Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

FAQ

Vragen over Dutch Design Week? Bekijk voordat je contact met ons opneemt hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

Algemeen

Wanneer is Dutch Design Week?

DDW vindt plaats van 16 tot en met 24 oktober 2021.

Waar vindt Dutch Design Week precies plaats?

Dit jaar is DDW van 16 tot en met 24 oktober. Het festival vindt jaarlijks plaats in Eindhoven, verspreidt over tientallen locaties in de stad. Bekijk de DDW plattegrond voor alle locaties. Naast dat je DDW in Eindhoven kunt bezoeken, zijn er ook wat online evenementen te volgen op ddw.nl, zoals de dagelijkse DDW TV livestream!

Welke ontwerpers zijn te zien op Dutch Design Week?

Het programma van DDW21, inclusief alle deelnemende ontwerpers, vind je hier.

Wat zijn de openingstijden van de verschillende locaties?

De openingstijden verschillen per locatie. De meeste locaties zijn dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur. Check het online DDW programma of de gedrukte plattegrond voor de openingstijden per locatie. Op Sectie-C zijn de exposities en studio’s dagelijks langer geopend, tot 20:00 uur. Let op: Op de eerste zaterdag zal de Graduation Show van Design Academy Eindhoven openen om 13.00 uur.

Waar koop ik een ticket voor DDW21?

Tickets voor DDW21 zijn vanaf september te koop via de DDW ticketpagina.

Covid-19

Welke maatregelen neemt DDW om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan?

We houden ons tijdens DDW aan de richtlijnen van de overheid. We verwachten van onze bezoekers dat zij zich ook aan die richtlijnen houden en thuisblijven bij coronagerelateerde klachten. 

Moet ik me laten testen als ik DDW wil bezoeken?

Testen voor toegang is in principe niet nodig voor de officiële DDW-locaties met tentoonstellingen. Bezoek je horeca? Check dan de daar geldende maatregelen. Meer weten? Bekijk de Covid-19 pagina.

 

 

Wanneer heb ik een coronatoegangsbewijs nodig?

Voor toegang tot de officiële locaties van DDW heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Bezoek je horeca, workshops, lezingen of andere gelegenheden waarbij je voor langere tijd op een vaste plek verblijft? Dan heb je wel een coronatoegangsbewijs nodig. Zonder dit bewijs kun je de locatie niet betreden. Meer weten? Bekijk de Covid-19 pagina.

Weten hoe je aan een coronatoegangsbewijs komt? Bekijk de video van de overheid.

Wat gebeurt er als de maatregelen van de overheid veranderen?

Ontwikkelingen rondom corona laten zich moeilijk voorspellen. Als de overheid hierin iets wijzigt, volgen wij als organisatie van DDW.

Waar vind ik meer informatie over het coronatoegangsbewijs?

Op de Covid-19 pagina vind je het laatste nieuws rondom de geldende maatregelen op DDW21 en het coronatoegangsbewijs.

Moet ik ergens een mondkapje dragen?

Wil je meerijden met een Mini Design Ride, de bus nemen of (voor bezoekers in een rolstoel) gebruik maken van de Zonnebloemauto? In dat geval is een mondkapje verplicht. Op alle overige DDW locaties is het niet verplicht een mondkapje te dragen.

DDW Tickets

Waar koop ik een ticket voor DDW21?

Tickets voor DDW21 zijn te koop via de DDW ticketpagina.

Wat kun je met een DDW ticket?

Tijdens DDW zijn presentaties van ontwerpers te zien op meer dan 100 locaties. Het DDW-ticket wissel je eenmalig in voor een polsbandje. Dit polsbandje biedt je 9 dagen toegang tot:

 • Klokgebouw
 • Things that Matter @ Microlab Hall
 • Graduation Show Design Academy Eindhoven @ Beursgebouw
 • Van Abbemuseum - GEO—DESIGN: Budget Airlines
 • Sectie-C 
 • Dutch Invertuals
 • Cabinet of Collaborations @Fuutlaan
 • Kazerne – Home of Design
 • New Order of Fashion Lab
 • Philips Museum

Alle andere DDW-locaties zijn gratis te bezoeken. Daarnaast rijd je met het DDW-ticket gratis mee met een van de MINI Design Rides. Meer informatie over de Design Rides vind je verderop in deze FAQ.

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar DDW.

Wat kost een DDW ticket?

