Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Dutch Design Week is van start!

20 October 2018

Dutch Design Week (DDW) is begonnen! De komende negen dagen verwachten we meer dan 300.000 bezoekers uit binnen – en buitenland die komen kijken naar het werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers.

Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW de komende week onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. Hieronder alvast een kleine preview van wat DDW dit jaar te bieden heeft, maar duik vooral ook zelf nog even in het programma zodat je de pareltjes voor jou eruit kan vissen!

Play video

Ontmoet de ambassadeurs van #DDW18

Ravi Naidoo (Design Indaba), Laurens van den Acker (Renault) en Wendy Plomp (Dutch Invertuals) zijn de ambassadeurs van deze 17e Dutch Design Week (DDW). Deze week staat in het teken van het thema: ‘if not us, then who?’ Samen bepalen we hoe de wereld eruitziet en ontwerpen we eigenlijk alles om ons heen. Om dit thema te versterken, zetten de ambassadeurs hun netwerk in om verbindingen te leggen, fungeren als klankbord voor deelnemers en bezoekers, en initiëren speciale activiteiten tijdens de week. Benieuwd naar de verhalen achter onze ambassadeurs? Lees dan de volgende artikelen: Ravi Naidoo, Laurens van den Acker, en Wendy Plomp.

DDW Live

DDW Live is de plek waar je de hele week wordt verrast door inspirerende sprekers. Het DDW Live podium vind je in Hal1 van het Klokgebouw. Verspreid over de dag kun je hier plaatsnemen voor interessante lezingen met en over jong talent, talkshows zoals Talk & Walk waarin elke dag een andere DDW-route wordt uitgelicht, DDW Live @ ED, waar designjournalist Rob Schoonen zijn ervaringen deelt, de Radicale Verbeelding Talks van BankGiro Loterij Fonds, en DDW Live @ 4. Klik voor het volledige programma hier.

Ontdek DDW door de verschillende Design Routes

Dit jaar ontwierp een team van interne en externe design experts een aantal Design Routes zodat de weg door het brede programma iets makkelijker te vinden is. Klik voor een overzicht van alle routes hier. Voor de laatste update van het volledige DDW programma kan je 24/7 terecht op de website. De DDW Design Routes nemen je mee door heel Eindhoven, dus zorg dat je goed vervoer hebt. Hieronder alvast een aantal opties.

Vervoer

Alle DDW-locaties zijn goed te bereiken met de fiets en het openbaar vervoer. Mocht je je liever laten vervoeren met de auto, maak dan gebruik van de elektrische Renault Design rides. De design rides zijn te herkennen aan het ontwerp op het dak en vervoeren je gratis van en naar iedere DDW-locatie. Daarnaast kunnen er op verschillende plekken ABN AMRO fietsen worden gehuurd en kan je de gratis Hop on Hop off bus nemen die naar verschillende locaties gaat. Meer informatie kan je hier vinden.

Nog geen ticket gekocht? Dat kan hier!