Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

DDW Young

Alle informatie op deze pagina betreft Dutch Design Week 2023.

Bezoek Dutch Design Week met kinderen, leerlingen en jongeren


Dutch Design Week (DDW) is erg leuk voor kinderen, jongeren en/of studenten. Er zijn veel interessante, interactieve en laagdrempelige locaties en presentaties die een bezoek meer dan waard zijn. Dutch Design Week is dé kans voor jong en oud om op een laagdrempelige manier in contact te komen met ontwerpers en te ervaren hoe zij met een optimistische blik werken aan een positieve toekomst!
© Manifestations - DDW22 - Tommy Köhlbrugge

Tips

DDW Young heeft een selectie projecten van ontwerpers gefilterd uit het DDW23 programma die super leuk en interessant zijn voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Bekijk hier de tips op maat voor kinderen vanaf 6 jaar, vanaf 10 jaar of vanaf 14 jaar. 

© Klokgebouw - DDW22 - Max Kneefel

Waarom DDW Young?

Kinderen en jongeren zijn de makers van de toekomst. Daarom is het belangrijk dat juist zij de waarde van design voor onze toekomstige wereld zien en ervaren. Als zij opgroeien met het besef dat design essentieel is voor economische, maatschappelijke, sociale en ecologische ontwikkelingen, zijn zij eerder geneigd design thinking toe te passen in hun latere leven, als opdrachtgever, gebruiker of als ontwerper.

Design kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling en in het onderwijs van kinderen en jongeren:

  • Ze leren kritisch denken.
  • Het helpt ze om goed samen te werken.
  • Ze ervaren welke vrijheid en autonomie design thinking biedt.
  • Design is super leuk!
© Ketelhuisplein - DDW22 - Max Kneefel

DDW Young routes

Verken Dutch Design Week (DDW) aan de hand van één van de DDW Young routes gemaakt door DDW. Op een DDW Young route kun je samen van alles ervaren en zien op het gebied van design, creativiteit en technische innovaties, ontwerpers ontmoeten én op allerlei plekken zelf aan de slag met design. Kies de perfecte route voor jou, vind het startpunt en ga wandelend of met de fiets op ontdekkingstocht!

Bekijk de routes

 

DDW Young informatiepunt

Het DDW Young informatiepunt is te vinden in het hart van DDW op het Ketelhuisplein op Strijp-S, (Map No. C4 | Strijp-S). De design guides bij dit informatiepunt kunnen je alles vertellen over DDW waardoor het een perfect startpunt is voor kinderen, jongeren, scholieren in groepsverband of families om hun ontdekkingstocht te beginnen. Het Ketelhuisplein is ook dé plek waar je de robot G2-6T kunt bewonderen, die we mochten lenen van Manifestations, en waar je mee kunt bouwen aan de slimme knikkerbaan van Marblelous TECH. Een super leuke manier om DDW te beginnen!

© Manifestations - DDW22 - Tommy Köhlbrugge

Tickets voor families, scholen en onderwijsinstellingen

Familie- en studententickets zijn later verkrijgbaar.