Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Eindhovense ontwerpers organiseren Design Open

04 December 2020

RENS ©Max Kneefel
Na het wegvallen van (inter)nationale design evenementen als Salone del Mobile in Milaan en Dutch Design Week in Eindhoven, besloten meer dan 10 Eindhovense ontwerpers en designlocaties de handen ineen te slaan onder de noemer ‘Design Open’. Op 13 en 14 december aanstaande zullen zij op eigen initiatief, en op uitnodiging en afspraak, hun deuren openen voor geïnteresseerden.

Eindhovense ontwerpers, waaronder Dutch Invertuals, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki&Joost, Ontwerpduo/Aptum en Sectie C, bundelen met Design Open hun krachten en bieden verzamelaars, vakinhoudelijke media en designprofessionals (bijv. producenten, labels, inkopers, interieurontwerpers, architecten, musea en galerieën), de mogelijkheid om in één dag op meerdere locaties nieuw werk te bekijken. 

Als de tweede pilot van Design Open slaagt, de eerste was eind oktober, zal het initiatief zo’n zes keer per jaar navolging krijgen. Hoewel ze wel de intentie hebben om Design Open vaker te organiseren, geven de ontwerpers geven nadrukkelijk aan dat het niet hun bedoeling is om uit te groeien tot een organisatie. Het belangrijkste doel is het verbinden van hun professionele netwerken door het delen van een datum, openingstijden en een plattegrond. Alle deelnemende ontwerpstudio's houden zich natuurlijk aan de door de overheid voorgeschreven COVID-19 maatregelen, zoals het maximaal aantal toegestane personen, de anderhalvemeter afstand en benodigde hygiëne. 

Voor ons werk is het belangrijk dat we in contact staan met gebruikers en opdrachtgevers. Door Design Open creëren we de kans om ons werk te laten zien en acquisitie te voeren - Mats Horbach

Design Open is een samenwerking van: Alissa+Nienke, Aart van Asseldonk, Boyscout Designer, Collaboration O, Dutch Invertuals, Piet Hein Eek, Niels Hoebers, Kazerne | Home of Design, Kiki & Joost, Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Ontwerpduo/Aptum, Vij5, RENS, Tijs Rooijakkers, Sectie C, Jeroen Wand, Foundation We Are, Yksi

Om de jonge generatie daarnaast een hart onder de riem te steken zal op meerdere locaties ook werk van recent afgestudeerden van Design Academy Eindhoven te zien zijn. 

Benieuwd welke ontwerpers allemaal te bezoeken zijn? Ze houden een actuele lijst bij van (het toenemende aantal) deelnemers en locaties. Om een uitnodiging te krijgen kun je contact opnemen met een van de deelnemende ontwerpers.