Zoeken

Sluit zoeken
Updates

What if Lab: kies Brabant!

26 June 2018

Wat als...kiezen opnieuw belangrijk wordt? In 2019 komen er weer provinciale verkiezingen. Het aantal Brabanders dat tijdens de vorige provinciale verkiezingen naar stembus toog, was het laagste percentage ooit. Weten de Brabanders en het provinciebestuur eigenlijk wel wat ze voor elkaar zouden kunnen betekenen?

Wat als...kiezen opnieuw belangrijk wordt? In 2019 komen er weer provinciale verkiezingen. Het aantal Brabanders dat tijdens de vorige provinciale verkiezingen naar stembus toog, was het laagste percentage ooit. Blijkbaar voelen veel Brabantse mensen zich niet voldoende betrokken bij de provinciale politiek om te gaan kiezen. Weten de Brabanders en het provinciebestuur eigenlijk wel wat ze voor elkaar zouden kunnen betekenen?

Het doel van dit What if Lab is aan de Brabantse politici te laten zien welke thema’s de Brabanders zélf belangrijk vinden, dat wat hen raakt. Zodat kiezen ook betekent dat je stem er echt toe doet. Op dit moment leven er nog vooroordelen over en weer: volgens bestuurders tonen inwoners desinteresse als het gaat om politiek, terwijl volgens die inwoners de bestuurders weinig interesse tonen voor dat wat speelt in de samenleving. Hoe breng je die twee partijen toch met elkaar in gesprek? Tijdens het What if Lab willen we ontwerpers inzetten om die verbinding te leggen: proberen de bestaande aannames uit te dagen en nieuwe, gezamenlijke visies op de toekomst van Noord-Brabant te ontwikkelen.