Terug naar Programma
book cover Do It Ourselves
nai / 010 publishers

LIVE MAGAZINE - Do It Ourselves

Een live-magazine dat de betrokken en onderzoekende mentaliteit van afgestudeerde ontwerpers aan Nederlandse academies en universiteiten verkent

Za 19 okt bij FIFTH | NRE | Downtown

'Do It Ourselves - A new mentality in Dutch design' is het nieuwe boek van designjournalist Jeroen Junte dat de post-crisis generatie ontwerper beschrijft. In een twee uur live-magazine met interviews en presentaties wordt de laatste lichting afgestudeerden langs dit boek gelegd.

Een nieuwe generatie ontwerpers is gevormd opgeleid tijdens een crisis. Ze werken experimenteel en gericht op samenwerking. Ze willen een rol spelen in maatschappelijke vraagstukken en zoeken naar alternatieven voor vastgelopen economische, politieke en sociale structuren. In hoeverre sluit de de jonge lichting ontwerpers aan bij deze nieuwe mentaliteit, voor het eerst beschreven in het boek 'Do It Ourselves' van designjournalist Jeroen Junte.
Acht pas-afgestudeerde ontwerpers aan Nederlandse academies en universiteiten presenteren zich aan het publiek tijdens dit gratis toegankelijke event. De selectie van deze talenten kwam tot stand in nauwe samenwerking met de betreffende onderwijsinstellingen.