Zoeken

Sluit zoeken

Design Tours

Ontdek met je collega’s of klanten het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp tijdens een Design Tour op DDW. Laat je rondleiden door een deskundige Design Guide en ontdek de laatste ontwikkelingen. Tijdens DDW doe je volop inspiratie op, terwijl je intussen je netwerk verstevigt.

Wil je een specifieke DDW-locatie verkennen, boek dan een Area Tour. Wil je dieper in een specifiek thema of visie op ontwerp duiken, ga dan mee met een van de Thematours - Missies of Ontwerp-perspectieven. Wil je een Tour op maat voor je organisatie of relaties, dan kun je ook verschillende soorten Custom Tours laten samenstellen.

Aanmelden voor Design Tours kan tot en met maandag 18 september.

Heb je vragen? Neem contact op via: tours@dutchdesignfoundation.com

Area tours

Curators Tour | Klokgebouw
Deze voormalige Philipsfabriek, centraal gelegen in het creatieve stadsdeel Strijp-S, is voor velen het startpunt van een bezoek aan DDW. De Klokgebouw-tour laat je op een laagdrempelige manier kennismaken met de diversiteit van DDW en de kracht van ontwerp.
Curators Tour | Microlab Hall
In Microlab staan vernieuwende concepten en producten voor een duurzame toekomst centraal: ontwerp dat de relatie tussen mensen en producten onderzoekt, en dat bijdraagt aan een leefbaarder omgeving en gelijkwaardiger samenleving.
Discovery Tour | Strijp-S
Van het kloppende hart van elektronicaconcern Philips tot het kloppende hart van DDW: Strijp-S is bij uitstek de plek voor een prikkelende DDW23-ervaring. Ontdek hoe creativiteit, innovatie en tech hun weg vinden in uiteenlopende exposities in het Klokgebouw, op het Ketelhuisplein en in Microlab.
Discovery Tour | Centre
Deze Discovery Tour neemt je mee door het centrum van Eindhoven, dat ruim een week lang volledig in het teken staat van DDW. Een uitgebreide tour die voert langs inspirerende projecten, relevante exposities en bijzondere locaties in het hart van de stad.
Studio Tour | Sectie-C
Bekijk de wereld door de ogen van ontwerpers op Sectie-C. Bezoek hun studio’s en ateliers en ga met ze in gesprek over wat hen beweegt. Dompel je onder in de unieke sfeer van deze Eindhovense broedplaats vol makers, ontwerpers en andere creatieven.Sectie-C bruist van gastvrijheid en creativiteit, ook in culinaire zin!

Thema / Missie tours

Our Thriving Planet
Voor een gezonde planeet moeten ontwerpen de natuurlijke kracht van de aarde versterken, of die op zijn minst niet in de weg zitten. Hoe? Dat zie je tijdens deze tour, waarin we je meenemen langs projecten op het gebied van circulariteit, biobased bouwen, water, energie, eco-centered design en materiaalontwikkeling.
Our Living Environment
Het ontwerpen van onze leefomgeving, mobiliteit en de materialen die we daarvoor gebruiken, betekent vormgeven aan onze eigen leefbaarheid. De inrichting van onze steden, openbare ruimtes, gebouwen en mobiliteit hebben een enorme invloed op de manier waarop we samenleven. Deze tour kijkt naar projecten op het gebied van architectuur, materialen, inrichting van de openbare ruimte, wonen en werken en gaat op bezoek bij de World Design Embassy of Urban Mobility.
Our Health and Wellbeing
Deze tour focust op ontwerpen die onze kwaliteit van leven structureel verbeteren – van ons voedsel tot zorg en persoonlijk welzijn – en die bijdragen aan het meest kostbare dat we hebben: onze gezondheid. De toekomst van onze voedselproductie en -ketens, gezondheidszorg en een breed palet aan welzijnsaspecten komen aan bod.
Our Equal Society
Om een gelijkwaardige samenleving te bereiken, moeten we systemen en interacties (her)ontwerpen die iedereen op waarde schatten. Veiligheid, inclusiviteit en verbinding staan hierin centraal. Tijdens deze tour verkennen we ontwerpen en projecten over hoe we met elkaar omgaan, vol denkrichtingen en methodes die gericht zijn op een veilige en verbonden samenleving.
Our Digital Future
Onze digitale realiteiten én toekomst worden door ontwerpers volop verkend en beïnvloed, van virtuele werelden tot kunstmatige intelligentie en van wereldwijd platform tot individuele ervaring. Deze tour werpt een nieuw licht op digitale technologie, virtuele en artificiële werelden en blikt vooruit op hoe deze technologische ontwikkelingen onze wereld veranderen.

