Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Sustainable Products

De komende weken blikken we terug op DDW en zetten we de belangrijkste thematische verhaallijnen en content van 2020 op een rij. Op deze pagina vind je alles rondom het laatste DDW20 thema van de reeks: Sustainable Products.

Design is mede verantwoordelijk voor een overdaad aan producten in ons leven, maar biedt ook de oplossing. Ontdek de ontwerpers die gebruik maken van radicale processen en materialen - van natuurlijke stoffen zoals paddenstoelenmycelium, tot gemanipuleerde veganistische leersoorten - om afval te verminderen en betekenisvollere objectrelaties te bevorderen. Kunnen we hiermee naar een circulaire economie toe? In het thema Sustainable Products staat deze vraag centraal.

Ontdek DDW20

Meld je aan voor een gratis My DDW account om 3D Viewing Rooms te bekijken!

Meld je aan

DDW Talks: Sustainable Products

Kunnen duurzame materialen ons echt helpen een betere toekomst op te bouwen? En wat maakt een product duurzaam? Tijdens DDW Talks: Sustainable Products bespraken verschillende sprekers de mogelijkheden van het duurzame product glas, vanuit een materiaal-, product- en consumentenstandpunt. De levenscyclus van glas en het steeds schaarser wordende bestanddeel zand werd onder de loep genomen. Glas wordt breed geadverteerd als een betere keuze dan kunststof, maar hoe duurzaam is het eigenlijk? Bekijk de DDW Talk hieronder terug!

Play video

Duurzame ontwerpoplossingen

De toekomst van design kan, en moet, steeds meer gericht zijn op het verminderen van afval en plastic. Met de Materialized expositie toont Isola Design District de visie van haar internationale design community en onderzoeksprojecten over biomaterialen tot innovatief duurzaam meubilair. Wat staat ons morgen te wachten? Ontdek het in de 3D Viewing Room.

Het WORTH Partnerschapsproject creëert en ondersteunt transnationale samenwerkingsverbanden tussen modeontwerpers, producerende kleine of middelgrote ondernemingen en meer mensen die op zoek zijn naar design-gedreven en innovatieve ideeën. Tijdens DDW presenteerden zij 62 partnerschapsprojecten die zich inzetten voor de ontwikkeling van een meer slimme, duurzame en inclusieve groei door middel van ontwerpoplossingen. Bekijk de 3D Viewing Room hieronder!

United Matters is een collectief van afgestudeerden van de MA-studie Material Futures 2020 van Central Saint Martins. Op het snijvlak van ambacht, wetenschap en technologie gebruiken zij diverse benaderingen om te onderzoeken hoe we in de toekomst kunnen leven en hoe we kunnen omgaan met systemen van het onzekere heden. Bekijk de 3D Viewing Room.

Nieuw materialisme

Hoe bouwen en informeren materialen om ons heen ons leven? Hoe moeten we onze relaties met hen beschouwen, in termen van gebruik en waarde? In Methods of New Materialism presenteerde The Arena (onderdeel van de Graduation Show van Design Academy Eindhoven) op zondag 18 oktober verschillende verhalen over materiële productie, levenscycli en infrastructuur. Bekijk de gehele paneldiscussie hieronder terug!

Play video

Een leefbare wereld

De aarde warmt op, maar de mens wapent zich er tegen met oplaadbare ventilators en airconditioning systemen die zoveel stroom kosten dat de aarde alleen maar warmer wordt. Design studenten Esmée Willemsen en Anna Koppmann bedachten een fijnere, gezondere en duurzamere oplossing om onze omgeving ook in extreme hitte leefbaar te maken. Met Plus Minus 25 ontwierpen zij een warmteregulerend gordijn dat huizen en appartementen koel houdt zonder stroom te verbruiken. Bekijk de aflevering van Antenna over Plus Minus 25 hieronder terug!

Play video

Alle DDW20 themes

Benieuwd naar de andere thematische verhaallijnen van DDW20? Bekijk alle DDW themes hier.