Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Tips voor DDW Music Festival uit Eindhovense muziekscene

16 October 2018

Alex Vargas @ DDW Music 2017 door Lieke Vermeulen
Het blokkenschema is er en we zijn nog maar een week verwijderd van de grote aftrap. Sommige mensen peinzen er nog over welke shows ze moeten checken gedurenden week. Daarom hebben we een paar interessante mensen uit de Eindhovense scene gevraagd of ze hun lievelings show konden tippen.

Mathijs van Zantvoort |Collectief Het Wild.

Het leukste aan de Dutch Design Week is natuurlijk dat je zelfs op een woensdag een excuus hebt om naar de club te gaan. Zo komt Dollkraut mét band naar Eindhoven, wat zijn elektronische sound een extra dimensie geeft. Ook zie deze avond Tala Drum Corps: tot nu toe het best bewaarde geheim van Utrecht, maar dat gaat niet lang meer duren. Als afsluiter brengt Identified Patient uit Amsterdam zijn diepe, donkere techno naar Eindje. En als zijn set zelfs maar een beetje lijkt op zijn Boiler Room, dan ben je verzekerd van een memorabele avond.

Renee Scheepers, Nul Zes

Mijn tip voor DDW 2018 zou eigenlijk zijn om al wiebelend op je tenen, met je ogen dicht naar het trio van Khruangbin te luisteren. Maar hè, bummer, die zijn al uitverkocht. Maar laat je niet weerhouden om een andere act van DDW music te bekijken. Want tijdens dit event luister je voor een prikkie naar pareltjes die over twee jaar de grote zaal plat rocken. Zo vergeet ik nooit meer hoe we bij NUL ZES in 2015 voor hun optreden nog pizza zaten te eten met bandleden van STUFF, die 2 jaar later met oorverdovend gefluit en uitbundig gejoel het podium af rolden op Best Kept Secret. Dus zoek iets uit waar je nog nóóit van gehoord hebt, want voor je het weet zijn ze net zo uitverkocht als Khruangbin.

3voor12/ehv redactie

De dinsdagavond met Karel, Stippenlift en Borokov Borokov in de kelder van de Dynamo zal er een van de ‘weirdste’ zijn. Trek iets geks aan, of misschien ook niet, want deze artiesten zijn qua 'weirdness' toch niet te overtreffen. Post-moderne synths, tekstuele hoogstandjes, wat punk/hardcore en performance art - deze line-up heeft het allemaal. 

© Patrick Spuytenburg

Meis Walia | RaRaRadio

Hiphop shows zijn tegenwoordig rauwe punk shows en er is één plek in Eindhoven waar dat soort shows next level gaan. Geen betere dag om dat aan den lijve te ondervinden, dan op een maandag tijdens DDW Music Festival. Er is ieder jaar weer 1 piek op die plek qua hardheid - de plek die de hardheid zelve is - en die piek is een van de DDW hiphop avonden. Wij voorspellen dat Black Acid + Ocho & Ibs + Rey Tranquilo + More de jaarlijkse traditie van next level gaan in stand zal houden.

Mijke Hurkx aka DJ Margie | Rush Records.

Mijn ultieme aanrader is de Synthwave Night van Timecop1983, omdat hij via het internet op de zolderkamer van zijn huis tussen de Nuense koeien zijn portaal heeft gevonden naar zijn surrealistische droomwereld van miami vice, neon en synthetische audio. Hiermee heeft hij een publiek van over de hele wereld gevonden.