Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Inhuman Performances

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Nepco

Tijdens DDW zal Mediamatic verschillende onmenselijke performances hosten die je zullen vervreemden van je eigen menselijke vorm.

Iris Woutera - Deform

Deform (2015) is een performance waarin een flexibele cocon het menselijk lichaam omhult. De combinatie van hard (plastic) en rekbaar (textiel) zorgt voor een beweegbare ruimte, waarin opmerkelijke vormen kunnen ontstaan. Een performer speelt met het materiaal dat reageert op beweging. De organische stroom verwijst naar vormen in de natuur, zoals planten, vissen, of een zacht deinende zeeanemoon. 

Live tuften met Nadie Borggreve

Kijk hoe Nadie Borggreve haar diep in de natuur gewortelde creaties maakt. Ze lijken op gotische ramen: hoe ze naar boven kijken, naar de hemel; het wol vervangt het glas in lood, waardoor astrale formaties ontstaan. Borggreve speelt ook met de compositie van haar stukken, die ze ofwel fragmenteert ofwel samenstelt als een collage. 

Nepco's Biologisch Dynamisch Dadaïstische Interventies & Kamerplant in residence Jesse Asselman

Maak je klaar om vervreemd te raken van je eigen menselijke vorm. Je kunt de dynamische groep Nepco en kamerplant Jesse Asselman vinden rond Natlab of misschien zelfs ergens anders op Strijp-S. Voel je vrij om met ze te praten, of ze vragen te stellen.