Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Vrijwilligers

De voorbereidingen voor de volgende editie van Dutch Design Week (DDW) zijn in volle gang. We nodigen je van harte uit om het vrijwilligersteam te versterken om gezamenlijk van DDW23 een groot succes te maken! Je bemenst bijvoorbeeld een ticketbalie, informatiepunt of expositie, je helpt bezoekers op weg, leidt ze rond of vele andere activiteiten. Er is genoeg te doen!
© Max Kneefel

Wat krijg je van ons?

  • Vrijwilligers vergoeding per uur: € 2,75 (16 tot en met 20 jaar) of € 5,00 (vanaf 21 jaar en ouder). Hiervoor geldt een maximum van € 190,- per maand
  • Het DDW-polsbandje wat toegang geeft tot 9 dagen DDW
  • DDW-crew t-shirt
  • Gezellige bijeenkomsten en borrels door het jaar heen
  • Eten en drinken op de dagen dat je werkt
  • De kans om te werken aan het grootste designevenement van Noord-Europa, nieuwe mensen te ontmoeten en ons te helpen dit enorme evenement tot een succes te maken

"DDW is een week lang één grote familie."

- Fabian Thomasita, vrijwilliger DDW22

Tickets & Kassa

Kassamedewerker
Bezoekers die geen e-ticket hebben gekocht in de voorverkoop, kunnen op de dag zelf een DDW-ticket aanschaffen op locatie. Je rekent cash of per pin af met de bezoeker en doet de bezoeker een polsbandje om dat de gehele week toegang geeft tot alle DDW-locaties.

E-ticket scanner
Bezoekers die vooraf online een ticket hebben gekocht, krijgen een e-ticket. Dit e-ticket wordt door jou gescand en hierna doe je de bezoeker een polsbandje om die de gehele week toegang geeft tot de passe-partout locaties. Je kunt voor deze functie ingepland worden in Klokgebouw of bij de Dutch Design Awards tentoonstelling.

Ticketcontrole
Als ticketcontrole sta je bij de ingang van het Klokgebouw of Microlab Hall en controleer je de toegangsbewijzen van bezoekers op geldigheid. Indien het toegangsbewijs niet correct is, help je de bezoeker met het oplossen van het probleem.

© Max Kneefel

Infoguide / expo host

Suppoost
Als suppoost leid je de boel bij een expositie in goede banen. Dat betekent dat je weet wat er ter plekke gaande is en dat je duidelijk aanwezig bent op de vloer. Je let erop dat bezoekers nergens aankomen, dat digitale middelen blijven functioneren en dat de ruimte netjes blijft. Hebben bezoekers vragen? Dan help je hen graag. Je werkt bij de expositie van Dutch Design Awards of een andere productie van Dutch Design Foundation.

Infoguide Bakfietsen
Als infoguide met bakfiets ben je het gezicht van DDW op diverse plekken in de stad. In de ochtend haal je samen met een collega je bakfiets met iPad op bij het Klokgebouw op Strijp-S. Samen fiets je naar de toegewezen plek, waar je drukwerk ontvangt zoals flyers en kaarten, om uit te delen aan bezoekers. Als infoguide heb je veel contact met bezoekers, dus ben je gastvrij en klantvriendelijk. Verder heb je veel interesse in wat er op DDW23 speelt. Omdat je weet wat er te doen is, is het geen probleem om bezoekers persoonlijk te adviseren.

Infoguide Informatiebalie
In het Klokgebouw bevindt zich de informatiebalie. Als infoguide op deze plek krijg je de meest uiteenlopende vragen van bezoekers. Maar omdat je weet wat er te doen is, heb jij hun vragen zo beantwoord! Je bent oplossingsgericht, zelfstandig en meedenkend. Zo help je bezoekers probleemloos door hun DDW-ervaring.

Host Evenementenhal
In de evenementenhal zijn tijdens heel DDW momenten waarop hosts ingezet worden. Je houdt je bezig met de ontvangst, garderobe, gastenlijst en deurcontrole. Verder zijn er nog veel meer verschillende werkzaamheden: van het verstrekken van parkeerkaarten tot en met het sjouwen van stoelen. Als het nodig is, spring je bij!

Hulp bij de tours
DDW organiseert verschillende tours voor bedrijven en groepen. Soms op de fiets door de stad, soms te voet over Strijp-S. Jij assisteert bij de ontvangst en begeleidt de gasten tijdens de tour. Dit gebeurt onder leiding van een professionele Design Guide die de tours inhoudelijk begeleidt. Je ondersteunt de Design Guide, deelt headsets uit, helpt bij hand-en-span werkzaamheden en zorgt dat de groep bij elkaar blijft. Je beschikt over een flinke dosis servicegerichtheid.

© Max Kneefel

Taxi chauffeur

Chauffeur Design Rides
Maak deel uit van het chauffeurs-team en doorkruis Eindhoven in je Design Ride! Als ervaren chauffeur ben je 21 jaar of ouder en een ervaren autorijder. Je bent klantvriendelijk, denkt mee met bezoekers en spreekt bij voorkeur Nederlands en Engels. Je hebt jezelf ondergedompeld in het DDW-programma en de verschillende locaties: je weet waar wat te zien en doen is. Natuurlijk houd je je netjes aan de verkeersregels en ben je een trotse ambassadeur van DDW en Eindhoven. Let op: voor deze functie heb je minimaal 5 jaar rijervaring nodig.

Infoguide Design Rides
In de ochtend meld je je bij het beginpunt van de Design Rides en rijd je met een van de Design Rides-chauffeurs naar je werkplek. Dit is een van de opstapplekken voor bezoekers in de stad. Daar ben je de hele dag het gezicht van DDW. Jouw klantvriendelijkheid kent geen grenzen. Je bent geïnteresseerd in wat er allemaal gaande is op DDW en weet wat er te doen is. Handig, want zo stuur je de bezoekers zo de goede richting in!

Productie medewerker

Ben je liever buiten en steek je de handen uit de mouwen, dan is de functie van productiemedewerker iets voor jou. In de dagen voor DDW zijn we druk bezig met het bouwen van de ruimte om alle bezoekers te verwelkomen. Je maakt deel uit van het team dat helpt bij het opbouwen van Ketelhuisplein. Ben je klaar voor hands-on productiewerk? Ben jij de week voor DDW beschikbaar? Dan is dit een functie voor jou.

Flex Crew

Als lid van DDW Flex Crew help je op alle mogelijke locaties van DDW. Je springt bij waar de nood hoog is, of je vult een dienst op. Het leukste aan deze functie is dat je vol verrassingen komt te staan en iedere dag er weer anders uit kan zien. Uiteraard zorgen we ervoor dat je altijd goed gebrieft onderweg gaat of van informatie wordt voorzien op de locatie waar je gaat werken. Deze functie is dus voor diegene die het leuk vindt flexibel ingezet te worden. Tip: je ziet ontzettend veel van de stad en van DDW.