Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Stationstaal op DDW: ontwerpers Wouters Covers en Bouke Bruins bij station Eindhoven

23 October 2018

Wat als…de unieke combinatie station, omgeving en bezoekers een beleving wordt? Met dit vraagstuk zijn designers verbonden aan de Dutch Design Foundation aan de slag gegaan in de NS Design Challenge 2018.

Stationstaal

Dit jaar won “Stationstaal”, van ontwerpers Wouter Corvers en Bouke Bruins, de Design Challenge van NS. Een liefkozend woordje, “Food for thought” of een poëtische zin naar je medereizigers. Stationstaal is een fysiek medium waar iedere reiziger stiekem of vol overtuiging mee aan de slag kan. Een analoge Twitter om het medium taal naar de stations te brengen en de gebruiker aan te zetten tot interactie. Kinderen die al experimenterend kennismaken met taal, de expert die probeert uit te blinken of de student die (voor de eerste keer) verliefd is. Door magnetische letters op metaal zichtbaar aan te brengen dagen wij de reiziger uit om op het station spelenderwijs te delen en te lezen wat op het hart ligt. Stationstaal is een tool om mee te flirten, een actueel thema te bespreken of om je talenten te delen. Tijdens de Dutch Design Week zijn er letters in overvloed op station Eindhoven en zal tekst ingezet worden om de harten van de bezoekers te veroveren. Het station zal verzadigd zijn met magnetische letters, letterbakken en taalexperts waarbij Wouter Corvers en Bouke Bruins samen met de NS en de bezoekers van het station, het experiment aangaan om de beste vorm van Stationstaal te vinden. 10 dagen lang zul je iedere dag opnieuw benieuwd zijn naar wat er te zien is. Onze zoektocht naar de Loesjes van het station.

Design Challenge 2018 op het station

In de reis van de klant bepaalt de trein de helft van het oordeel over de hele reis en de stations een kwart. Vanwege dit grote belang heeft in de NS Design Challenge in 2016/2017 de Trein van morgen centraal gestaan. Dit jaar staat de Reis van morgen centraal en vervult het station daarin een belangrijke spilfunctie. Op station Eindhoven tussen 11:00 -18:00 uur zijn de winnende concepten tijdens DDW te ervaren. Wim Daniëls, Nederlandse schrijver, taalkundige, cabaretier en spreker zal op zaterdag 20 oktober om 12:00 uur de aftrap doen van deze experimenten.