Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Social Interactions

Producten gericht op interactie en communicatie.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Ruud and Maria interacting - Leah Schulze

We ontwerpen tools voor sociale interactie om nieuwe manieren van communicatie te benaderen. Wij denken dat speelsheid en gemak een goede aanpak is om deze nieuwe manieren van interactie te stimuleren.

Clink

Wereldwijd lijden ongeveer 50 miljoen mensen aan dementie.
Een van de meest voorkomende symptomen van deze ziekte is het verlies van het vermogen om verbaal te communiceren.

Bij mijn oma is dementie geconstateerd.
Persoonlijk ervaar ik het verlies van verbale communicatie, van interactie in het algemeen, als heel verdrietig, zwaar en moeilijk voor ons beiden. Net als ik, hebben zoveel andere mensen met familieleden de diagnose
dementie hebben de ervaring van verlies.

Clink zijn twee interactieve communicatiemiddelen,
ontworpen om de deuren tussen patiënt, verpleegkundige en familie open te houden. Elk product prikkelt op zijn eigen manier verschillende zintuigen.
Ze werken zonder enige druk om te slagen - maar met de kans om een gevoel van prestatie en vreugde te geven. De producten zijn gemaakt om een vrolijke en leuke interactie met elkaar te hebben. Ze zijn ontworpen om gemak, speelsheid en stimulerend entertainment te ervaren.

De producten van Clink zorgen voor kostbare momenten voor beide betrokkenen.

Intymność

Het stimuleren van communicatie en intimiteit tussen koppels is wat in mijn werk centraal staat. Het gaat over het verkeerde beeld wat onze maatschappij heeft gecreëerd rondom relaties en liefde. Intimiteit word vaak verstaan als iets wat met seks te maken heeft. Deze mindset zou ik graag willen veranderen. Ook in deze digitale wereld waar we in leven, communiceren we vooral nog via onze telefoon, in de realiteit vergeten we soms om te communiceren. Mijn project is ontstaan uit een reflectie vanuit mijn eigen ervaring. Door theoretische kennis die ik had opgedaan leerde ik beter te communiceren in mijn relatie en wat zorgde voor intimiteit en een diepere intimiteit. Deze ervaring zou ik graag ook aan andere mensen willen aanbieden.

Met mijn spel wil ik bereiken dat op een speelse, leuke manier koppels een verbinding of diepere verbinding kunnen aangaan met elkaar, dat ze op elk moment weer terug kunnen vallen op intimiteit. Het is een hulpmiddel om verbinding tot stand te brengen, dat mensen weer gaan kijken naar de ander, zich gaan verplaatsen in de ander, kijken naar elkaars behoeftes, leren praten met elkaar en te zien hoe het is om je kwetsbaar op te stellen naar de ander toe.

Play video

Ger - Leah Schulze

The box - Sabina Schreurs

Touch - Sabina Schreurs