Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Positieve initiatieven in tijden van corona, Pt. 1

02 April 2020

Foto © Clay Banks
Voor alle mensen die door het coronavirus noodgedwongen thuiszitten, zijn er veel leuke initiatieven bedacht. Sommigen ter vermaak, anderen ter inspiratie of om anderen een hart onder de riem te steken. Samen met Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) hebben we in dit artikel 11 tips op een rijtje gezet!
Play video

1. Design Indaba's quarantaine playlist

Het Zuid-Afrikaanse designcongres Design Indaba heeft een speciale quarantaine playlist samengesteld waar talks van de meeste gerenommeerde sprekers van de afgelopen jaren in te zien zijn. Bekijk de lezingen van onder andere oud DDW ambassadeurs Alice Rawsthorn en Winy Maas in de Design Indaba playlist.

2. Fabrique opent FabUniversity

Altijd al meer willen leren over customer journey mapping, design thinking, E-commerce, development of UX? Tijdens de corona quarantaine opent strategisch ontwerpbureau Fabrique de FabriqueUniversity. De komende weken zullen ze hier verschillende cursussen en talks delen met wie wil! Je kunt je per event inschrijven via de website.

3. IDFA deelt 300 documentaires

Een super initiatief van International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA); via hun website delen ze gratis 300 documentaires. Zo kom je de quarantaine wel door. 

Stedelijk Museum, Amsterdam
© Liam McGarry

4. Stay at Home Stedelijk

Zin in een bezoekje aan het Stedelijk Museum in Amsterdam? Via ‚ÄėStay at Home Stedelijk‚Äô bekijk je elke dag om 16:00 uur een korte documentaire of video over de collectie. Ook kun je via Facebook en YouTube podcasts en audiotours beluisteren. Bovendien verzorgt het Stedelijk wekelijks een live tour via Instagram!

5. What Design Can Do vraagt jouw idee√ęn

What Design Can Do nodigt je uit om jouw creatieve projecten, idee√ęn en initiatieven te delen die gericht zijn op het oplossen van de corona-crisis. Je kunt jouw idee mailen naar comms@whatdesigncando.com, dan zij zetten het op grote schaal door naar hun community. Bekijk de website voor meer informatie.

6. #FoamAtHome

Het daadwerkelijke Foam fotomuseum in Amsterdam mag dan gesloten zijn voor het publiek, in plaats daarvan maakten ze #FoamAtHome, een volledige online ervaring inclusief tentoonstellingen, kunstenaars vragen en antwoorden, curator rondleidingen, tijdschrift hoogtepunten, en talent features. Bekijk het hier. Blader door vijftig edities van FOAM Magazine op de Instagram van FOAM!

Afgelaste kunst door Mister Motley

7. MisteryMotley's overzicht van gecancelde exhibitions

Omdat veel tentoonstellingen en expo’s de komende weken niet kunnen doorgaan, vroeg Mister Motley musea, instellingen en kunstenaars om beelden en informatie van deze gecancelde programma’s te delen. Het volledige overzicht vind je op hun website.

8. TUDelft organiseert een online cursus productontwerp

Wil jij meer weten over verschillende ontwerpmethodes en het maken van een betekenisvol product? TU Delft biedt nu een online cursus product ontwerpen aan. Bekijk de website.

Pakhuis de Zwijger livecast
© Pakhuis de Zwijger

9. Pakhuis de Zwijger livecast

Elke dag om 20:30 uur zendt Pakhuis de Zwijger een live programma uit dat je gratis kan volgen via de Livecast en zelfs mee kan praten via de ZOOM webinar. Reserveren kan hier.

10. CNVNC staat klaar om te helpen

Digitaal ontwerpbureau CNVNC biedt gratis hulp aan bij het opstellen van communicatiemateriaal dat verspreiding van het coronavirus probeert tegen te gaan. Lees het bericht hier.

11. Designweek

In dit artikel van Designweek delen ze de ins en outs over hoe grafisch ontwerp kwetsbare gemeenschappen kan ondersteunen. En hoe gemakkelijk ontworpen hand-outs kunnen helpen bij het opzetten van gemeenschapsinitiatieven.

Op de hoogte blijven van de gevolgen van het coronavirus? De¬†BNO inventariseert de impact op de creatieve sector, adviseert en informeert over de financi√ęle gevolgen en steunmaatregelen, en houdt een vinger aan de pols van de designbranche. Volg het Dossier Corona¬†hier.
 
Heb je idee√ęn hoe we jou of andere creatieve ondernemers kunnen ondersteunen? Deel je suggesties, vragen, zorgen en initiatieven via¬†meldpuntcorona@bno.nl.