Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Overzicht DDW Talks: dinsdag 23 oktober 2018

22 October 2018

Met werk van 2600 ontwerpers, dat betrekking heeft op zo’n beetje alle terreinen van onze samenleving, biedt het evenement ook heel wat stof tot debat en voer voor reflectie. DDW presenteert een dagelijkse samenvatting van debatten, lezingen en seminars, verspreid over Eindhoven.

8.30 - 18.00 | CREATIVE RING SUM-IT!
Designhuis, Stadhuisplein 3
Creative Ring organiseert haar eerste internationale Sum-It !: een uniek evenement, waarbij creatieve gemeenschappen kennis uitwisselen en de tools vinden om de steden van morgen vorm te geven.


9.30 - 11.00 | ALL-INCLUSIVE CYBORG TALK: UNIFORMITY VS. DIVERSITY
Campina Melkfabriek, Kanaaldijk Zuid
Topic van deze Cyborg Talk: Technologie biedt veel mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan de samenleving, als soort hulpmiddel voor toegankelijkheid. De praktijk is anders. De paradox van technologie is dat het instrument, ondanks de mogelijkheden, vaak wordt gebruikt om de samenleving te beheersen, te beheren en te homogeniseren.

9.30 - 15:45 | THE NEW CUSTODIANS!
Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10
De kern van het symposium is de vraag hoe technologie de manier be√Įnvloedt waarop museumcollecties aan het publiek worden gepresenteerd. Het thema 'reconstructie' zal worden onderzocht vanuit verschillende perspectieven, inclusief de kernvraag 'authenticiteit'

11.00 - 12.00 | DDW TALK & WALK, AN INTRODUCTION TO NEW MATERIALS
Klokgebouw, hal 1
Leer meer over de New Materials Route. Deze route toont niet alleen hoe ontwerpers nieuwe producten maken, maar ook de materialen waarvan ze zijn gemaakt.

11.00 - 12.00 | LECTURE KVGO - PRINT PAKT
Yksi, Torenallee 22-04
Maak kennis met de boekbinder! VNH, de Vereniging van Nederlandse boekbinders, bezoekt Print Pakt Live in Yksi. Elke boekbinder en boek restaurateur heeft zijn eigen specialiteit. De boekbinders komen naar Eindhoven om nieuwe idee√ęn te vinden en ge√Įnspireerd te raken.


11.00 - 14.00 | LECTURE ANASTASIA EGGERS & OTTONIE VON ROEDER                      
TAC, Vonderweg 1
-

11.00 - 18.00 | GRADUATION SHOW 2018 PRESENTS: THE ARENA                      
Campina Melkfabriek
Optredens, films, lezingen, presentaties en debatten worden verzorgd door studenten, afgestudeerden, alumni en vooraanstaande professionals uit het design veld en de uitgebreide DAE community.

12.00 - 13.00 | DDW LIVE ED: PIET HEIN EEK
Klokgebouw, hal 1 
Rob Schoonen in gesprek met Piet Hein Eek, over boeken en 10 jaar Strijp R.

12:00 - 14:00 | JOOST JANSSEN & MILOU VOORWINDEN
Veemgebouw
-

13.00 - 13.45 | WHAT IF LAB NS: MEET THE DESIGNER                   
Ketelhuisplein
Toonaangevende ontwerpers houden live presentaties over hun ontwerpvisies in het What If Lab van NS (Nederlandse Spoorwegen).

13.00 - 14.00 | LECTURE BANK GIRO LOTERIJ           
Klokgebouw, hal 1  
De BankGiro Loterij Fonds Radical Imagination Talks presenteren op DDW Live verschillende Radical Imaginators die je hun gedachten en ambities tonen voor een alternatieve en verbeterde wereld.

13.00 - 14.30 | EXPLORING CIRCULAR HOUSING/APARTMENTS
Embassy of Circularity, Klokgebouw, hall 3
Wat betekent het om op een circulaire manier aangenaam en betaalbaar te leven? Aan de hand van verschillende cases worden problemen met circulair ontwerp van particuliere woningen onderzocht en worden nieuwe bouwmaterialen gepresenteerd.

13.00 - 17.00 | IN4NITE: WASTE 2 VALUE
TQ, Achtseweg Zuid 151
Keynote-sprekers behandelen onderwerpen als recyclen, upcyclen en materiaal reductie. Ook worden verbazingwekkende nieuwe producten gepresenteerd tijdens deze seminar.

