weken zal het programma steeds verder worden aangevuld, dus kijk voor de meest actuele versie op ddw.nl.

3D Viewing Rooms

De 3D Viewing Rooms zijn een digitale, virtuele experience die alle DDW deelnemers volledig zelf hebben vormgeven, van de inhoud tot de vorm, kleur en verlichting van de ruimte. Hier kun je video en fotografie bekijken, audiofragmenten of podcasts beluisteren en jezelf verdiepen in de verhalen van ontwerpers.

Tijdens DDW bezoek je een 3D Viewing Room gemakkelijk door op de event page op ddw.nl te klikken op de knop ‘Explore 3D Viewing Room’. Let op: Om de 3D Viewing Rooms te bekijken, dien je eerst in te loggen met je My DDW account! Wanneer je toegang hebt tot een room, navigeer je met de pijlen op hun toetsenbord naar voren, achter, links en rechts door de ruimte. Ontdek alle hoeken van de expo en laat eventueel een berichtje of donatie achter voor de ontwerper na je bezoek!

Livestreams

Wanneer een DDW deelnemer tijdens DDW ook livestreams uitzendt, zijn deze te zien aan de rechterkant van zijn of haar event page. Zodra de livestream begint, vind je daar de mogelijkheid om de stream te volgen. Ben je toevallig in de 3D Viewing Room van een ontwerper op het moment dat zijn of haar livestream begint? Je krijgt dan een melding te zien waarmee je direct door kan klikken naar de stream. Daarnaast vind je via het ‘Happening Now’ overzicht op de homepage een overzicht van alle streams die op dat moment live zijn en die het komend uur gaan starten. 

GEOdesign in Van Abbemuseum, DDW18 © Tommy Köhlbrugge
Over DDW

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. We zien het als onze opgave te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken.