Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

DDW Young

Bezoek Dutch Design Week met kinderen, leerlingen en jongeren


Ook voor kinderen, jongeren en/of leerlingen is Dutch Design Week super interessant: er zijn veel laagdrempelige locaties en presentaties die de moeite waard zijn. Het is makkelijk om met ontwerpers in contact te komen om zo te ervaren hoe zij met een optimistische blik werken aan een positieve toekomst!
© Manifestations © Tommy Köhlbrugge

Tips

DDW Young heeft projecten van ontwerpers uit het programma gefilterd, speciaal voor kinderen en jongeren vanaf 6 tot 18 jaar. Je kunt tips downloaden voor kinderen vanaf 6 jaar of voor kinderen van 10 jaar of voor jongeren vanaf 14 jaar. 
Oktober online

© DDW Klokgebouw ©MaxKneefel

Waarom DDW Young?

Kinderen en jongeren zijn de makers van de toekomst. Daarom is het belangrijk dat juist zij de waarde van design voor onze toekomstige wereld zien en ervaren. Als zij opgroeien met het besef dat design essentieel is voor economische, maatschappelijke, sociale en ecologische ontwikkelingen, zijn zij eerder geneigd design thinking toe te passen in hun latere leven, als opdrachtgever, gebruiker of als ontwerper.

Design kan ook een belangrijke rol spelen in het onderwijs:

  • Leerlingen leren kritisch denken.
  • Het helpt ze om goed samen te werken.
  • Ze ervaren welke vrijheid en autonomie design thinking biedt.
© DDW Ketelhuisplein © MaxKneefel

DDW Young routes

Verken Dutch Design Week (DDW) aan de hand van één van de DDW Young routes gemaakt door DDW. Op een DDW Young route kun je samen van alles ervaren en zien op het gebied van design, creativiteit en technische innovaties, ontwerpers ontmoeten én op allerlei plekken zelf aan de slag met design. Kies de perfecte route voor jou, vind het startpunt en ga wandelend of met de fiets op ontdekkingstocht!
Oktober online

DDW Young informatiepunt

Het DDW Young informatiepunt is het startpunt voor kinderen, jongeren en/of leerlingen in groepsverband en voor gezinnen. Een Design Guide heeft hier informatie over DDW en het is het ideale vertrekpunt op Strijp-S om DDW te gaan verkennen. Het DDW Young informatiepunt is te vinden in het hart van DDW op het Ketelhuisplein op Strijp-S. 

© Manifestations © Tommy Köhlbrugge

DDW Young tours voor scholen

Schoolklassen zijn welkom voor tours en worden rondgeleid door onze deskundige Design Guide. Duik samen in de innovatieve en optimistische wereld van design en ontwerpers. De tour is voor leerlingen van 6 tot 18 jaar. Begeleiders zijn natuurlijk ook welkom.

Deze tour vindt plaats op Strijp-S en start bij het DDW Young infopunt. De tour duurt 1,5 uur en kost €10,- per leerling excl. btw. De klas wordt opgedeeld in twee groepen van maximaal 15 leerlingen. 

Voor meer info en deze tour boeken, e-mail direct met katja@dutchdesignfoundation.com

Picture This

Het thema van DDW23 is Picture This: DDW23, the best of all weeks! Meer weten? Lees hier alles daarover met o.a. Creative Head of DDW Miriam van der Lubbe.

Tickets

Kom je met kinderen, jongeren of je gezin? Er is een DDW Familieticket te bestellen aan de deur voor € 62,50 p.s. (max. 5 personen waarvan max. 2 volwassenen).

Wil je dat jouw leerlingen (vanaf 12 jaar) 9 dagen lang onbeperkt toegang hebben tot de DDW? Bestel dan tickets. Met studentenkorting komt dat op € 15,- per leerling. Aan de deur is dat € 18,50.