Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

DDW Live: jouw dagelijkse inspiratie

19 October 2018

Dit jaar lanceert Dutch Design Week (DDW) voor de eerste keer DDW Live: de plek waar je de hele week wordt verrast door inspirerende sprekers.

Het DDW Live podium vind je in Hal1 van het Klokgebouw. Meerdere malen per dag kun je hier plaatsnemen voor lezingen, talkshows, podcasts en meer. Om het makkelijk te maken hebben we hieronder een overzicht voor je opgesteld zodat je jouw must see(s) kan bepalen!

DDW Talk & Walk: an introduction to….

Van zondag 21 okt. t/m zondag 28 okt. iedere ochtend van 11:00 - 11:50 uur

DDW Talk & Walk: an introduction to… is de perfecte start van je dag. Iedere dag introduceren twee sprekers uit het DDW-programma één van de thema-routes. Ze bieden verdieping, verbazen je en nodigen je uit om de bijbehorende route te volgen die zijn samengesteld door een team van interne en externe onderwerp gerichte experts.

DDW Live @ ED

Dagelijks van 12:00 - 12:50 uur

Eindhovens Dagblad kunstredacteur Rob Schoonen maakt een dagelijkse radio-uitzending waarin hij diverse deelnemers uit het DDW-programma interviewt vanuit de glazen kas op het DDW Live podium.

BGLF Radicale Verbeelding Talks

Van zondag 21 okt. t/m zaterdag 28 okt. van 13:00 - 13:50 uur

Het BankGiro Loterij Fonds (BGLF) steunt kunst -en cultuurinitiatieven die midden in de maatschappij staan en onze wereld kritisch bevragen. Een van hun uitgangspunten is Radicale Verbeelding: het vermogen om de wereld te verbeelden niet zoals deze is, maar zoals deze kan zijn. Radicale verbeelding maakt andere perspectieven zichtbaar. In de BGLF Radicale Verbeelding Talks nemen een aantal Radicale Verbeelders je mee in hun streven naar een andere, betere wereld.

DDW Live @4

Van zondag 21 okt. t/m zaterdag 27 okt. van 16:00 - 16:50 uur

Ontwerpers voelen feilloos aan wat er gebeurt in de wereld en weten dit als geen ander te vertalen naar concepten, onderzoeken en producten die daarop inspelen. Wat zijn de issues van vandaag? En welke rol is daarin voor de ontwerper weggelegd? Elke middag, primetime vier uur, kun je meedenken en discussiëren. In de kas van Hal 1 in het Klokgebouw voert moderator Nathan de Groot de discussie op het scherpst van de snede met een aantal van de meest vooruitstrevende creatieve geesten van dit moment.

Specials

Zaterdag 20 okt. 15:00 uur
DDW Live Special / If not us then who?
Deze DDW Live Special is een uniek one-on-one moment met onze ambassadeurs Laurens van den Acker, Ravi Naidoo and Wendy Plomp en moderator Isolde Hallensleben als levendige gesprekspartner.

 

Zaterdag 20 okt. 16:00 uur
Good Design For A Bad World - Designing The Anthropocene Era
In samenwerking met Dezeen, gaat editor in chief Marcus Fairs in gesprek met verschillende sprekers over de toekomst van onze aarde.

 

Vrijdag 26 okt. 14:00 uur
Forward/Talks
Forward/Talks gaat in op recente en toekomstige ontwikkelingen binnen digital design. Tijdens het event tonen invloedrijke digitale bureaus en merken digitale designprojecten en geven zij visies op de toekomst van het vakgebied.

 

Zaterdag 27 okt. 14:00 uur
DDW Live Special / Martijn Paulen
Tijdens deze DDW Live Special interviewt Danielle Linders van De Meisjes van Eindhoven de directeur van Dutch Design Foundation, Martijn Paulen, over zijn visie op design en de toekomst.

 

Zaterdag 27 okt. 15:00 uur
Why We Design
Als directeur van designstudio thonik, vertelt Thomas Widdershoven tijdens deze special over Why We Design: het boek dat hij met medeoprichter Nikki Gonnissen ter ere van hun 25-jarig bestaan maakten.

 

Meer informatie over tijden en verschillende talks, vind je hier.