Zoeken

Sluit zoeken
Community

TXTL

16 August 2019

De TXTL expositie toont eindwerk van bachelor- en masterstudenten textielontwerp, afgestudeerd aan de Swedish School of Textiles, Universiteit Boras.

De vooraanstaande positie van textiel in onze alledaagse activiteiten maakt dat textielontwerpers een centrale rol spelen in het creëren van dagelijks comfort. Tijdens het ontwerpproces onderzoekt en beproeft een textielontwerper allereerst de fijngevoelige aard van de textiele structuur, om vervolgens de gebruikscontext te bepalen.

Met veel oog voor details wordt het dagelijks leven binnen het maakproces geïmplementeerd. Eigen aan de experimentele aard van textielontwerp is de zoektocht naar nieuwe definities van het begrip textiel en het gebruik daarvan.Door binnen het ontwerpproces gebruik te maken van ambachtelijke-, dan wel industriële productieprocessen, kunnen vooruitstrevende perspectieven op textiel ontstaan.

Gedreven door een nieuwsgierigheid naar nieuwe materialen, en de wens om de bestaande grenzen van textiele technieken te verleggen, benadrukken de werken van de afgestudeerde studenten textielontwerp aan The Swedish School of Textiles de experimentele en vooruitstrevende visie op zowel textielontwerp als textielonderwijs; dit door onder andere (1) het gebruik van bestaande textiele technieken te stimuleren en bevorderen; (2) het gebruik van nieuwe materialen voor te stellen; (3) te speculeren over nieuwe scenario’s van leven.

Participiant list:

Lovisa NorrsellChristine SnedkerLinnéa ErikssonEllen ArolinNathalie ChafchakMia Wolff MetternichJuliette BerthonneauJulia SvantessonMalin LindSimon HennerforsMimi DanielssonMikaela SvenssonLova ÖstbergAnna Tenggren