Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Marjan van Aubel presenteert: Solar Pavilion + Sunne Experience

20 October 2022

Solar Pavillion by night © V8 Architects
DDW22-ambassadeur Marjan van Aubel richt zich deze Dutch Design Week op het verspreiden van solar love. Ze wil andere ontwerpers inspireren om zonne-energie op te nemen in alles wat ze ontwerpen en het publiek kennis te laten maken met alle kracht die solar design te bieden heeft.

Geniet zowel buiten als binnen van de kracht van de zon, want Marjan van Aubel verdeelt haar energie over twee verschillende projecten: het Solar Pavillion op Ketelhuisplein en de Sunne Experience in Klokgebouw.

Solar Pavilion top view © V8 Architects

Laad je op in het Solar Pavillion

Ontworpen door V8 Architects en Marjan van Aubel Studio, is de kracht van de zon daadwerkelijk te zien tijdens de Dutch Design Week in het Solar Pavilion. Energie en warmte worden ter plekke opgewekt met behulp van de nieuwste technieken en esthetische zonnepanelen: een zintuiglijke ervaring die de schoonheid van een duurzame toekomst laat zien.

‘Solar heeft een nieuw perspectief nodig, iets dat persoonlijker is en past bij onze cultuur. Het is tijd voor solar design en dit paviljoen laat deze verandering zien.’

Marjan van Aubel

Het Solar Pavilion gaat uit van de gedachte dat mensen het hart vormen van de solar revolutie en is daarom een energieke ontmoetingsplaats waar bezoekers de poëtische, zintuiglijke aard van zonne-energie kunnen ervaren. Solar Pavillion onderzoekt nieuwe manieren om oppervlakken voor zonne-oogst te creëren. Gebouwd als het centrale paviljoen voor Dutch Design Week 2022, resulteert het het oogsten van de energie van de zon hier in een nieuw soort ruimte. Bezoekers ervaren dat de bekende zonnepanelen nog zoveel meer kunnen zijn dan gewone technische elementen. 

Het Solar Pavilion is het sluitstuk van de Solar Biënnale 2022. V8 Architects en Marjan van Aubel Studio hebben samen met Kameleon Solar een unieke set kleurrijke zonnepanelen ontwikkeld. De eenvoudige vorm van het paviljoen bestaat uit vier robuuste stalen masten,  waartussen een overspanning vol glazen zonnepanelen wordt opgespannen. Het paviljoen is volledig circulair en maakt gebruik van geleende standaard bouw- en energiecomponenten, die na afloop worden teruggegeven aan de eigenaren en partners. Elk onderdeel van dit paviljoen kan achteraf gedemonteerd en hergebruikt worden.

Dichter bij de zon bij de Sunne Experience

Sunne Experience is een immersieve installatie die je dichter bij de zon brengt. De installatie bestaat uit meerdere Sunne lampen die gedurende de dag verschillende cycli doorlopen; Sunne Rise, Sunne Light en Sunne Set. Dompel jezelf onder, terwijl je wordt omringd door een soundscape met geluiden van de zon, een unieke compositie gebaseerd op opnames van NASA.