Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

FAQ

Vragen over Dutch Design Week? Bekijk voordat je contact met ons opneemt hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen.
Algemeen

Wanneer is Dutch Design Week?

DDW vindt plaats van 17 tot en met 25 oktober 2020.

Waar vindt DDW precies plaats?

Dit jaar vindt DDW alleen plaats in de vorm van een online festival. Het online festival vind je van 17 tot en met 25 oktober op ddw.nl. Bekijk het DDW20 programma voor meer informatie.

Welke ontwerpers zijn te zien op DDW?

Bekijk het DDW20 programma voor een overzicht van alle deelnemende ontwerpers.

DDW Fysiek

Kan ik DDW dit jaar bezoeken?

Nee, helaas is het dit jaar niet mogelijk om de fysieke DDW dit jaar te bezoeken. Op basis van de noodverordening die van kracht is geworden na het uitvaardigen van nieuwe coronamaatregelen door het kabinet, heeft de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, besloten alle geplande bijeenkomsten m.b.t. de fysieke Dutch Design Week (DDW) af te gelasten. DDW gaat alleen door in virtuele vorm. Lees meer in dit nieuwsbericht.

DDW Virtual

Hoe bezoek ik DDW Virtual?

Van 17 tot en met 25 oktober verandert de website van DDW negen dagen lang in een online festival. Wil je DDW Virtual bezoeken? Ga in die periode naar ddw.nl en dan wijst het zich vanzelf!

Wat kan ik verwachten van DDW Virtual?

Tijdens DDW, 17 tot 25 oktober, biedt ddw.nl allerlei nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten die speciaal voor het virtuele festival zijn ontworpen. De afgelopen vier maanden is het platform ddw.nl volledig doorontwikkeld; van design platform tot virtuele festival ervaring. Het programma van het online festival wordt gevuld met verschillende digitale '3D Viewing Rooms’, live streams van en met ontwerpers van over heel de wereld, uitgebreide artikelen, 360˚ video's en uitzendingen van DDW TV. Tijdens DDW kun je bovendien vanuit het online programma chatten met de deelnemende ontwerpers en ze alles vragen wat je zou willen weten.

Heb ik een ticket nodig om DDW Virtual te bezoeken?

Nee, een bezoek aan het virtuele festival is gratis! Je hoeft alleen in te loggen met je My DDW account.

Website

Hoe werkt de favorieten functie op jullie website?

In het DDW20 programma kun je alle resultaten filteren door het gewenste soort evenement en ontwerpdiscipline te selecteren. Kies jouw persoonlijke DDW20 favorieten door op het hartje te klikken en neem deze op in je gepersonaliseerde programmaoverzicht. Je persoonlijke favorieten vind je terug in je eigen My DDW omgeving.

Hoe werkt de filterfunctie op de website? Kan ik filters combineren?

In de filterfunctie kun je het programma filteren door voor een specifiek soort evenement en discipline te kiezen. Door de bolletjes aan te klikken selecteer je een zoekopdracht. Binnen één filter kun je meerdere opties ingeven (bijv. disciplines: Product+Interieur). Door nogmaals op het bolletje te klikken verwijder je de zoekopdracht.

Ik wil graag weten waar ik iets kan zien over onderwerp X.

Via de filter op de programmapagina kan je een deel van de disciplines terugvinden. Er zijn géén speciale overzichten voor iedere niche. Kies de zoekfilter die het best past en kijk of er tussen de resultaten iets passends naar voren komt.