Zoeken

Sluit zoeken
The Embassy of Mobility

(Archief) Achtse Baan

Een speculatief ontwerpconcept dat inspeelt op de uitdaging van mobiliteit in de noordelijke wijk van Eindhoven: Achtse Barrier.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Achtse Trein — © Piotr Szczesniak

Achtse Baan gaat over de kwaliteit van leven, het creëren van een inclusieve buurt met een mix van voorzieningen, groen, wilde dieren.
Door middel van drie hoofdthema’s; wilde natuur, technologische soberheid en sociale veerkracht onderzoekt Bygg de ruimtelijke mogelijkheden in de Achtse Barrier.

Wilde natuur

Inclusief ontwerpen betekent het integreren van niet-menselijk perspectief in het ontwerpprocess. De Achtse Barrier biedt een complex netwerk van wilde natuur om permanente of migrerende soorten in de buurt te herintroduceren.

Technologische soberheid

Het gebruik van individuele auto's strookt niet met de duurzaamheids- en leefbaarheidsdoelstellingen en we richten de publieke ruimte opnieuw in voor wandelen en fietsen. Een stap terug voor een stap voorwaarts.

Sociale veerkracht

De Fransebaan is een ringweg in de wijk, waar een bewegend platform wordt geïntroduceerd. Dit platform zit vol met dagelijkse benodigde voorzieningen en maakt wekelijks een rondje om de baan en is zo bereikbaar voor iedereen. Als jij niet naar de stad kunt, komt de stad naar jou!

Andere deelnemers

The Embassy of Mobility

Vorige Volgende

Andere deelnemers

The Embassy of Mobility