Zoeken

Sluit zoeken
Community

Toekomst visie! - Studio Dáárheen

31 August 2018

Wil jij een voorproefje op onze mogelijke wereld met biotechnologie?

De tentoonstellingsjury van PRIMER18 (conferentie voor ontwerp, strategie en toekomst, georganiseerd door Design Futures) heeft 

twee van mijn Speculative Design-projecten genomineerd:

'BioTronicols' en 'TeethMussel', voor de PRIMER 18 Emerging Designer-tentoonstelling in 2018.

Mijn project is een van de genomineerden, gekozen uit 76 inzendingen van 23 instituten / organisaties over de hele wereld.

Mijn projecten zijn tentoongesteld tijdens de PRIMER18-conferentie op vrijdag 4 mei in het David Brower Center in Berkeley, Californië. Ze kunnen ook tijdens de DDW2018 worden bekeken.

 

TeethMussel

NIEUW! Tandimplantaat met nieuwe technologie. The TeethMussel produceert gepersonaliseerde tanden op basis van een DNA-blauwdruk van personen.

Een combinatie van menselijk DNA (speciale toestemming verleend) en een mossel. De tanden kunnen in de kaak worden geïmplanteerd.

Gezondheidsinstituut: Irkutsk Dental Grupp

Gene-combinatiecode: Neutral03Mus125HUM568 (* toegekend) HUM * pers

Protocol: RUSIB2-Rev3

Gebruik: gezondheid, tandheelkunde.

 

BioTronicols

Nu we allemaal onze smartphones hebben met touchscreens, krijgen we bijna geen haptische feedback. Als reactie op wat we missen, zal tactiliteit steeds belangrijker worden. In deze levende elektronische producten, 'Biotronicols', is de huid van de producten de belangrijke tactiele factor.

Het kan warm of koud aanvoelen, zacht of met bulten, er groeien zelfs haren uit de knoppen. Misschien kun je een hartslag voelen...

Het is een levend elektronisch apparaat. Levende cellen groeien over en in een schaaldeel en PCB. De cellen en de elektronische delen communiceren met elkaar via elektrische synapsen en chemische synapsen. Het product geeft haptische feedback en moet worden aangeraakt. Het product kan worden opgeladen door het in een kom met voedzame gel te doen, die wordt opgenomen door zijn kieuwen aan de achterkant. Het kan ook communiceren met andere levende producten uit dezelfde collectie, met een snoer.

Fabrikant: 'Mei-Kyon living products'

Aziatisch protocol: As2-Rev12,

Genecombinatiecode: Neutral (JVCI-syn7) 05Pi66Sna5Bat98,

Gebruik: games, lifestyle.

 

Kom kijken bij 'NeoBio' van Design Studio Dáárheen! In het VEEMgebouw