Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

DDW21 Design Tours

De Design Tours van Dutch Design Week (DDW) geven je een kijkje in de toekomst. Ontdek de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van design, innovatie, tech en cross-overs terwijl je je tegelijkertijd je netwerk verbreed. Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Wie zijn deze (opkomende) talenten die onze toekomst vormgeven? En wat kan ontwerp voor jou en jouw organisatie betekenen? De Design Tours laten je kennismaken met de kracht van ontwerp, van 16 t/m 24 oktober 2021 in Eindhoven. Bij interesse kan je contact opnemen via tours@dutchdesignfoundation.com.

Taste of DDW

Voor aftrap van jouw DDW avontuur begin je recht in het hart van het festival, op Strijp-S. Voor de ‘Taste of DDW’ tour maak je een keuze voor één van de volgende twee hotspots; Klokgebouw of Microlab. Deze compacte tour laat jou en jouw organisatie op een laagdrempelige manier kennismaken met DDW en de kracht van ontwerp. Je kunt deze tour gemakkelijk combineren met een eigen programma.

Discovery tour

Van het kloppende hart van elektronicaconcern Philips tot het kloppende hart van DDW: Strijp-S is bij uitstek de plek voor een prikkelende DDW-ervaring. Tijdens deze uitgebreide tour door de creatieve proeftuin van Eindhoven maak je kennis met jong ontwerptalent en gevestigde namen. Ontdek hoe ontwerp, innovatie en tech samenkomen in spraakmakende exposities.

Inspiration tour

De Inspiration tour neemt je aan de hand door het centrum van Eindhoven, dat deze dagen volledig in het teken staat van DDW. Ontdek wat de lichtstad jou te bieden heeft tijdens een uitgebreide tour langs inspirerende projecten, relevante exposities en bijzondere locaties. 

Atelier tour

Bekijk de wereld door de ogen van de ontwerpers van Sectie-C óf de Fuutlaan. Bezoek hun studio’s en ontdek wat hen beweegt terwijl je je onderdompelt in een van deze Eindhovense design hubs. Tijdens DDW opent een groot aantal creatieve doeners en denkers gevestigd op deze levendige terreinen hun deuren. Je vindt er o.a. studio’s, werkplaatsen, podia, tentoonstellingen en laboratoria.

Custom tour

Ontdek de kracht van ontwerp in een volledig gepersonaliseerde tour over DDW. Passend bij de interesses en wensen van jou en jouw gasten, selecteert het DDW programmateam de meest relevante projecten en highlights. Er wordt gekeken naar de thema’s die aansluiten bij jullie visie of bedrijf. Er wordt een programma samengesteld dat perfect past bij de aangegeven interesses en wensen. De te bezoeken projecten en locaties hangen daardoor volledig af van jullie voorkeuren.

Virtuele custom tour

Beleef het festival op een unieke manier en ontmoet ontwerpers digitaal. In deze virtuele tour, krijg je zonder af te reizen naar Eindhoven, toch een goede inkijk in het brede programma van DDW. Passend bij de interesses en wensen van jou en jouw gasten, selecteert het DDW programmateam de meest relevante ontwerpers en projecten.

Thema tour

Gethematiseerde tours rondom Strijp-S, waarbij naast verdieping op de thema’s ook aansluitende, vaak verrassende, onderwerpen worden gepresenteerd. Voor deze selecteer je één van de volgende onderwerpen: Circular & Biobased building, Mobility, Health, Safety, Water, Food, Rethinking Plastic en Inclusive Society.

Circular & Biobased Building

In het licht van de klimaatopgaven, energietransitie, verduurzaming van woningen en de opgave voor woningbouw brengen we nieuwe oplossingen en ketenpartners bij elkaar in een nieuwe ontwerpmethodiek rond klimaatneutraal bouwen. Het unieke project ‘The Exploded View; Beyond Building’ dient hiervoor als belangrijk ijkpunt.

Mobility

Wat als leefbaarheid centraal zou staan bij het ontwerpen van mobiliteit? Ontdek hoe de toekomst er uit kan zien als mobiliteit als essentiële schakel gaan zien voor het vormgeven van de samenleving. 

Health

Hoe maken we de zorg meer mensgericht in plaats van technologie gedreven? Wat als we allemaal chronisch gezond zouden zijn? Hoe ziet onze leefomgeving er dan uit? In deze thema tour gaan we langs innovatieve gezondheidsperspectieven voor de zorg van de toekomst. Denk aan concepten rondom preventie in plaats van het huidige Care & Cure, of een geoptimaliseerde leefomgeving voor ouderen.

Safety

Hoe creëren we een leefbare samenleving en beperken we ondermijning en overlast? Wat betekent dit voor de politie van morgen? En hoe kunnen burgers hieraan bijdragen? Bekijk deze vragen door de oplossingsgerichte ogen van ontwerpers en verken nieuwe invalshoeken.

Water

Hoe maken we de stad en het landschap adaptief voor de gevolgen van klimaatverandering? Hoe gaan we om met droogte vs. wateroverlast? En wat betekent dit voor de gebouwde omgeving en de landschappen rond de stad? In deze tour maak je kennis met de alomvattende wereld van water.

Rethinking Plastic

Plastic ligt ten grondslag aan grote milieuproblemen, maar heeft materiaal heeft ook voordelen. Het is niet zwart of wit. Ontdek de mogelijkheden van plastic en de alternatieven die ervoor bestaan. Deze tour laat je anders denken over over plastic en biedt je nieuwe perspectieven voor de omgang met het materiaal.

Food

Hoe kan het dat lang niet alle veelbelovende food designs hun weg vinden naar relevante producenten, de markt en uiteindelijk naar de consumenten. Wat kunnen we eraan doen om deze projecten wel verder te brengen? In deze tour breng je een bezoek aan de supermarkt van de toekomst, waar je je honger kunt stillen met de ongekende mogelijkheden die deze ontwerpdiscipline ons biedt.

Inclusive society

Een inclusieve samenleving is een samenleving die inzet op de participatie van iedereen, een samenleving waarin elke burger een aandeel heeft en waar de notie van wederkerigheid centraal staat. Tijdens de Inclusive Society tour maak je kennis met de uitdagingen en mogelijkheden van een wereld waarin iedereen zich gezien en gerepresenteerd voelt.