Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

FAQ

Vragen over Dutch Design Week? Bekijk voordat je contact met ons opneemt hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

Algemeen

Wanneer is Dutch Design Week?

Dutch Design Week vindt plaats van 22 tot en met 30 oktober 2022.

Kan in mij inschrijven voor DDW22?

De inschrijvingen voor DDW22 zijn helaas gesloten.

Waar vindt Dutch Design Week precies plaats?

Het festival vindt jaarlijks plaats in Eindhoven, verspreidt over tientallen locaties in de stad. Kom op een later moment terug om de kaart en verdere details van DDW22 te bekijken.

Welke ontwerpers zijn te zien op Dutch Design Week?

Het programma van DDW22 is op dit moment volop in ontwikkeling. Kom op een later moment terug voor meer informatie.

DDW Tickets

Waar koop ik een ticket voor DDW22?

Tickets voor DDW21 zijn te koop via de DDW ticketpagina.

Klantenservice SEE tickets

Wanneer je vragen hebt over het ticket kan je hier terecht.

Praktische informatie

Is er een DDW app?

Nee, er is geen app van DDW. Op onze mobiele website vind je alle info. Ga naar ddw.nl voor het programma en meer. Tip: voeg de website aan je beginscherm toe op je telefoon. Dan heb je hem altijd bij de hand!

Is er een programmaboekje?

Nee, we zullen wel een uitgebreide plattegrond hebben waarop alle locaties en exposities staan. Op de website vind je de uitgebreide info van de exposities, evenementen en locaties in het DDW programma.

Waar is de EHBO?

Op alle betaalde DDW-locaties is EHBO en BHV aanwezig. In het Klokgebouw is een speciale EHBO-post ingericht. Heb je EHBO nodig? Spreek dan een van de medewerkers van DDW aan of iemand op de locatie waar je bent.

Waar is het perscentrum?

De locatie van per perscentrum is op dit moment nog niet bekend. Kom op een later moment terug voor meer informatie.

Zijn alle locaties rolstoeltoegankelijk?

In het DDW-programma staat per locatie aangegeven of deze plek rolstoeltoegankelijk is. Twijfel je hierover of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 040 296 1150.

Waar komen de gevonden voorwerpen terecht?

Gevonden voorwerpen bewaren we bij de infobalie van het Klokgebouw. Is een verloren item nog niet gevonden? Stuur dan een e-mail met een uitgebreide omschrijving. Vindt iemand tijdens of na DDW het verloren item? Dan nemen we contact met je op. Na DDW bewaren we gevonden items maximaal 1 maand.

Is er een garderobe of zijn er kluisjes aanwezig op het festival?

Nee, op de meeste locaties is geen garderobe en zijn geen lockers.

Mag ik naar buiten en weer naar binnen gaan?

Ja, zolang je het polsbandje draagt kun je locaties in en uit. Houd er wel rekening mee dat het onverwachts druk kan worden op sommige locaties. Dat betekent dat je (opnieuw) in de rij moet staan.

Mag ik mijn hond meenemen naar DDW?

Op de meeste DDW locaties zijn honden niet toegestaan.

Ik wil graag een inhoudelijk evenement bijwonen. Wat heeft DDW te bieden?

Bezoek DDW Talks. Hier onderzoeken professionals uit het ontwerpveld – en daarbuiten – de verschillende designdisciplines. Actuele onderwerpen komen voorbij, en er is aandacht voor het verleden en de toekomst van ontwerp.

Vervoer tijdens DDW

Is er een hop-on-hop-hop-off-bus tussen locaties?

Er is dit jaar geen hop-on-hop-off-bus. Wel kun je reizen met de Hermes-stadsbussen die tijdens DDW extra ritten rijden. Koop een dalurendagkaart in de bus, of reis met je OV Chipkaart. Check de website van Hermes voor actuele prijzen.

Kun je op DDW een fiets huren?

Er zijn meerdere manieren om een fiets te huren tijdens DDW21. Er zijn fietsen te huur bij locatie Ketelhuisplein en locatie Fuutlaan. Daarnaast kan je met je ov-chipkaart een fiets huren bij NS op het Centraal Station. NS stelt extra fietsen beschikbaar tijdens de DDW. Bekijk de website van NS meer informatie over het huren van een fiets met je OV- chipkaart. Ook hier geldt, op = op.

Download de DDW21 plattegrond

Download