Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

FAQ voor deelnemers

Vragen over deelname aan Dutch Design Week? Bekijk voordat je contact met ons opneemt hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hoe ziet DDW er dit jaar uit?

DDW vindt dit jaar plaats in fysieke vorm in Eindhoven. Van 16 tot en met 24 oktober 2021 zal DDW te bezoeken zijn verspreid over tientallen locaties en design areas.

Ik wil graag meedoen met DDW21, hoe meld ik mijn project aan?

Je kunt je aanmelden voor DDW21 via jouw My DDW-account. Let op: Het is mogelijk je aan te melden voor DDW21 tot en met 15 juli 2021. Aan de hand van de gestelde selectiecriteria wordt beoordeeld of jouw aanmelding geschikt is voor DDW21.

Kan ik ook virtueel deelnemen aan DDW21?

Ontwerpers kunnen zich in de eerste plaats aanmelden voor deelname aan het fysieke onderdeel van DDW21. Mocht het vanwege de Covid-maatregelen niet mogelijk zijn om een fysiek evenement te organiseren, zal het voor ontwerpers mogelijk zijn om virtueel deel te nemen. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met het programma team.

Hoe vind ik een goede locatie voor mijn deelname aan DDW21?

Allereerst dien je je deelname in via het aanmeldformulier. Dan wordt beoordeeld of jouw plan voldoet aan de selectiecriteria voor deelname. Ben je goedgekeurd? Dan kan je op zoek naar een locatie, in overleg met het programma team van DDW. Kijk op de deelnemerspagina voor meer informatie.

Hoe zorgt DDW ervoor dat ik bezoekers krijg in mijn expo?

Het is belangrijk dat je als ontwerper zorgt voor een volledige 'event page' op ddw.nl met goede tekst en goede kwaliteit beeld. Dit wordt namelijk vanaf 1 september zichtbaar in het online programma en is daarmee jouw visitekaartje naar pers, (design) professionals en bezoekers. Wij gebruiken deze ‘event pages’ daarnaast als input voor communicatie, online content, DDW routes en gerichte pitches naar de pers. Omdat de inhoud van deze pitches samenhangt met de persaanvragen die we ontvangen, biedt deelname aan DDW geen garantie tot PR vanuit DDW. Zorg er daarom ook voor dat je jouw eigen event goed promoot en deelt binnen jouw eigen netwerk.

Wat kost een DDW deelname?

In verband met de nijpende situaties waar het creatieve veld zich door COVID-19 in bevindt, heeft DDW besloten de deelnamekosten dit jaar eenmalig op te schorten. Deelname aan DDW is dit jaar daarom kosteloos voor ontwerpers, ontwerpstudio’s, collectieven, culturele organisaties en educatieve instellingen. Ben je een bedrijf of overheidsinstelling en wil je meedoen aan DDW? Bekijk de tarieven. Naast de kwijtgescholden deelnamekosten vanuit DDW, moet je als deelnemer wel rekening houden met locatiekosten. De kosten hiervoor verschillen per locatie. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een locatie en het maken van de financiële afspraken met de locatiehouder.

Wanneer wordt mijn aanmelding goedgekeurd?

Alle aanmeldingen worden door het programmateam van DDW beoordeeld aan de hand van de selectiecriteria (zie de deelnemerspagina). Je ontvangt uiterlijk binnen 4 weken na aanmelden een bericht of je bent goed- of afgekeurd. BELANGRIJK: vergeet niet op ‘Submit project’ te klikken voor het daadwerkelijk indienen van je aanmelding! De aanmelding wordt pas behandeld als het formulier volledig is ingevuld en is ingediend.

Wat gebeurt er als er een nieuwe COVID-19 uitbraak komt?

De impact van een dergelijke uitbraak kunnen we helaas niet voorspellen. We doen er alles aan om het festival in fysieke vorm door te laten gaan, maar ook wij zijn daarin afhankelijk van de het advies van het RIVM en de maatregelen van de Nederlandse overheid. Afhankelijk van die ontwikkelingen zullen wij het fysieke festival daarop moeten aanpassen.

Vanaf wanneer komt het programma online?

De preview van het DDW21 programma is vanaf september online in te zien.

Wat is het thema van DDW21?

Het thema van de 20e Dutch Design Week is: ‘The Greater Number’. Is de weg die we na de coronacrisis op willen gaan dezelfde als die we de afgelopen decennia hebben bewandeld, namelijk een weg gedreven door economische groei? Dat is een vraag die veel mensen zich het afgelopen jaar hebben gesteld. DDW denkt van niet en roept met ‘The Greater Number’ op tot reflectie en verandering. Die verandering zou zich meer moeten richten op sociale waarden en een betere zorg van de aarde, in plaats van enkel economische waarden. Wellicht moet er minder geconsumeerd worden om minder afval te veroorzaken, moet er worden ingezet op meer duurzame producten, of moet er juist een nieuwe gedragsverandering komen tussen consument en product. Een toekomst waarin voortdurend gezocht wordt naar een beter aantal: soms minder, soms meer maar van hogere kwaliteit en soms simpelweg anders. Dit alles zou ook moeten leiden tot een andere balans tussen ontwerpers en industrie. Dat wordt gevat in het overkoepelende thema ‘The Greater Number’, de zoektocht naar het betere aantal.

Zijn er belangrijke data of deadlines die ik alvast kan noteren?

13 april: Opening Call for Entries DDW21

30 juni: Deadline Call for Entries

1 september: Programma online op ddw.nl

16 – 24 oktober: Dutch Design Week

Wat krijg ik voor mijn deelname?

DDW zorgt voor de overkoepelende organisatie, promotie en communicatie van het gehele evenement en verzorgt daarnaast ook de algemene bewegwijzering en routing. Als officiële DDW deelnemer krijg je daarnaast het volgende:

  • Vermelding op de gratis verkrijgbare DDW plattegrond met een oplage van 100.000 stuks (indien deelname uit een 9-daagse expo bestaat)
  • Eigen event page binnen het online DDW programma waar bezoekers informatie kunnen vinden over je organisatie, project, locatie, openingstijden, logo, speciale evenementen, thema’s, foto’s en video’s.
  • Genummerd locatiebord (voor de beheerder van de locatie) om je locatie zichtbaar te maken voor bezoekers tijdens DDW (Let op, bij meerdere deelnemers op 1 locatie wordt 1 locatienummer gehanteerd + alleen als de deelname een 9-daagse expo is)
  • DDW tickets: Afhankelijk van de deelnemerscategorie en de bijbehorende kosten krijg je een x aantal DDW tickets voor eigen gebruik. Bekijk hier hoeveel tickets er per categorie beschikbaar worden gesteld.
  • Ondersteuning bij het vinden van de juiste locatie

Slag om de arm

De stand van zaken omtrent de corona pandemie dwingt ons ertoe om een slag om de arm te houden v.w.b. de organisatie van DDW21.

Voor wat betreft het organiseren van fysieke onderdelen zijn we namelijk van afhankelijk van toestemming van de Gemeente en Veiligheidsregio. Indien er onverhoopt geen toestemming wordt gegeven voor fysieke onderdelen of indien deze aan bepaalde (beperkende) voorwaarden moeten voldoen (denk bijvoorbeeld aan een maximaal aantal bezoekers of het aantonen van een negatieve corona test), dan dienen wij als organisatie deze te respecteren. Als deelnemer die je je van deze onzekerheid bewust te zijn.

Visitor mode