Thema / Ontwerp-perspectief tours

Signature & Collectible Design
Artistieke exploratie en individuele expressie liggen ten grondslag aan dit ontwerpperspectief, vertaald naar objecten en andere uitingen die poëtisch of conceptueel van aard zijn. Deze tour neemt je mee naar projecten die balanceren op het snijvlak van kunst en ontwerp. Ontwerpers die we bezoeken tijdens deze tour hebben artistieke eigenheid als streven. Is het kunst of design? Allebei, of geen van beide?
Speculative & Social Design
Ontwerpers die werken vanuit dit perspectief blinken uit in onverwachte denkrichtingen en een aanpak die buiten de gebaande paden treedt. Dit krijgt vorm in ontwerpend onderzoek of de ontwikkeling van (sociale) interventies. We stellen je tijdens deze tour voor aan ontwerpers die de toekomst aan het verkennen met projecten die onderzoekend, experimenteel of speculatief zijn en projecten die gedrag en de beïnvloeding daarvan centraal stellen.
Product & Craft Design
Alles wat we gebruiken, is ontworpen. Voor al die producten en materialen zijn de meest uiteenlopende methodes, vaardigheden en kennis nodig. Deze tour neemt je mee langs concrete producten, een scala aan toepassingen en methodieken, productieprocessen, materiaalonderzoek en materiaalontwikkeling en een hernieuwde liefde voor ambachten.
Service & Innovative Design
Razendsnelle digitale en technologische ontwikkelingen roepen veel vragen op. Het antwoord van ontwerpers: grensverleggende concepten én concrete toepassingen. Tijdens deze tour maak je kennis met baanbrekende ideeën en de nieuwste technologieën en ontmoet je ontwerpers die daar zowel gebruik van maken als op reflecteren.
Independent & Critical Design
Er zijn altijd ontwerpers die zich niet laten definiëren. Makers en bedenkers van autonoom en kritisch werk, dat niet zelden reflecteert op het ontwerpvak zelf. Maak kennis met het werk van ontwerpers die hun eigen visie geven op wat ontwerp is of zou moeten zijn en ga in gesprek over onafhankelijk ontwerp en het ontwerpvak zelf.

Custom tours

Custom Design Tour - 2 uur / 2 hours
Ontdek de kracht van ontwerp in een volledig gepersonaliseerde tour over DDW23. Passend bij jouw wensen en die van jouw collega’s, gasten of netwerk, selecteert het DDW-programmateam de meest relevante projecten, hoogtepunten en locaties.
Custom Design Tour - 2,5 uur / 2.5 hours
Ontdek de kracht van ontwerp in een volledig gepersonaliseerde tour over DDW23. Passend bij jouw wensen en die van jouw collega’s, gasten of netwerk, selecteert het DDW-programmateam de meest relevante projecten, hoogtepunten en locaties.
VIP Custom Tour
Zet de stap om de kracht van design voor jouw organisatie te ontdekken. Deze tour is volledig op maat gemaakt. Het ontwerpproces van de tour start bij de vraag ‘What if?’. Wat als jouw organisatie design als uitgangspunt neemt om de verduurzaming een stap verder te brengen? Wat als de ontwikkeling van gezondheid een stap verder wordt gebracht voor jullie medewerkers? Dit zijn voorbeelden van vraagstukken waarbij design enorm kan helpen.