Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

FAQ

Vragen over Dutch Design Week? Bekijk voordat je contact met ons opneemt hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

Algemeen

Wanneer is Dutch Design Week?

Dutch Design Week vindt plaats van 22 tot en met 30 oktober 2022.

Kan in mij inschrijven voor DDW22?

De inschrijvingen voor DDW22 zijn helaas gesloten.

Waar vindt Dutch Design Week precies plaats?

Het festival vindt jaarlijks plaats in Eindhoven, verspreidt over tientallen locaties in de stad. Kom op een later moment terug om de kaart en verdere details van DDW22 te bekijken.

Welke ontwerpers zijn te zien op Dutch Design Week?

Het programma van DDW22 is op dit moment volop in ontwikkeling. Kom op een later moment terug voor meer informatie.

DDW Tickets

Waar koop ik een ticket voor DDW22?

Tickets for DDW22 zijn verkrijgbaar via de ticketpagina.

Waar vind ik meer informatie over de tickets?

Bekijk voor vragen en antwoorden over onze tickets de ticketpagina.

Waar wissel ik mijn e-ticket om voor een polsbandje of waar koop ik een ticket aan de deur?

Het DDW-ticket wissel je om tegen een persoonsgebonden polsbandje. Dat kan op de volgende locaties:

Locatie DDW-ticket (regulier / student / CJP) DDW Pro Ticket
Klokgebouw Ja Ja
Microlab Hall Ja Nee
Design Academy Eindhoven Graduation Show 2022 @Microtuin Ja Nee
Sectie-C Ja Nee
Station Eindhoven Centraal Ja Ja
Van Abbemuseum Ja Nee
DDW Business Lounge Nee Ja

Het is niet mogelijk een polsbandje op te halen voor iemand anders. Het polsbandje is geldig zodra het om je pols zit. Dat is van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober je toegangsbewijs. Eenmaal je polsbandje afgedaan, is het niet meer geldig voor DDW.

Ticketverkoop aan de deur
Op de bovenstaande locaties is het ook mogelijk om een ticket aan de deur te kopen. Dit kan alleen via pin of creditcard, het is dus niet mogelijk om contant te betalen. 

Praktische informatie

Is er een DDW-app?

Nee, er is geen app van DDW. Op onze mobiele website vind je alle info. Ga naar ddw.nl voor het programma en meer. Tip: voeg de website aan je beginscherm toe op je telefoon. Dan heb je hem altijd bij de hand!

Is er een programmaboekje?

Nee, we hebben wel een uitgebreide plattegrond waarop routes, locaties en exposities staan. Op de website staat de uitgebreide info over exposities, evenementen, locaties en hun openingstijden.

Zijn de MINI Design Rides er weer?

Ja, de MINI Design Rides vervoeren bezoekers (dagelijks tussen 11.00-18.00 uur) van en naar iedere DDW-locatie. Stap op bij een van de MINI Pick-up points: Ketelhuisplein, Stadhuisplein, Fuutlaan, Sectie-C en Piet Hein Eek. Let op: je kunt alleen van de MINI Design Rides gebruik maken als je in het bezit bent van een DDW-polsbandje.

Is DDW toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel?

Ja, de meeste locaties tijdens DDW zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Op de website kun je in het programma zien of de locatie toegankelijk is. Dit staat in de informatie-kolom aan de rechterkant van de pagina.

Elke bezoeker in een rolstoel met een geldig DDW-ticket mag voor 1 begeleider een gratis DDW-polsbandje ophalen. Deze kun je alleen ophalen bij de ticketbalies in het Klokgebouw, Microlab Hall, Sectie-C, Station Eindhoven Centraal, Graduation Show Design Academy en het Van Abbemuseum. Polsbandjes voor begeleiders zijn dus niet online te koop.

Waar is de EHBO?

Op alle betaalde DDW-locaties is EHBO en BHV aanwezig. In het Klokgebouw is een speciale EHBO-post ingericht. Heb je EHBO nodig? Spreek dan een van de medewerkers van DDW aan of iemand op de locatie waar je bent.

