Zoeken

Sluit zoeken

Blik terug op DDW20

Sustainable Products

Blik terug op DDW20 aan de hand van de belangrijkste thematische verhaallijnen en bijpassende content. Deze week leer je hoe ontwerpers afval verminderen en betekenisvollere objectrelaties bevorderen binnen het thema Sustainable Products.

Biotic © Lionne van Deursen

DDW20 vanuit je huiskamer

Kijk DDW TV terug

Negen dagen lang verzorgden we live DDW TV met talkshows, interviews en awardshows, gepresenteerd door DDW, onze partners en de ontwerp community.

DDW TV studio © Oscar Vinck

Lees meer

Check DDW Magazine

In het online magazine vind je heel het jaar door nieuwe artikelen, interviews en Q&A’s.

Formafantasma © Blickfänger

Tijdens Dutch Design Week (DDW) schreef Jeroen Junte, Editor in Chief bij Design Digger en design correspondent voor o.a. De Volkskrant, een dagelijkse column over de trends op DDW20.

Bekijk alle DDW20 trends
Magazine

DDW Trend: Het design van de toekomst? Microdesign!

24 Oct, 2020
DDW Trends DDW20 DDW20 Trends
Deep Design. Huh? Nooit van gehoord. Kan zijn. Het is een nieuwe discipline. Volgens ‘deep designer’ Anne van Strien betekent dit “werken vanuit de gedachte dat vorm uit bewustzijn volgt, in plaats van uit functie”. Forms follows consciousness – interessante gedachte. Ter illustratie: om onze kijk op bijvoorbeeld de waterproblematiek te veranderen, zullen wij eerst moeten leren luisteren. Dus maakte Van Strien in de podcastsserie Listening to the voice of water. Deep design dus, te horen in de Embassy of Water.
Magazine

DDW Trend: Big data wordt speels en fysiek

23 Oct, 2020
DDW Trends DDW20 DDW20 Trends
Data beheersen ons leven. Dus ja, natuurlijk zijn data onontkoombaar op Dutch Design Week (DDW). Of beter gezegd, de informatie die wij prijsgeven met deze data. Hoewel dat soms ook best fijn is, bijvoorbeeld als Google meteen begrijpt waarnaar je op zoek bent op de website van DDW. Maar veel vaker wordt ons leven op een onzichtbare manier beïnvloedt door data. En die invloed is veel subtieler en strekt veel verder dan het rondpompen van nepnieuws en complottheorieën.
Magazine

DDW Trend: Troost en healing door emo-design

22 Oct, 2020
DDW Trends DDW20 DDW20 Trends
Wij leven in tijden van grote onzekerheid, wat weer gevoelens van onrust en lusteloosheid oproept. Modeloosheid zelfs. Het klimaat en COVID-19. Trump aan de macht en een woningmarkt in verval. Een bevolkingsgroep die hier zwaar onder gebukt gaat, is millennials. Dat blijkt ook uit de eindexamenexpositie van Design Academy Eindhoven, die diverse projecten bevat met een bijna therapeutische inslag.
Magazine

DDW Trend: Het herijken van materiaalonderzoek

21 Oct, 2020
DDW20 DDW Trends DDW20 Trends
Materiaalexperiment is niet meer weg te denken uit het hedendaags design. Ook dit jaar biedt Dutch Design Week (DDW) weer tal van duurzame, innovatieve, verrassende maar ook grappige en soms ronduit onzinnige projecten waarmee ontwerpers experimenteren met materiaal.
Magazine

DDW Trend: Zitten op de Zeitgeist

20 Oct, 2020
DDW20 DDW Trends DDW20 Trends
Mart Stam demonstreerde het al in 1926 met zijn pootloze stoel van gebogen staal voor fabrikant Thonet; het was een proefmodel van wat de moderne industrie allemaal in petto had. Een hyper functionele stoel met een futuristische lus-vorm. Net als Ray & Charles Eames in de jaren vijftig met hun troon voor de opkomende middenklasse; een overmaatse lounge chair die perfect aansloot bij de vrije tijd, ook al zo’n noviteit. En meer recent bijvoorbeeld Dirk van der Kooij die met zijn stoelen van afvalplastic en een tot 3D-printer verbouwde robotarm een nieuwe eco-tech introduceerde.
Magazine

DDW Trend: Verzoening met de natuur

19 Oct, 2020
DDW20 DDW Trends DDW20 Trends
Het antropoceen is een onontkoombaar thema voor ontwerpers. Mens en de aarde zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waarbij de destructieve houding van de mens steeds meer in contrast komt te staan met de zorgende natuur.