13.30 - 15.00 | ACE&TATE: HOW DO WE DESIGN A MORE LIVEABLE FUTURE
Ace&Tate, Nieuwe Emmasingel 26
Hoe ontwerpen we een meer leefbare toekomst? Om deze vraag te proberen te beantwoorden, organiseert Ace&Tate vier in-store-gesprekken met inspirerende individuen die betrokken zijn bij een aantal fascinerende, vooruitstrevende projecten.

14.00 - 15.00 | LECTURE NS WHAT IF LAB: MEET THE EXPERT                 
Ketelhuisplein
Experts delen hun inzichten over ‚Äėde treinreis van morgen‚Äô in het What If Lab van NS (Nederlandse Spoorwegen).


14.00 - 18.00 | TALENT TALKS, GROWING PAINS
Veemgebouw
Wat doe je als er geen enkele logische stap voorwaarts lijkt te zijn? Wat bedoelen we als we zeggen dat we gegroeid zijn? En hoe herstellen we ons van de groeipijnen? Tijdens een interactieve middagsessie worden talenten, het publiek en speciale gasten meegenomen op onderzoek naar groei.

15.30 - 17.00 | NEW MATERIALS FOR HOUSING
Embassy of Circularity
Wat betekent het om op een circulaire manier aangenaam en betaalbaar te leven? Aan de hand van verschillende cases worden problemen met circulair ontwerp van particuliere woningen onderzocht en worden nieuwe bouwmaterialen gepresenteerd.

16.00 - 17.00 | DDW LIVE AT 4:WHAT’S MINE IS YOURS: OWNERSHIP & POWER
Klokgebouw, hal 1
Een gewaagde lezing over wat eigendom betekent in een tijd van verschuivende politieke macht, en hoe design een onverwachte rol speelt in het be√Įnvloeden van de uitkomst van het spel.

16.00 - 23.00 | WOMEN IN TECH
High Tech Campus Conference Center
‚ÄėWomen in Tech' is een evenement vol inspirerende lezingen door vrouwen die werken in/met technologie & design, zoals microchip design, slimme robotica, codering, food design, 3d printen & ondernemerschap, en gezondheidstechnologie.

16.00 - 18.00 | WORLD DESIGN EVENT: DRIVING PERSPECTIVES 
Embassy of Mobility
Elke dag worden er in de Embassy of Mobility diepgaande discussies over de verschillende gepresenteerde perspectieven gehouden.

18.00 - 19.00 | CREATE OUT LOUD #3: WHAT IF… YOU HAVE NO REFERENCE ANYMORE?
MU, Torenallee 40-06
Sinds de uitvinding van de talkshow is het concept vrijwel onveranderd gebleven. Een onhoudbare situatie, vooral tijdens de Dutch Design Week, waar van ontwerpers verwacht wordt dat ze alles en nog wat in twijfel trekken. Het is de hoogste tijd om te gaan experimenteren in een serie van drie 'What if....' talkshows.

18.30 - 22.00 | EXPERIENCE EVENT THE EATALIER
Sectie-C, Daalakkersweg 12
-

19.00 - 21.00 | YA Present!
Club C, Daalakkersweg 14 
Gesteund door de BNO en met inzichten van meer dan 50 alumni, is het doel van deze dagelijkse avondsessie ge√Įnteresseerden meer inzicht te geven in de wereld van design. Van praktische tips tot interessante vraagstukken.¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†
       

20.00 - 21.30 | WORLD DESIGN EVENT: TALK ABOUT THE SELF-SUFFICIENT CITY
Embassy of Urban Transformation
Van knutselen tot wereldwijde schaalbare oplossingen, we staan aan de rand van een nieuw productie paradigma. Klimaatverandering en sociale uitsluiting vereisen dat we de fundamentele systemen waarvan we afhankelijk zijn, opnieuw moeten uitvinden.

20.00 - 22.00 | #FHDEBAT: WIE BETAALT DE PRIJS VOOR ONS GEMAK?
MU, Torenallee 40-06
Digitale platforms als AirBnB en TripAdvisor maken het leven makkelijker, goedkoper, sneller en effici√ęnter. Tijdens de 3e editie van de #FHDEBAT gaat het over de schaduwkanten van de platformeconomie.