  Online Aan de deur
DDW ticket € 21,00 (incl. servicekosten)  € 25,00 p.p. 
DDW Ticket Student / Kind (12-18 jaar) € 14,00 (incl. servicekosten) € 18,00 p.p.
DDW Familieticket 
(max. 5 personen waarvan max. 2 volwassenen)
Niet online verkrijgbaar € 57,50 p.s.
Kinderen tot 12 jaar  Gratis Gratis

 

Corona maatregelen

Je kan de DDW bezoeken met je DDW polsbandje. Je hebt geen Coronapas nodig om de doorstroom locaties: Klokgebouw, Microlab Hall, Sectie-C, Van Abbemuseum, Philips Museum, Graduation Show - Design Academy Eindhoven of Fuutlaan te bezoeken. Check: www.ddw.nl/covid voor de laatste updates.

Kan ik ook alleen een ticket voor het Klokgebouw kopen?

Helaas is het niet mogelijk om losse tickets voor het Klokgebouw, Microlab Hall, Graduation Show Design Academy Eindhoven, Van Abbemuseum of Sectie-C te kopen. Het is wel mogelijk om voor Kazerne €5,-, Dutch Invertuals € 4,-, New Order of Fashion Lab €2,-, of Philips Museum €11,- een dagticket te kopen.

Ik wil DDW maar 1 dag bezoeken. Is er ook een dagticket?

Het DDW-ticket heeft het tarief van een dagticket. Maar er is zoveel te zien! Wij vinden dan ook dat je DDW niet in 1 dag kunt bezoeken. Daarom willen we bezoekers stimuleren om rustig nog een extra dag te komen. Zolang je het bandje om houdt, kun je 9 dagen genieten van DDW voor de prijs van een dagticket.

Waar wissel ik mijn e-ticket om voor een polsbandje of waar koop ik een ticket aan de deur?

Het DDW-ticket wissel je om tegen een persoonsgebonden polsbandje. Dat kan op de volgende locaties:

 • Klokgebouw
 • Microlab Hall
 • Van Abbemuseum
 • Sectie-C
 • Station Eindhoven Centraal
 • Cabinet of Collaborations / Fuutlaan

Het is niet mogelijk een polsbandje op te halen voor iemand anders. Het polsbandje is geldig zodra het om je pols zit. Dat is van zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober je toegangsbewijs. Eenmaal je polsbandje afgedaan, is het niet meer geldig. 
 
Op deze locaties is het ook mogelijk om een ticket aan de deur te kopen.

Is er speciale korting voor 65+ers of voor Museumkaarthouders?

Wij hebben geen kortingen voor 65+ers, Museumkaarthouders of We Are Public-pashouders. Er is enkel korting voor studenten en kinderen van 12 tot 18 jaar. Heb je een CJP pas? Dan kan je voor het CJP tarief een DDW Ticket kopen via de website van CJP.

Is er korting voor mensen in een rolstoel?

Nee, er is geen korting voor bezoekers in een rolstoel. Het is wel mogelijk om voor 1 begeleider een gratis DDW-ticket polsbandje op te halen.  Dit ticket haal je op bij de servicebalies in het Klokgebouw, Microlab Hall, Sectie-C, Station Eindhoven Centraal, het Van Abbemuseum en bij Fuutlaan.

Ik heb tickets op factuur besteld, waar haal ik de polsbandjes op?

Polsbandjes die bedrijven of scholen op factuur hebben besteld, haal je bij het kantoor van DDW op, tenzij anders afgesproken. Het adres is: Torenallee 22-08. Scholen die hebben afgesproken om de polsbandjes op te halen bij het pick-up point in het Klokgebouw, kunnen daar terecht.

Zijn er dit jaar DDW-tours waarvoor ik een kaartje kan kopen?

Helaas zijn er dit jaar geen individuele tours waarvoor je een kaartje kan kopen. We willen dit in een volgend jaar wel weer terug laten komen. Er zijn op dit moment alleen zakelijke tours te boeken. Bekijk de
pagina over tours voor meer informatie.

Klantenservice SEE tickets

Wanneer je vragen hebt over het ticket kan je hier terecht.

Wat moet ik doen wanneer ik geen polsbandje kan dragen tijdens DDW?

Je komt mogelijk in aanmerking voor een persoonlijke pas:

Maak je meerdere dagen gebruik van je DDW-polsbandje, maar kun je deze om zwaarwegende redenen (bijvoorbeeld vanwege je beroep of een ziekenhuisopname) niet al die tijd omhouden? Dan biedt DDW je de service een persoonlijke pas aan te vragen. Dit kan bij de servicebalie van het Klokgebouw en Design Academy Eindhoven. De pas is persoonsgebonden en vervangt ná uitgifte het polsbandje. Omdat het aanmaken van de persoonlijke pas een duur en tijdrovend proces is en dient als uitzondering op het reguliere ticketsysteem, vragen we hiervoor een vergoeding van €1,00 per pas. 
 
