Zoeken

Sluit zoeken

Eindhovense ontwerpers presenteren Design Open

Na het wegvallen van (inter)nationale design evenementen als Salone del Mobile in Milaan en Dutch Design Week in Eindhoven, besloten meer dan 10 Eindhovense ontwerpers en designlocaties de handen ineen te slaan onder de noemer ‘Design Open’. Op 13 en 14 december aanstaande zullen zij op eigen initiatief, en op uitnodiging en afspraak, hun deuren openen voor geïnteresseerden.

Eindhovense ontwerpers, waaronder Dutch Invertuals, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki&Joost, Ontwerpduo/Aptum en Sectie C, bundelen met Design Open hun krachten en bieden verzamelaars, vakinhoudelijke media en designprofessionals (bijv. producenten, labels, inkopers, interieurontwerpers, architecten, musea en galerieën), de mogelijkheid om in één dag op meerdere locaties nieuw werk te bekijken. Geïnteresseerden kunnen hiervoor op uitnodiging een afspraak inplannen. 

De ontwerpers geven aan dat het nadrukkelijk niet hun bedoeling is om uit te groeien tot een organisatie, maar dat ze graag hun professionele netwerken willen verbinden door het delen van een datum, openingstijden en plattegrond. Vanzelfsprekend houden alle locaties zich aan de door de overheid voorgeschreven COVID-19 maatregelen en het maximaal aantal toegestane personen, anderhalvemeter afstand en benodigde hygiëne. Als deze tweede pilot slaagt, de eerste was eind oktober, zal het initiatief zo’n zes keer per jaar navolging krijgen.

Voor ons werk is het belangrijk dat we in contact staan met gebruikers en opdrachtgevers. Door Design Open creëren we de kans om ons werk te laten zien en acquisitie te voeren - Mats Horbach

Design Open is een samenwerking van: Alissa+Nienke, Aart van Asseldonk, Boyscout Designer, Collaboration O, Dutch Invertuals, Piet Hein Eek, Niels Hoebers, Kazerne | Home of Design, Kiki & Joost, Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Ontwerpduo/Aptum, Vij5, RENS, Tijs Rooijakkers, Sectie C, Jeroen Wand, Foundation We Are, Yksi

Om de jonge generatie daarnaast een hart onder de riem te steken zal op meerdere locaties ook werk van recent afgestudeerden van Design Academy Eindhoven te zien zijn. 

Benieuwd welke ontwerpers allemaal te bezoeken zijn? Ze houden een actuele lijst van (het toenemende aantal) deelnemers en hun locaties bij. Om een uitnodiging te krijgen vragen ze je contact op te nemen met een van de deelnemende ontwerpers.