Zoeken

Sluit zoeken

Design Tours

Ontdek wat design te bieden heeft tijdens de Design Tours van Dutch Design Week (DDW). Laat je rondleiden door een deskundige Design Guide en neem een kijkje in de toekomst. Tijdens DDW in Eindhoven doe je volop inspiratie op en ontdek je de laatste trends terwijl je intussen je netwerk uitbreidt.

Let op: de deadline voor aanmelden is maandag 19 september.

Design Tour boeken of heb je vragen? We plannen graag een afspraak met je in. Mail naar tours@dutchdesignfoundation.com.

Area tours

Curators Tour | Klokgebouw
Centraal gelegen in het creatieve stadsdeel Strijp-S, is deze voormalige Philipsfabriek voor velen het startpunt van een bezoek aan DDW. De Klokgebouw-tour laat je op een laagdrempelige manier kennismaken met DDW en de kracht van ontwerp.
Curators Tour | Microlab Hall
In Microlab Hall staan vernieuwende concepten en producten voor een duurzame toekomst centraal. Ook gaan we hier in op de relatie tussen mens en product. Je kunt deze tour gemakkelijk combineren met een eigen programma.
Discovery Tour | Strijp-S
Ooit kloppend hart van elektronicaconcern Philips, nu centraal punt van DDW: Strijp-S is bij uitstek de plek voor een prikkelende DDW22-ervaring. Ontdek hoe creativiteit, innovatie en tech hun weg vinden in uiteenlopende exposities in het Klokgebouw, het Ketelhuisplein en Microlab Hall.
Discovery Tour | Centre
Deze Discovery Tour neemt je aan de hand door het centrum van Eindhoven, dat deze dagen volledig in het teken staat van DDW. Ontdek wat de lichtstad jou te bieden heeft tijdens een uitgebreide tour langs inspirerende projecten, relevante exposities en bijzondere locaties.
Studio Tour | Sectie-C
Bekijk de wereld door de ogen van de ontwerpers van Sectie-C. Bezoek hun studio’s en ontdek wat hen beweegt terwijl je je onderdompelt in deze Eindhovense broedplaats van makers, ontwerpers en andere creatieven.

Thema tours

Circular & Biobased Building
De thematour Circular & Biobased Building neemt je mee langs projecten over nieuwe bouwmaterialen en alternatieve technieken. Een tour die je stof tot nadenken geeft en je aanzet tot gesprekken over een circulaire (bouw)toekomst.
Mobility
Mobiliteit is een onvermijdelijk deel van ons dagelijkse bestaan. Je hebt het nodig om de juiste zorg te krijgen, om op je werk te komen, om samen met familie en vrienden ontspanning op te zoeken. Maar onze behoeftes veranderen en onze leefomgeving past zich daarop aan.
Health
Gezondheid is een uitdagend onderwerp vol complexe maatschappelijke vraagstukken. In deze thematour laten we nieuwe vergezichten zien en stappen we af van de standaard denkwijze over gezondheid en de zorg daarvoor.
Inclusive Society
Inclusiviteit bereik je niet door het te hebben over één specifiek thema of over een specifieke doelgroep. Dit gaat over waarden, perspectieven, houdingen en praktijken die ons verder kunnen brengen naar een rechtvaardigere samenleving.
Food
Steeds meer zijn we bezig met ons eten en de productie daarvan. Ontwerpers ontwikkelen projecten die consumenten bewuster maken van hun mogelijke rol en invloed op het bestaande voedselsysteem. Maar ook de industrie wordt aangepakt.
Safety
In deze thematour ontdek je hoe ontwerp kan bijdragen aan een veiligere samenleving. Via verschillende projecten willen ontwerpers bewustzijn creëren voor manieren om de maatschappij veiliger te maken en reiken zij tools aan om dit te praktiseren.
Water
In deze thematour maak je kennis met het belang van water en het besef dat we daar anders mee om moeten gaan. In verschillende projecten onderzoeken ontwerpers hoe architectuur en design ons kunnen helpen water een respectabele rol te geven in het hart van de samenleving. Zij zoeken uit hoe we water niet alleen als product kunnen zien, maar er ook in harmonie mee kunnen samenleven.
Rethinking Plastic
In onze maatschappij is plastic goedkoop materiaal, waardoor het al snel wordt weggegooid. Met alle gevolgen van dien. De urgentie van plastic als milieuprobleem is inmiddels bekend, maar tegelijkertijd is een wereld zonder plastic nauwelijks voor te stellen. Hoe kan het anders?

Custom tour

Custom Design Tour
Ontdek de kracht van ontwerp in een volledig gepersonaliseerde tour over DDW22. Passend bij jouw wensen en die van jouw collega’s, gasten of netwerk, selecteert het DDW-programmateam de meest relevante projecten, hoogtepunten en locaties.