Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Burgemeester van Eindhoven undercover als Renault Design Ride-chauffeur

22 October 2018

De burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, ging undercover in een Renault Design Ride outfit en reed een middag rond om bezoekers naar verschillende DDW-locaties te brengen en hun ervaringen te horen.

Als je vandaag (maandag) op Dutch Design Week (DDW) was en gebruik hebt gemaakt van de Renault Design Rides, dan had je kans op een wel heel speciale chauffeur. De burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, ging undercover in een Renault Design Ride outfit en reed een middag rond om bezoekers naar verschillende DDW-locaties te brengen en hun ervaringen te horen.
 
Als partner van DDW 2018 bood Renault dit jaar 45 exemplaren van de 100% elektrische ZOE aan voor de gratis te gebruiken Design Rides. Daarmee zijn de Design Rides voor het eerst volledig emissieloos. Heel belangrijk, want er worden tijdens DDW zo’n 18.000 ritten afgelegd.
 
Natuurlijk grepen wij deze unieke kans op een een-op-een momentje met de burgemeester van Eindhoven met beide handen aan.

Martijn Paulen (CEO Dutch Design Foundation) and John Jorritsma (Mayor of Eindhoven)
© DDF

Wat was uw beweegreden om een middagje als Design Ride chauffer door Eindhoven te rijden?

“Ik vond het gewoon ontzettend leuk om de Dutch Design Week van binnenuit te ervaren. Het feit dat we hier met 47 elektrisch aangedreven auto’s rijden en de gasten van venue naar venue brengen dat is dan toch gewoon de manier om in contact te komen met de mensen die zo geïnteresseerd zijn in onze Dutch Design Week.”

Welke gasten had u vanmiddag aan boord?

“Ik heb mensen uit Ierland en Noorwegen aan boord gehad. Maar ook gepensioneerde mensen uit het Groene Hart van Nederland die elk jaar naar de Dutch Design Week komen om te ervaren hoe de toekomst van morgen eruitziet. En er is maar één manier om dat te doen en dat is naar de Dutch Design Week gaan.”

Wat mogen de DDW-bezoekers volgens u zeker niet missen deze week?

“Nou ik heb nog maar 10 procent van alles gezien, want er zijn meer dan 100 verschillende locaties. Maar bijvoorbeeld Mind the Step op Strijp-S, daar zie je de samenwerking tussen de Universiteit van Delft, Twente en Eindhoven. Zij zijn echt samen gaan werken aan een nieuwe toekomst.”