Waar is het perscentrum?

Dit jaar zijn er twee perscentra. De eerste bij Area51 in de DDW Business Lounge op Strijp-S. Je vindt Area51 aan het Ketelhuisplein. Dit perscentrum is open van 22 t/m 30 oktober gedurende openingstijden van DDW.

Het tweede perscentrum is bij Design Academy Eindhoven Graduation Show in Microtuin Deze is open van 22 t/m 25 oktober van 11.00 - 17.00 uur.

Waar is de entresol te vinden?

De entresol is een evenementenlocatie in het Klokgebouw. Je komt binnen via de gele entree op de hoek aan de kant van de Beukenlaan, kijk uit naar de signingstoren ‘entresol’.

Waar komen gevonden voorwerpen terecht?

Gevonden voorwerpen bewaren we bij de infobalie van het Klokgebouw. Is een verloren item nog niet gevonden? Stuur dan een e-mail naar info@dutchdesignfoundation.com met een uitgebreide omschrijving. Vindt iemand tijdens of na DDW het verloren item? Dan nemen we contact met je op. Na DDW bewaren we gevonden items maximaal 1 maand.

Is er een garderobe of zijn er lockers?

Nee, op de meeste locaties is geen garderobe en zijn geen lockers.

Mag ik naar buiten en weer naar binnen gaan?

Ja, zolang je het polsbandje draagt kun je locaties in en uit. Houd er wel rekening mee dat het onverwachts druk kan worden op sommige locaties. Dat betekent dat je (opnieuw) in de rij moet staan.

Vervoer tijdens DDW

Is er een hop-on-hop-hop-off-bus tussen locaties?

Nee, er is dit jaar geen hop-on-hop-off-bus. Wel kun je reizen met de Hermes-stadsbussen die tijdens DDW. Dit jaar kun je met je pinpas betalen in de bus.  Check de website van Hermes of 9292.nl voor actuele prijzen.

Kan ik een fiets huren?

Ja, er zijn verschillende manieren om een fiets te huren tijdens DDW22. DDW-fietsen kun je huren bij het Ketelhuisplein of bij Design Perron aan de Fuutlaan.

Daarnaast kan je met je OV-chipkaart een fiets huren bij NS op het Centraal Station. NS stelt extra fietsen beschikbaar tijdens de DDW. Bekijk de website van NS meer informatie over het huren van een fiets met je OV-chipkaart..

Ik wil graag een inhoudelijk event bijwonen. Wat heeft DDW te bieden?

DDW organiseert DDW Talks. Hierin onderzoeken professionals uit het ontwerpveld en daarbuiten de verschillende designdisciplines. Actuele onderwerpen komen voorbij en er is aandacht voor het verleden en de toekomst van ontwerp. Houdt ddw.nl in de gaten voor het programma. Tickets voor DDW Talks bestel je hier.

Wat zijn de P&R mogelijkheden?

Er zijn verschillende parkeergarages op hotspots als het centrum en op Strijp-S, maar houd rekening met drukte. Een goed idee zijn de Park + Ride (P+R) locaties: parkeren aan de rand van de stad, met een rechtstreekse busverbinding naar DDW! Er zijn er twee:
P+R Meerhoven aan de Noord-Brabantlaan (busverbinding naar de locaties Strijp S en Stationsplein).
P+R Genneper Parken aan de Aalsterweg (busverbinding naar Stationsplein).

Buskaartjes kosten € 0,50 per persoon voor een retour.

Covid-19

Zijn er Covid-19 maatregelen op DDW22?

DDW22 gaat, met de kennis van nu, door als een reguliere editie. Mocht er in de komende week heel veel veranderen, dan zijn wij uiteraard voorbereid met scenario’s gericht op anderhalve meter, mondkapjes, routerichtingen, et cetera. Voor nu en vooral: blijf gezond en verstandig en geniet van DDW22. 

Je vindt alle volledige updates hier.