Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) eKodoKi bags: go conscious in style

Drie collecties milieuvriendelijke tassen voor stijlbewuste forenzen en reizigers, ontworpen door eKodoKi voor de introductie van hun e-commerce merk

Dit project was onderdeel van DDW 2021
eKodoKi RE-BELT Bag Collection — © Marion Verbücken and Bertrand Rigot | eKodoKi

eKodoKi tassen zijn heruitgevonden klassiekers, in de context van milieubewustheid, door het gebruik van gerecycled en hernieuwbare materialen. De eKodoKi tassen combineren functie en stijl gebaseerd op de slow-fashion beweging en stellen bewuste bezitters in staat hun milieustandpunt uit te dragen.

RE-BELT-collectie | Upcycled Autogordel Tassen

Autogordels zijn geproduceerd volgens strikte specificaties en voorschriften, een duurzaam en sterk, maar toch flexibel materiaal. Maar in het productieproces blijken sommige delen niet geschikt genoeg te zijn voor hun oorspronkelijke veiligheidsdoel; in plaats van dat ze in het afval circuit belanden, worden ze het favoriete weggegooid materiaal voor eKodoKi, voor zijn robuuste RE-BELT tassencollectie. Deze veiligheidsgordels hebben allerlei subtiele kleurnuances en nuances in weefpatronen, maar elke tas is gemaakt van dezelfde batch, waardoor deze tegelijkertijd in het algemeen consistent en uniek is. Bovendien komt hun charme ook voort uit de vele handwerkzaamheden, het vakmanschap van ambachtslieden zoals kleermakers, naaiateliers en nieuw opgeleide vluchtelingen voor werkverschaffing.

KWORK-collectie | Hernieuwbare Kurk- en Hanji-Tassen

Kurk en hanji zijn respectievelijk geoogst van de schors van de kurkeiken boom en papiermoerbei boom. Het zijn hernieuwbare grondstoffen die worden gebruikt als basis voor het maken van twee milieuvriendelijke materialen voor de gedistingeerde KWORK tassencollectie van eKodoKi: kurk textiel en Haunji. Kurk textiel is gemaakt van dunne kurk vellen die wordt vastgehecht aan een stoffen ondersteunende rug, wat resulteert in een zacht en buigzaam oppervlak dat de natuurlijke, textuur en schoonheid van onbewerkte kurk behoudt. Gemengd met katoenvezels en siliconen coating, worden Koreaanse hanji papiervezels omgevormd tot Haunji (een merk van Hanwon Moolsan Corp), een waterafstotend, flexibel en verrassend lichtgewicht alternatief voor dierlijk leer en petrochemisch 'veganistisch leer'.

WOOLI-collectie | Natuurlijke Wolvilt Tassen

Tegenwoordig is het Ă©Ă©n van de mooiste hernieuwbaar materialen voor professionele kleding en interieurdecoratie voor ontwerpers, maar echt wol vilt is ook de favoriete materiaal van eKodoKi voor zijn collectie zachte etuis en tassen. Dit dikke, maar zachte, materiaal van de WOOLI tassencollectie beschermen elektronische hardware en andere persoonlijke bezittingen. Doorgaans Ă©Ă©n keer per jaar geschoren, voorzien schapen ons op natuurlijke wijze van een kwalitatief materiaal, wol, en ze worden daarbij niet mishandeld integendeel, het is zelfs noodzaak. Het oudst bekende textiel van de mensheid is niet geweven of gebreid; het wordt verkregen door vezels te matteren, en samen te persen. In tegenstelling tot nagemaakt polyester vilt en acryl vilt, is 100% natuurlijk wol vilt het meest milieuvriendelijke vilt.

eKodoKi RE-BELT Messenger Bag L and Backpack M — © Marion Verbücken and Bertrand Rigot | eKodoKi

eKodoKi KWORK Bag Collection — © Marion Verbücken and Bertrand Rigot | eKodoKi

eKodoKi KWORK Briefcase L and Hand/Shoulder Bag L — © Marion Verbücken and Bertrand Rigot | eKodoKi

Designing and prototyping eKodoKi WOOLI Bags — © Marion Verbücken & Bertrand Rigot | eKodoKi