Let op: het aanmaken van een persoonlijke pas kan alleen wanneer je het polsbandje nog om hebt. Je wisselt dus eerst je e-ticket in of schaft een ticket aan bij de kassa, voordat we een pas voor je aanmaken. Vraag daarom je pas direct of zo snel mogelijk aan na ontvangst van je polsbandje. Ook hier geldt: als het polsbandje doorgeknipt is, verliest het zijn geldigheid en is het niet meer mogelijk een vervangende pas te maken. Laat alleen de servicemedewerker het polsbandje voor je afknippen. 

Helaas kunnen we niet aan alle verzoeken voor het omruilen van een polsbandje voor een pas voldoen. De beslissing van de servicemedewerker is bindend.

Praktische informatie

Is er een DDW app?

Nee, er is geen app van DDW. Op onze mobiele website vind je alle info. Ga naar ddw.nl voor het programma en meer. Tip: voeg de website aan je beginscherm toe op je telefoon. Dan heb je hem altijd bij de hand!

Is er een programmaboekje?

Nee, we hebben wel een uitgebreide plattegrond waarop alle locaties en exposities staan. Op de website vind je de uitgebreide info van de exposities, evenementen en locaties in het DDW programma.

Waar is de EHBO?

Op alle betaalde DDW-locaties is EHBO en BHV aanwezig. In het Klokgebouw is een speciale EHBO-post ingericht. Heb je EHBO nodig? Spreek dan een van de medewerkers van DDW aan of iemand op de locatie waar je bent.

Waar is het perscentrum?

Het perscentrum is dit jaar bij Area 51 op Strijp-S. Je vindt Area 51 aan het Ketelhuisplein.

Waar vind ik de 'Entresol'?

De entresol is een evenementenlocatie binnen in het Klokgebouw. Ga naar binnen bij de gele entree, op de hoek van het Klokgebouw aan de kant van de Beukenlaan. Kijk uit naar de signingstoren “entresol”.

Zijn alle locaties rolstoeltoegankelijk?

In het DDW-programma staat per locatie aangegeven of deze plek rolstoeltoegankelijk is. Twijfel je hierover of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 040 296 1150.

Waar komen de gevonden voorwerpen terecht?

Gevonden voorwerpen bewaren we bij de infobalie van het Klokgebouw. Is een verloren item nog niet gevonden? Stuur dan een e-mail met een uitgebreide omschrijving. Vindt iemand tijdens of na DDW het verloren item? Dan nemen we contact met je op. Na DDW bewaren we gevonden items maximaal 1 maand.

Is er een garderobe of zijn er kluisjes aanwezig op het festival?

Nee, op de meeste locaties is geen garderobe en zijn geen lockers.

Mag ik naar buiten en weer naar binnen gaan?

Ja, zolang je het polsbandje draagt kun je locaties in en uit. Houd er wel rekening mee dat het onverwachts druk kan worden op sommige locaties. Dat betekent dat je (opnieuw) in de rij moet staan.

Mag ik mijn hond meenemen naar DDW?

Op de meeste DDW locaties zijn honden niet toegestaan.

Ik wil graag een inhoudelijk evenement bijwonen. Wat heeft DDW te bieden?

Bezoek DDW Talks. Hier onderzoeken professionals uit het ontwerpveld – en daarbuiten – de verschillende designdisciplines. Actuele onderwerpen komen voorbij, en er is aandacht voor het verleden en de toekomst van ontwerp.

Vervoer tijdens DDW

Zijn de Design Rides er weer?

Ja! De taxi’s van MINI vervoeren bezoekers (dagelijks tussen 11.00-18.00 uur) van en naar iedere DDW-locatie. Stap op bij een van de taxistandplaatsen: Ketelhuisplein, Stadhuisplein, Fuutlaan, Sectie-C en Piet Hein Eek. Let op! Je kunt alleen van de MINI Design Rides gebruik maken als je in het bezit bent van een DDW-polsbandje. Het dragen van een mondkapje is verplicht voor zowel bestuurder als inzittende(n) tijdens de rit.

Is er een hop-on-hop-hop-off-bus tussen locaties?

Er is dit jaar geen hop-on-hop-off-bus. Wel kun je reizen met de Hermes-stadsbussen die tijdens DDW extra ritten rijden. Koop een dalurendagkaart in de bus, of reis met je OV Chipkaart. Check de website van Hermes voor actuele prijzen.

Kun je op DDW een fiets huren?

Er zijn meerdere manieren om een fiets te huren tijdens DDW21. Er zijn fietsen te huur bij locatie Ketelhuisplein en locatie Fuutlaan. Daarnaast kan je met je ov-chipkaart een fiets huren bij NS op het Centraal Station. NS stelt extra fietsen beschikbaar tijdens de DDW. Bekijk de website van NS meer informatie over het huren van een fiets met je OV- chipkaart. Ook hier geldt, op = op.

Download de DDW plattegrond

Download