Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Vrijwilligers

De voorbereidingen voor de twintigste editie van Dutch Design Week (DDW) zijn in volle gang. Help ons van DDW21 een succes te maken! Bijvoorbeeld door bij een ticketbalie of informatiepunt te werken. Bezoekers op weg te helpen en rond te leiden. En zo zijn er nog tal van werkzaamheden.
© Boudewijn Bollmann

Als vrijwilliger ben je hét gezicht van DDW. Je bemenst bijvoorbeeld een ticketbalie, informatiepunt, expositie. Je helpt bezoekers op weg of leidt ze rond en helpt mee bij ad-hoc werkzaamheden. Er is genoeg te doen! Daarom vinden we het fijn als jij initiatiefrijk bent, en zelfstandig werkt volgens de richtlijnen van de organisatie. Wij zorgen natuurlijk voor goede begeleiding en informatie.

Houd jij van design en lijkt het je leuk om met een divers en internationaal publiek in contact te komen? Ben je beschikbaar van 16 tot en met 24 oktober? Dan zoeken we jou!

Vergoeding

Als vrijwilliger ontvang je per uur een vergoeding van € 2,75 (16 tot 22 jaar) of € 5,00 (22 jaar en ouder). Hiervoor geldt een maximum van € 180. Daarnaast krijg je een gratis DDW21-ticket en natuurlijk een crew T-shirt.

Bekijk de verschillende vrijwilligersfuncties:

Word vrijwilliger!

GeĂ¯nteresseerd? Meld je nu aan als vrijwilliger voor DDW21!

Meld je aan

Tickets & Kassa

Kassamedewerker
Bezoekers die geen e-ticket hebben gekocht in de voorverkoop kunnen op de dag zelf een DDW-ticket aanschaffen op locatie. Jij rekent cash of per pin af met de bezoeker en doet de bezoeker een polsbandje om die de gehele week toegang geeft tot alle DDW-locaties.

E-ticket scanner
Bezoekers die vooraf online een ticket hebben gekocht krijgen een e-ticket. Dit e-ticket wordt door jou gescand en hierna doe je de bezoeker een polsbandje om die de gehele week toegang geeft tot de passe-partout locaties. Je kunt voor deze functie ingepland worden in het Klokgebouw of bij de Dutch Design Awards tentoonstelling.

Ticketcontrole
Als ticket controleur sta je bij de ingang van het Klokgebouw of Microlab Hall en controleer je de toegangsbewijzen van bezoekers op geldigheid. Indien het toegangsbewijs niet correct is, help je de bezoeker met het oplossen van het probleem.

Assistent ticketcoördinator Microlab Hall (Dutch only)
Je ondersteunt de ticketcoördinator. Je bent ondernemend, assertief en wil met jouw bijdrage als vrijwilliger ervaring opbouwen in het aansturen en leiding geven aan een klein team, tijdens een grootschalig evenement.

Voor deze functie ga je samen met de ticketcoördinator aan de slag om de processen rondom de ticketlocatie in goede banen te leiden, zodat bezoekers een snelle en prettige ervaring hebben. Werkzaamheden zijn o.a. het instrueren van nieuwe vrijwilligers, bijhouden van voorraadregistratie, beantwoorden van bezoekersvragen, organiseren van de pauzes van de vrijwilligers en zelf meewerken achter de kassa. Je bent secuur, klantvriendelijk, collegiaal en spreekt zowel Nederlands als Engels. Daarnaast heb je leidinggevende kwaliteiten en ben je minimaal 5 dagen beschikbaar tijdens Dutch Design Week.

Vrijwilligers bij ticketbalie
© Boudewijn Bollmann

Infoguide / expo host

Suppoost
Als suppoost leid je de boel bij een expositie in goede banen. Dat betekent dat je weet wat er ter plekke gaande is en je bent duidelijk aanwezig op de vloer. Je let erop dat bezoekers nergens aankomen, de digitale middelen blijven functioneren en dat de ruimte netjes blijft. Hebben bezoekers vragen? Dan help je hen graag. Je werkt bij de expositie van Dutch Design Awards of een andere productie van Dutch Design Foundation.

