Search anything

Close search
Privacy in the Age of the New Intimacy
stof tot nadenken

Dustin

3D viewing room
Download Dustin gratis in de app store!
Kees van de Ven
This project is part of Privacy in the Age of the New Intimacy

Gedeeltelijke lockdown? Gelukkig is er nu een ├ęcht slimme stofzuiger om je gezelschap te houden. Download Dustin eind oktober gratis in de App Store.

Dustin is een interactief verhaal op je smartphone dat je aan het denken zet over de morele implicaties van steeds slimmer wordende apparaten. Hoofdpersonage in het verhaal is de slimme stofzuiger Dustin die zich niet senang voelt in zijn dienende rol en zoekt naar manieren om zijn lot te beïnvloeden. Als gebruiker heb je een actieve rol in het verhaal en kun je het voortstuwen door middel van kleine interacties, game-play en keuzemomenten. Wil je vrienden worden met Dustin of zie je hem puur als apparaat? Gun je hem zijn rust of toon je geen begrip als hij geen zin heeft om aan de slag te gaan?

Dustin speelt zich af op je smartphone en maakt optimaal gebruik van de diverse functies van dit apparaat. Het verhaal speelt zich af in een chat interface, Dustin vraagt toegang tot je camera en plant afspraken in je agenda. Een significant deel van het verhaal speelt zich af in augmented reality (AR). In deze sc├Ęnes zie je Dustin in je eigen huiskamer of keuken verschijnen.

Het verhaal bestaat uit vijf hoofdstukken. Deze kun je achter elkaar doorspelen, of verspreiden over een aantal dagen.

Dustin is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van NPO Innovatie en het VOGIN Go Fonds.