Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Call voor mentees

06 June 2024

Strijp-S - Ketelhuisplein - HeyHeydeHaas - DDW16 - © Dick Rennings
Ben jij een ruimtelijk of grafisch ontwerper die graag leert van ervaren experts in het vak? Loop dit jaar mee met senior ontwerpers en kom zo op de shortlist ‘Ruimtelijk Ontwerpers’ voor Dutch Design Week 2025!

Mentor-Mentee Traject

Gedurende het Mentor-Mentee traject wordt je gekoppeld aan ervaren ontwerpers die dit jaar het ruimtelijk ontwerp maken voor de tentoonstellingen op de locaties Klokgebouw en Ketelhuisplein voor Dutch Design Week. Je loopt met hen mee en draagt dit jaar zelf nog geen verantwoordelijkheid voor de output of deliverables.

Wat vragen we van jou?

In de aanloop naar Dutch Design Week 2024 vragen we je aanwezig te zijn bij alle meetings van de huidige uitvoerder van de opdracht. Je krijgt de kans om mee te lopen en te leren van gevestigde professionals, waarbij je waardevolle inzichten en ervaring kunt opdoen in het ontwerpproces én de realisatie van de ontwerpen. 

Benodigde vaardigheden:

  • het tekenen van plattegronden
  • het maken van ruimtelijke ontwerpen
  • ervaring met schetsmatig 3D-visualisatie is een prĂ©
  • werken binnen een taakstellende begroting
  • meedenken in partijen voor relevante partnerships ten behoeve van de uitvoering 

Welke opdracht voeren de ontwerpers uit?

De ruimtelijke vormgeving van de hallen of het plein, zodat deelnemers aan Dutch Design Week 2024 hun projecten op een goede en aantrekkelijke manier kunnen presenteren. Samenhang en wayfinding zijn de belangrijkste aandachtspunten. 

Dutch Design Week 2025

Neem jij volgend jaar het stokje over? Je komt op de shortlist van spatial designers voor Dutch Design Week 2025. Ruimtelijk ontwerpers voor Klokgebouw en Ketelhuisplein werken samen met een ervaren Dutch Design Week team en ontwikkelen concepten, beheren het budget, benaderen de nodige leveranciers en dragen de verantwoordelijkheid over de uitvoering van hun ontwerp. 

Wat krijg je dit jaar van ons?

  • Hands-on ervaring en leren van professionals.
  • Je komt op de shortlist van ruimtelijk ontwerpers voor Dutch Design Week 2025.
  • Een vergoeding van €3.000,- (indicatie: 60 werkuren) in de periode van juli tot en met oktober.

Hoe meld je je aan?

Stuur je korte motivatie en portfolio vóór 1 juli naar applications@dutchdesignfoundation.com.

We reageren op elke aanmelding die binnenkomt. Indien je niet geselecteerd wordt voor dit jaar, kan het zijn dat we vragen of we je gegevens mogen behouden voor andere open calls of mogelijke opdrachten. Kandidaten voor kennismaking en opdrachtverkenning worden in week 26-27 uitgenodigd voor een gesprek.