FAQ

Vragen over Dutch Design Week? Bekijk voordat je contact met ons opneemt hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen.
ALGEMEEN

Wanneer is Dutch Design Week?
DDW vindt plaats van 17 tot en met 25 oktober 2020.


Waar vindt DDW precies plaats?
Het festival is verspreid over 110 locaties door heel Eindhoven. Bekijk het DDW20 programma later dit jaar voor een overzicht van alle locaties.


Wat zijn de openingstijden van DDW?
DDW is verdeeld in verschillende design areas. De openingstijden verschillen per locatie, maar de meeste zijn dagelijks geopend van 11.00-18.00 uur. Kijk later dit jaar in het programma voor meer informatie en specifieke openingstijden. 

Ik heb geen vervoer. Hoe kom ik bij alle DDW locaties?
Alle DDW-locaties zijn goed te bereiken met de fiets. Er zijn OV fietsen te huur bij Eindhoven Centraal Station. Daarnaast kun je met je DDW polsbandje gebruikmaken van de Renault Design Rides die je vervoeren van en naar iedere DDW-locatie. Met de Hop-on Hop-off bussen reis je naar zowel betaalde- als onbetaalde DDW-locaties. Meer informatie volgt later dit jaar.
 

Ik sta nu bij de Witte Dame, maar waar vind ik de Graduation Show van de Design Academy? Die is toch elk jaar hier?
Voorgaande jaren vond de Graduation Show inderdaad plaats in de Witte Dame, maar sinds vorig jaar hebben zij een nieuwe DDW locatie. Je vindt de Graduation Show op het Campina terrein aan het kanaal. Bekijk de locatie hier op Google Maps.

Hoe bereik ik Eindhoven tijdens DDW?
Trein

Wie met de trein naar DDW komt stapt midden in het designgeweld uit. De intercity leidt je naar het centraal station in de binnenstad. Stoptreinen stoppen ook op station Strijp-S. Check vanaf 10 dagen voor vertrek de Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app.

Auto
Eindhoven is makkelijk met de auto te bereiken. Vanuit de richting Amsterdam/Utrecht via de A2, vanuit Rotterdam/Tilburg via de A58, vanuit Antwerpen via de A67, en vanuit Arnhem/Nijmegen via de A50. Op en rondom Strijp S/T/R en in de binnenstad zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. Routebeschrijving.

Vliegtuig
Eindhoven Airport heeft een snelle busverbinding die je in maximaal een kwartier op het centraal station brengt. Van daaruit zijn de verschillende locaties van DDW te voet, per fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de taxi kan natuurlijk ook: een rit van het vliegveld naar het stadscentrum kost ongeveer € 25,-.

Mag ik mijn tas mee naar binnen nemen?
Je mag je tas gewoon meenemen naar alle DDW locaties. Let op: er zijn geen lockers beschikbaar op het festival.

Mag ik mijn huisdier meenemen?
Voor alle betaalde DDW locaties, behalve Sectie-C, geldt dat alleen hulphonden worden toegestaan. Op de overige locaties gelden wellicht andere regels. Kijk later dit jaar in het DDW20 programma bij de betreffende locatie voor alle info.

Mag ik eten en drinken meenemen?
In principe mag je je eigen eten en drinken meenemen, maar er wordt ook een uitgebreid food&drinks programma aangeboden. Meer informatie over het food&drinks programma vind je later dit jaar op onze website.

WEBSITE

Hoe werkt de favorieten functie op jullie website? 
Wanneer het DDW20 programma later dit jaar online beschikbaar is, kun je alle resultaten filteren door de gewenste dag, locatie, evenement, designdiscipline en designperspectief te selecteren. Kies jouw persoonlijke DDW20 favorieten door op het hartje te klikken en neem deze op in je gepersonaliseerde programmaoverzicht. Bekijk je persoonlijke favorieten in je eigen My DDW omgeving en vind deze gemakkelijk terug in een gepersonaliseerde kaart. 

Hoe werkt de filterfunctie op de website? Kan ik filters combineren?
In de filterfunctie kun je het programma filteren door voor een specifieke dag, locatie, soort event, expertise of perspectief te kiezen. Door de bolletjes aan te klikken selecteer je een zoekopdracht. Binnen één filter kun je meerdere opties ingeven (bijv. dagen: di+wo+do). Door nogmaals op het bolletje te klikken verwijder je de zoekopdracht. 

Kan ik een fiets reserveren op de website?
Dat kan helaas niet. Je kunt wel een OV fiets lenen op het NS Station.

Waar kan ik een overzicht zien van alle openingstijden per locatie?
Omdat openingstijden per locatie kunnen verschillen, hebben we geen lijst van specifieke openingstijden. Deze zijn terug te vinden op de programmapagina van het betreffende evenement. De standaard openingstijdens zijn 11:00 – 18:00 uur.

Ik wil graag weten waar ik iets kan zien over onderwerp X.
Via de filter op de programmapagina kan je een deel van de disciplines terugvinden. Er zijn géén speciale overzichten voor iedere niche. Kies de zoekfilter die het best past en kijk of er tussen de resultaten iets passends naar voren komt.

Kan ik ergens een digitale plattegrond vinden?
Ja, op de homepage op ddw.nl kun je kort voor het evenement een plattegrond downloaden. Daarnaast kun je tijdens het festival op DDW locaties een geprinte plattegrond ophalen.