Infoguide Bakfietsen
Als infoguide met bakfiets ben je het gezicht van DDW op diverse plekken in de stad. In de ochtend haal je samen met een collega je bakfiets met iPad op bij het Klokgebouw op Strijp-S. Samen fiets je naar de toegewezen plek, waar je drukwerk ontvangt om uit te delen aan bezoekers. Natuurlijk ben je gastvrij en klantvriendelijk, want als infoguide heb je veel contact met bezoekers. Verder heb je veel interesse in alles wat er op DDW21 speelt. Omdat je weet wat er te doen is, is het geen probleem om bezoekers persoonlijk te adviseren.

Infoguide Informatiebalie
In het Klokgebouw bevindt zich de informatiebalie. Als infoguide op deze plek krijg je de meest uiteenlopende vragen van bezoekers. Maar omdat je weet wat er te doen is, heb jij hun vragen zo beantwoord! Je bent oplossingsgericht, zelfstandig en meedenkend. Zo help je bezoekers probleemloos door hun DDW-ervaring.

Host Evenementenhal
In de evenementenhal zijn tijdens heel DDW momenten waarop hosts ingezet worden. Jij houdt je bezig met de ontvangst, garderobe, gastenlijst en deurcontrole. Verder zijn er nog veel meer verschillende werkzaamheden: van het verstrekken van parkeerkaarten tot en met het sjouwen van stoelen. Als het nodig is, spring jij bij! Als host werk je meestal ’s avonds, enkele keer in de ochtend. Tijdens het event kun je de presentatie volgen.

Host Persbalie
Als rechterhand van het persbureau van DDW spreek jij je talen! Dat betekent in ieder geval vlekkeloos Nederlands en Engels. Meer talen? Alleen maar fijn! Verder ben je servicegericht, dienstbaar en geniet je ervan als je de (inter)nationale pers op weg kunt helpen. Je hebt je goed verdiept in de programmering en weet de weg binnen DDW.

Hulp bij de tours
DDW organiseert verschillende tours voor bedrijven en groepen. Soms op de fiets door de stad, soms te voet over Strijp-S. Jij assisteert bij de ontvangst en begeleidt de gasten tijdens de tour. Dit gebeurt onder leiding van een professionele Design Guide die de tours inhoudelijk begeleidt. Je ondersteunt de Design Guide, deelt headsets uit, helpt bij hand-en-span werkzaamheden en zorgt dat de groep bij elkaar blijft. Je beschikt over een flinke dosis service-gerichtheid.

MINI Design Ride

Taxi chauffeur

Chauffeur Design Rides
Maak deel uit van het chauffeursteam en doorkruis Eindhoven in je Design Ride! Als ervaren chauffeur ben je 21 jaar of ouder. Je bent klantvriendelijk, denkt mee met bezoekers en spreekt bij voorkeur Nederlands én Engels. Je hebt jezelf ondergedompeld in het DDW-programma en de verschillende locaties en weet wat er te zien en doen is. Natuurlijk houd jij je netjes aan de verkeersregels en ben je een trotse ambassadeur van DDW en Eindhoven. Let op: voor deze functie dien je minimaal 5 jaar rij-ervaring te hebben. Tevens dien je een kopie van je rijbewijs te uploaden bij je aanmelding.

Infoguide Design Rides
In de ochtend meld je je bij het beginpunt van de Design Rides en rijd je met één van de Design Rides-chauffeurs naar je werkplek. Dit is een van de opstapplekken voor bezoekers ergens in de stad. Daar ben je de hele dag het gezicht van de DDW. Jouw klantvriendelijkheid kent geen grenzen. Je bent geïnteresseerd in wat er allemaal gaande is op DDW speelt en weet wat er te doen is. Handig, want zo stuur je de bezoekers zo de goede richting in!

Word Design Ride chauffeur!

Heel Eindhoven doorkruisen in je eigen Design Ride? Meld je dan nu aan als chauffeur!

Meld je aan