Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Dit zijn De Toekomstbouwers!

17 October 2018

In de vijfdelige televisie serie De Toekomstbouwers, interviewt presentator Wilfried de Jong acht jonge talenten over hun idee en oplossingen voor een betere toekomst. Van de acht ontwerpers, die allen hun werk exposeren op DDW, wint er één het VPRO Toekomstbouwdepot t.w.v. 10.000 euro.

De acht deelnemende ontwerpers die het in dit nieuwe seizoen van De Toekomstbouwers tegen elkaar zullen opnemen zijn: Mick Geerits (25), Roos Meerman (27), Pim van Baarsen (31), Wouter Corvers (27), Amber Jae Slooten (25), Govert Flint (29), Lex Hoefsloot (27) en Teresa van Dongen (30).

Een driekoppige vakjury, onder leiding van Dutch Design Foundation directeur Martijn Paulen, kiest per afleveringen één finalist. De andere juryleden zijn kunstenaar/filosoof Koert van Mensvoort en architect Afaina de Jong. In een extra lange finale-aflevering op zaterdag 27 oktober wint één van de vier finalisten het VPRO Toekomstbouwdepot t.w.v. 10.000 euro.

Opnames bijwonen?

Op zondag 21, maandag 22 en vrijdag 26 oktober is het mogelijk om op de Dutch Design Week opnames bij te wonen van De Toekomstbouwers. Op maandag en dinsdag worden er twee afleveringen achter elkaar opgenomen met twee kandidaten per aflevering, op de vrijdag vindt de finale plaats, met de vier uitgekozen finalisten. Alle opnames starten om 19.30 uur. Wil je de opnames bijwonen? Meld je dan hier aan.

De Toekomstbouwers is vanaf dinsdag 23 oktober t/m zaterdag 27 oktober te zien om 22.55 uur op NPO 2.