Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Ambassadeur Laurens van den Acker | Voorloper op het gebied van mobiliteit

18 October 2018

Laurens van den Acker door Martin Dijkstra
DDW ambassadeur Laurens van den Acker geeft een gezicht aan de vele ontwerpers die schuilgaan achter grotere corporaties, organisaties en bedrijven.

Hij laat ook zien dat design echt een teamsport is. Het gaat om verbinden en ontwikkelingen samen naar een hoger niveau brengen. Deze kenmerken staan ook bij DDW hoog in het vaandel. Laurens van den Acker is Senior Vice President Corporate Design bij Renault. Dutch Design Week nodigde hem uit als ambassadeur omwille van zijn verbindende rol tussen industrie, technologie, creativiteit en de eindgebruiker. En dat niet alleen. Vanuit zijn positie bij Renault kan hij als geen ander inzicht geven in de toekomst van mobiliteit. Een terrein waarbinnen op korte termijn grote veranderingen aan de orde zijn. Iedereen heeft te maken met vervoer en daarom gaan deze ontwikkelingen ons allen aan.
 
Tijdens DDW ontvangen we een voorproefje van deze toekomst. Grote kans dat die snel in het teken komt te staan van autonoom rijden waarbij de scheidslijn tussen woonkamer en vervoersmiddel nagenoeg verdwijnt. Dat is althans de belangrijkste boodschap die af te leiden is uit de presentatie van de concept car SYMBIOZ die wordt getoond op het Ketelhuisplein. Wil je meer weten over hoe we ons voortbewegen in het jaar 2030? In de Masterclass “The Future of Mobility” geeft Van den Acker op vrijdag 19 oktober tussen 10:00u en 11:00u een doorkijk naar deze nieuwe mobiliteitswereld. Deze masterclass is via deze link als livestream te volgen. Op zondag 21 oktober kan je Van den Acker ontmoeten tijdens het event The Future of Mobility, feat. Laurens van den Acker in het ABN AMRO Circl-e paviljoen in het Klokgebouw. Hier zal Van den Acker een uniek kijkje achter de schermen geven in de nieuwe concepten die hij en zijn team bij Renault ontwikkelen.

Play video