Zoeken

Sluit zoeken

Design Tours

Ontdek het nieuwste wat design te bieden heeft met de rondleidingen van Dutch Design Week. Een kijkje in de toekomst, inspiratie opdoen, de laatste trends en netwerken: dit alles vind je tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. Alle tours worden verzorgd door een deskundige Design Guide. Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar: tours@dutchdesignfoundation.com. let op: De deadline voor aanmelden is maandag 27 september!

Area tours

A Taste of Klokgebouw
Centraal gelegen in het creatieve stadsdeel Strijp-S, is deze voormalige Philipsfabriek voor velen het startpunt van een bezoek aan DDW21. De Klokgebouw-tour laat je op een laagdrempelige manier kennismaken met DDW en de kracht van ontwerp.
A Taste of Microlab
De aftrap van jouw DDW21-avontuur begint in het hart van het festival, op Strijp-S. Microlab is een nieuwe locatie voor DDW. In deze compacte tour maak je op een laagdrempelige manier kennis met DDW en de kracht van ontwerp. Je kunt deze tour gemakkelijk combineren met een eigen programma.
Discovery Tour Strijp-S
Van het kloppende hart van elektronicaconcern Philips tot het kloppende hart van DDW: Strijp-S is bij uitstek de plek voor een prikkelende DDW21-ervaring. Tijdens deze uitgebreide tour door de creatieve proeftuin van Eindhoven maak je kennis met jong ontwerptalent en gevestigde namen. Ontdek hoe ontwerp, innovatie en tech samenkomen in spraakmakende exposities.
Atelier Tour Sectie C
Bekijk de wereld door de ogen van de ontwerpers van Sectie C. Bezoek hun studio’s en ontdek wat hen beweegt terwijl je je onderdompelt in deze Eindhovense design hub.
Atelier Tour Fuutlaan
Gelegen naast het spoor in Eindhoven ligt de Fuutlaan. Tijdens DDW21 is Fuutlaan thuishaven voor een breed aanbod aan studio’s, werkplaatsen, podia en tentoonstellingen. De focus ligt dit jaar op samenwerking.

Thema tours

Circular & Biobased Building
In het licht van de klimaatopgave, de energietransitie, het verduurzamen van woningen en de woningbouwproblematiek, tonen we nieuwe oplossingen en ontwerpmethodes rondom klimaatneutraal bouwen.
Mobility
Mobiliteit is een noodzaak. Geen doel. Het is een onvermijdelijk deel van ons dagelijkse bestaan. Je hebt het nodig voor het krijgen van de juiste zorg, om op je werk te komen, of om samen met familie en vrienden ontspanning op te zoeken. Maar onze behoeftes veranderen en onze leefomgeving past zich daarop aan. Welkom in de mobiliteit van de toekomst.
Health
Gezondheid is een uitdagend onderwerp dat vaak resulteert in complexe vraagstukken binnen onze maatschappij. Hoe maken we de zorg meer mensgericht in plaats van technologie gedreven? Hoe zou de wereld er uitzien als iedereen chronisch gezond zouden zijn?
Safety & Privacy
Aan de hand van 2 thema’s verkennen we hoe ontwerp en beleid kunnen samenkomen in het veiligheidsdomein: Wijkgerichte ondermijning & Digitalisering en privacy.
Water
Vaak zien wij water als een product dat van ons is, een onuitputtelijke bron en altijd beschikbaar. Maar is dat wel zo? Willen we een betere wereld voor onze kinderen en onszelf, dan moeten we onze relatie met water herzien. Als gebruikers spelen we een belangrijke rol in het functioneren van een gezond ecosysteem.
Rethinking Plastic
In onze maatschappij is plastic goedkoop materiaal, waardoor het al snel wordt weggegooid. Met alle gevolgen van dien. De urgentie van plastic als milieuprobleem is inmiddels breed bekend, maar tegelijkertijd is een wereld zonder plastic nauwelijks voor te stellen. Hoe kan het anders?
Food
In de supermarkt van de toekomst ontdek je wat er mogelijk is in de wereld van food design. Stil je honger met de ongekende mogelijkheden die deze ontwerpdiscipline biedt.
Inclusive Society
Een inclusieve samenleving is een samenleving waarin iedereen zich gezien en gerepresenteerd voelt. Vanzelfsprekend zou je denken. In Nederland zijn we bij wet tenslotte allemaal gelijk. In de praktijk blijkt dat toch anders.

Custom tours

Custom Design Tour
Ontdek de kracht van ontwerp in een volledig gepersonaliseerde tour over DDW21. Passend bij de interesses en wensen van jou en jouw gasten, selecteert het DDW-programmateam de meest relevante projecten, hoogtepunten en locaties.
Virtual Custom Design Tour
Beleef het festival op een unieke manier en ontmoet ontwerpers digitaal. Wees op DDW21 terwijl je niet hoeft te reizen en toch de designers persoonlijk leert kennen.