Hoe kun je DDW20 bezoeken?

Het is een bijzonder jaar; des te blijer zijn we dat we je ook dit jaar weer mogen verwelkomen op Dutch Design Week (DDW) 2020! Omdat deze DDW anders zal zijn dan we gewend zijn, hopen we je met dit artikel optimaal te informeren. Hoe werkt het? Wie kan wanneer en waar terecht? Lees hier alles over het bezoeken van de virtuele en de fysieke DDW.
DDW20: het eerste hybride design festival ter wereld!

DDW biedt ontwerpers een podium en zichtbaarheid voor een groot, internationaal publiek. Dit jaar doen we dat in de vorm van een fysiek en een online festival. Dat maakt DDW het eerste hybride design festival van de wereld! Hoe dat precies werkt en wat dat voor jou als bezoeker betekent leggen we hieronder uit.

Wat kun je verwachten van het virtuele festival?

Tijdens DDW, 17 tot 25 oktober, biedt ddw.nl allerlei nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten die speciaal voor het virtuele festival zijn ontworpen. De afgelopen vier maanden is het platform van DDW volledig doorontwikkeld; van design platform tot virtuele festival ervaring.

Zet je schrap voor een volledig gevuld online programma met verschillende digitale '3D exhibition rooms' ingericht en ontworpen door jouw favoriete ontwerpers, kijk 9-dagen lang naar live streams van en met ontwerpers van over heel de wereld, lees uitgebreide artikelen, bekijk de 360˚ video's van de fysieke expo's en loop als het ware door de expo's Eindhoven, of kijk thuis vanaf je bank naar DDW TV, live vanuit de DDW studio. Stel je daarnaast eens voor dat je de virtuele DDW bezoekt, door de online expositie van je favoriete ontwerper loopt en een vraag wil stellen over een project. Dat kan! Tijdens DDW kun je vanuit het online programma chatten met de deelnemende ontwerpers en ze alles vragen wat je zou willen weten.

Doordat de deelnemers van de virtuele DDW van over heel de wereld komen, kun je dit jaar nóg veel meer ontwerpers ontdekken. Meer goed nieuws: een bezoek aan het virtuele festival is gratis! 

Wat kun je verwachten van het fysieke festival in Eindhoven?

DDW heeft dit jaar ongeveer 30 locaties verspreid over 7 'Design Areas' in Eindhoven: Campina, Central, Downtown, Hallenweg + Plan-B, Sectie-C, Station, Strijp-S, Strijp T+R. Met 7 areas is DDW een stuk compacter dan je gewend bent, maar de kwaliteit van de deelnames is daardoor misschien wel extra hoog. 

Het coronavirus zorgt er nog steeds voor dat het niet verantwoord is om grote hoeveelheden bezoekers naar Eindhoven te trekken en door de stad te laten gaan. Om die reden kunnen er dit jaar minder bezoekers naar de fysieke DDW in Eindhoven komen. Centraal staan dit jaar daarom relevante ontmoetingen voor de deelnemende ontwerpers. Wat betekent dat? Dat betekent met name dat we ons hiervoor richten op professionele bezoekers, omdat daar de grootste behoefte ligt voor de deelnemende ontwerpers. We willen natuurlijk dat zij, ondanks deze corona-tijd, een succesvolle DDW ervaren waar ze ook na oktober nog de vruchten van plukken. Doordat DDW compacter is zijn er beperkt tickets beschikbaar. Lees hieronder meer over de tickets! 

DDW Tickets & Tijdslots

Vanaf 1 oktober kunnen (professionele) bezoekers een ticket kopen voor DDW20. In verband met het reguleren van de bezoekersstroom biedt DDW dit jaar dag tickets. Bij aankoop van dit dag ticket selecteer je meteen de dag dat je naar DDW wil komen, de drie design areas die je op die dag wil bezoeken, en binnen welke tijdslots je dat gaat doen. Hoe dat precies werkt wordt straks vanzelf duidelijk bij de aankoop van je ticket. 

Een bezoek aan DDW Virtual is gratis.

Het programma van DDW20

Wat voor projecten kun je verwachten? Welke ontwerpers doen er dit jaar mee? Wie kun je fysiek in Eindhoven zien en wie virtueel? Allemaal vragen waarop je antwoord kunt vinden in het online programma! De komende weken zal het programma steeds verder worden aangevuld, dus kijk voor de meest actuele versie op ddw.nl.