Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Als ontwerp, kunst en technologie samenkomen..

30 April 2020

Paneldiscussie tijdens DDW talks: Art & Collectables bij DDW19 © Paul Marques Da Cruz
Afgelopen Dutch Design Week (DDW) organiseerden we samen met onze partners DDW talks, een nieuw gecureerd talks programma. Samen met sleutelfiguren uit de designwereld en daarbuiten verkenden we een diversiteit aan designdisciplines, bespraken we de actualiteit, reflecteerden we op het verleden en wierpen we onze blik op de toekomst. Op donderdag 24 oktober bundelden we onze krachten met Collectible,Studio Drift en Maarten Baas en organiseerden we samen DDW talks: Art & Collectables.‚Ä®

Tijdens DDW talks: Art & Collectables deelden specialisten uit zowel de kunst- als de ontwerp industrie inzichten over de nieuwste initiatieven voor het verbreden van de 'design collectors' markt in relatie tot technologie en kunst. De dag begon met twee interessante masterclasses van Studio Drift en Maarten Baas en werd afgesloten door een paneldiscussie met ontwerpers Kiki van Eijk, Thomas Ballouhey en curator en redacteur Aidan Walker.

Met onze kunstwerken willen we de mens weer verbinden met de natuur en ze de puurheid en tegelijkertijd complexe werking van de wereld om hen heen laten zien. - Studio Drift

Studio Drift

DDW-ambassadeur van afgelopen jaar, Studio Drift, trapte de dag af met een masterclass over hoe je als getalenteerde starter je eigen bedrijf in de kunsten kunt beginnen. Oprichters Lonneke Gordijn en Ralph Nauta delen een oprechte passie voor natuur, sciencefiction en technologie. Ze vertalen deze passie naar 'site-specific' installaties en interactieve sculpturen, zoals deze performance boven het NASA-terrein vorig jaar.

 

 

Play video

Maarten Baas

Het werk van Maarten Baas bevindt zich op het snijvlak van kunst en design. Het staat bekend om het opstandige, intellectuele, theatrale en artistieke karakter. Met zijn oeuvre neemt hij een unieke positie in op het gebied van conceptuele kunst, design, vakmanschap, installaties, openbare ruimte en performance. In zijn masterclass vertelde hij er meer over. 

Play video

Paneldiscussie: met Kiki van Eijk, Thomas Ballouhey en Aidan Walker

In deze paneldiscussie deelden drie belangrijke namen uit werkveld hun visies op het ecosysteem van 'collectable design'.

Kiki van Eijk‚Ä®
Kiki heeft als zelfstandig ontwerper naam gemaakt, maar is daarnaast ook een van de twee gezichten achter de ontwerpstudio Kiki&Joost, een studio die ze in 2001 samen met partner Joost van Bleijswijk heeft opgericht. Ze vertegenwoordigen een nieuwe generatie Nederlandse ontwerpers. 

Thomas Ballouhey‚Ä®
Thomas Ballouhey is een Franse productontwerper, maar heeft zich sinds zijn studie gevestigd in Eindhoven. Hij studeerde in 2016 af aan de Contextual Design Department van Design Academy Eindhoven.

Aidan Walker MA (Cantab), FRSA‚Ä®
Aidan Walker staat in de kunst- en designindustrie bekend als maker, curator en auteur op het gebied van design. Daarnaast organiseert Aidan regelmatig conferenties en seminars in de design-, architectuur- en beeldende kunstwereld. 

Play video

‚ÄėBy looking at things without preconceptions, materials and techniques can be harvested from an unfamiliar perspective.‚Äô Thomas Ballouhey