Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Startblock - Focus on essentials

De volledig fabrieksmatig gebouwde CLT houten woning voor 1-2 persoonshuishoudens. Duurzaam, betaalbaar, circulair, en voldoet aan het Bouwbesluit en

Dit project was onderdeel van DDW 2021
StartBlock - Building project - Emmeloord — © Designed by 1op1 Architects - Urk

Duurzaam, circulair, en voldoet aan het Bouwbesluit; dat is maar een beperkte typering van deze compacte woning. Dankzij de beperkte voetprint van 20m2 is het mogelijk een starter op de woningmarkt van een volwaardige woning te voorzien tegen een betaalbare prijs.

Dé innovatie op het gebied van volledig fabrieksmatige woningbouw.

StartBlock stelt een nieuwe norm als het gaat om een volledige woning vanuit de fabriek te leveren op de bouwplaats. De bouwplaats bevindt zich in de fabriek waar de woning inclusief keuken, badkamer en toilet wordt opgeleverd. Na 6 dagen assemblagetijd wordt de woning in zijn geheel – drie verdiepingen hoog - getransporteerd naar de plaatsingslocatie. Volgens het plug-and-play principe is de woning instapklaar; dus direct te bewonen. Het afwerkingsniveau is zo hoog dat de bewoners zelf niets meer hoeven te doen om te kunnen leven in deze circulaire woning. De woningen zijn geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens. Ze worden rug-aan-rug geplaatst. Daardoor ontstaat meer woonoppervlak op bestaande m2. Deze vorm van verdichting biedt kwaliteit van leven. Doordat het een houten woning betreft die aan alle bouweisen voldoet zijn privacy en comfort gewaarborgd. Ervaar het zelf op de DDW2021.

Play video
StartBlock - Building project - Ridderkerk — © Designed by 1op1 Architects - Urk