Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Daily Design Area Recap: DOWNTOWN

24 October 2018

Area Recap: DOWNTOWN - Renske Mehra
DDW bestaat uit acht design areas en de binnenstad is daar natuurlijk een van! Het gebied strekt van het PSV Stadion tot aan het VDMA-terrein en het Van Abbemuseum. Veel te zien dus. Ga je mee downtown?
Play video

Een afgedankt tankstation, midden op de Markt, als metafoor voor veranderend energiegebruik. THANK YOU FOR THE SUN laat je met een nieuwe blik naar energie kijken. Iets verderop in het Warehouse of Innovation, het voormalige V&D-gebouw, toont Modebelofte je de voorhoede van jonge modevormgevers. Steek door naar Kazerne en bezoek de expo van Lidewij Edelkoort en Kiki van Eijk en de prachtige installatie over vergankelijkheid van Studio Drift. Op het VDMA-terrein zie je Dave Hakkens en zijn team aan het werk met Precious Plastic. En ook TAC is echt een aanrader dit jaar, met een mooie selectie van (internationale) ontwerpers. En vergeet vooral ook niet om even een kijkje te nemen in de Catharinakerk...

Even niet kijken, maar luisteren?

Woensdag vindt in TAC het Social Design Debate plaats, met voorafgaand een gesprek tussen Anna Noyons en DDW-ambassadeur Ravi Naidoo. Of haak aan bij onze andere ambassadeur, Wendy Plomp, bij de FranklinTill x Dutch Invertuals talk in hun studio aan de Fuutlaan 12b.