Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

DDW On the move: view the Design Areas

26 October 2020

Papercut - Surplus Collective
Dutch Design Week (DDW) kon dit jaar natuurlijk niet in fysieke vorm doorgaan, maar we wilden toch nog even langs de Design Areas om te zien en horen wat zij deze DDW aan het doen zijn. Otis Overdijk (social media marketeer DDF) en Marleen van Bergeijk (programme manager DDW) bezochten de ontwerpers die eigenlijk hun studio zouden openen, maar dat door de pandemie niet meer konden. Wat en wie hebben we allemaal gezien? Bekijk het hieronder:

Zondag 18 oktober | Sectie-C

In deze video ging Otis langs Sectie-C en sprak hij met Anne Ligtenberg van Anne+Mats over haar project #YOUTOO. En zien we Pierre Castignola en Willem van Hooff van Surplus Collective met hun expositie Papercut

Play video

Maandag 19 oktober | Central

Op maandag ging Otis langs bij Kazerne Home of Design in het centrum van Eindhoven en spraken we met Annemoon Geurts over de huidige vier exposities: Recalculating Route, New Melancholy, COMMA en The Kazerne Design Awards.

Play video

Dinsdag 20 oktober | Hallenweg

In deze video praat Marleen met Design Academy minor student Ceramics Marta Moskov over haar projecten. ‘Wij verkennen hoe we intimiteit kunnen creëren in deze tijden ondanks alle restricties’, aldus Marta. En bezoekt ze Arjan van Raashoven en Anieke Branderhorst van Ontwerplabel Vij5.

Play video

Woensdag 21 oktober | Strijp-S

In deze video gaat Marleen op pad naar Strijp -S en interviewt daar Ruben Thier en Iris van Daalen van Studio Thier & van Daalen over hun project Plastic Lamps. Daarna gaat ze op bezoek bij Tom Loois (in MU) en zijn Adviesbureau voor Afwijkend Gedrag. ‘What should I do, or should I not do is exactly what I am questioning with this work’, aldus Tom Loois.

Play video

Donderdag 22 oktober | Campina

In deze aflevering van On the Move gaat Otis langs bij Bouke Bruins van De Reuringdienst en laat Bouke zijn de social hub zien die ze in januari gestart zijn. ‘Met het project eenzaamheid willen we wat intimiteit creëren in de publieke ruimte’, aldus Bouke Bruins. Deze reis wordt vervolgd naar Kiki van Eijk van Kiki&Joost Design Studio

Play video

Vrijdag 23 oktober | Station

Otis gaat op bezoek bij Wendy Plomp van Dutch Invertuals. Zij presenteren dit jaar werk van studenten van de Dutch Invertuals Academy van over de hele wereld.

Play video

Zaterdag 24 oktober | Strijp- T + R

Marleen gaat langs bij Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren van Studio rENs. En bezoekt daarna Maarten Stal en Martijn Maas van George&Harrison die de beeldtaal en awards voor Dutch Design Awards 2020 hebben ontworpen. 

 

 

Play video

Zondag 25 oktober | Envisions

Last but not least, gaat Otis voor de laatste On the Move video op bezoek bij Sanne Schuurman van Envisions.

Play video