Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

DDW Young

Bezoek Dutch Design Week met kinderen en jongeren


Ook voor kinderen, jongeren en/of leerlingen is Dutch Design Week super interessant: er zijn veel laagdrempelige locaties en presentaties die de moeite waard zijn. Het is makkelijk om met ontwerpers in contact te komen om zo te ervaren hoe zij met een optimistische blik werken aan een positieve toekomst!
© Manifestations © Tommy Köhlbrugge

Tips

DDW Young heeft projecten van ontwerpers uit het programma gefilterd, speciaal voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Je kunt tips downloaden voor kinderen van 6 jaar of voor jongeren vanaf 12 jaar. 

Tips vanaf 6 jaar (Nederlands)

Download

Tips vanaf 6 jaar (Engels)

Download

Tips vanaf 12 jaar (Nederlands)

Download

Tips vanaf 12 jaar (Engels)

Download
© DDW Klokgebouw ©MaxKneefel

Waarom DDW Young?

Kinderen en jongeren zijn de makers van de toekomst. Daarom is het belangrijk dat juist zij de waarde van design voor onze toekomstige wereld zien en ervaren. Als zij opgroeien met het besef dat design essentieel is voor economische, maatschappelijke, sociale en ecologische ontwikkelingen, zijn zij eerder geneigd design thinking toe te passen in hun latere leven, als opdrachtgever, gebruiker of als ontwerper.

Design kan ook een belangrijke rol spelen in het onderwijs:

  • Leerlingen leren kritisch denken.
  • Het helpt ze om goed samen te werken.
  • Ze ervaren welke vrijheid en autonomie design thinking biedt.
© DDW Ketelhuisplein © MaxKneefel

DDW Young routes

Binnenkort komen er ook speciale DDW Young routes online. Verken Dutch Design Week (DDW) aan de hand van één van de DDW Young routes gemaakt door DDW. Op een DDW Young route kun je samen van alles ervaren en zien op het gebied van design, creativiteit en technische innovaties, ontwerpers ontmoeten én op allerlei plekken zelf aan de slag met design.Kies de perfecte route voor jou, vind het startpunt en ga wandelend of met de fiets op ontdekkingstocht!

Bekijk de routes

DDW Young informatiepunt

Het DDW Young informatiepunt in Natlab op Strijp-S is het startpunt voor kinderen, jongeren en/of leerlingen in groepsverband en voor gezinnen. Een Design Guide heeft hier informatie over DDW en het is het ideale vertrekpunt om DDW te gaan verkennen. Het informatiepunt is te vinden in de hal van het Natlab en is open van maandag 24 oktober tot en met vrijdag 28 oktober van 11.00 tot 13.00 uur. Je vindt hier ook de slimme knikkerbaan van Marblelous TECH waar je zelf aan mee kunt bouwen!

Natlab heeft dit jaar als subthema Play en biedt allerlei events voor kinderen en jongeren, zoals bijvoorbeeld het Taartrovers filmfestival en een expositie van animatiemakers Job, Joris & Marieke. Je vindt het hele programma hier.

Natlab is ook een handige plek om als groep weer bij elkaar te komen en voor jongeren om zelfstandig DDW bezoeken.

© Manifestations © Tommy Köhlbrugge

DDW Young tours

Laat je rondleiden door onze deskundige Design Guide en duik samen in de innovatieve en optimistische wereld van design en ontwerpers. De tour is voor kinderen en tieners van 6-18 jaar en begeleiders zijn ook welkom.

Praktische informatie:

  • Wanneer? Woensdag 26 oktober of vrijdag 28 oktober van 11.30u tot 12.30u. Inloop vanaf 11.00u. 
  • Startpunt? DDW Young infopunt in Natlab. Trek fijne wandelschoenen aan. 
  • Aanmelden? Stuur een mailtje voor zondag 23 oktober naar tours@dutchdesignfoundation.com. Vermeld daarbij het aantal personen waarmee jullie komen, jullie namen en leeftijden. Er kunnen max. 15 kinderen, tieners en begeleiders mee, dus wees er snel bij, want vol=vol!
  • Kosten? Deze tour wordt door DDW gratis aangeboden.

Get Set

Het thema van DDW22 is Get Set… We’re on a mission! Meer weten? Lees hier het interview met Creative Head of DDW Miriam van der Lubbe.

Kom je met kinderen, jongeren of je gezin? Er zijn speciale tickets te koop voor jonge bezoekers, of kies voor een DDW Family Ticket. Je vindt alle informatie en prijzen op de Tickets pagina.