Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Overzicht DDW Talks: woensdag 24 oktober 2018

23 October 2018

Met werk van 2600 ontwerpers, dat betrekking heeft op zo’n beetje alle terreinen van onze samenleving, biedt het evenement ook heel wat stof tot debat en voer voor reflectie. DDW presenteert een dagelijkse samenvatting van debatten, lezingen en seminars, verspreid over Eindhoven.

9.30 – 11.00 | ALL INCLUSIVE CYBORG TALK: TRANSPARENCY VS. PRIVACY
Campina Melkfabriek, Kanaaldijk-Zuid
Data-ethiek wordt steeds belangrijker in fashion en wearables design. Inspelen op de vraag naar transparantie met verlies van privacy als gevolg heeft de (ex)burger onevenredig belast. Het kritisch benaderen van technologische zeepbellen blijft daarom noodzakelijk om samen tot bewustwording te komen en bescherming te zoeken.

10.00 – 16.30 | DESIGN RESEARCH & INNOVATION FESTIVAL
Natlab, Kastanjelaan 500
Met een programma van meer dan 36 interactieve sessies om uit te kiezen, is DRIVE de perfecte plek voor creatieve professionals en onderzoekers die op zoek zijn naar inspiratie en verbinding. Verwacht lezingen over eHealth of ontwerpen met toekomstige technologieën, en op workshops over paradoxaal denken.

11.00 – 12.00 | DDW LIVE TALK & WALK: AN INTRODUCTION TO SOCIAL DESIGN
Klokgebouw, hal 1
Maak kennis met de DDW Social Design route. De route onderzoekt hoe ontwerpers ons sociale weefsel kunnen versterken, de bewustwording van maatschappelijke vraagstukken kunnen vergroten, kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving en nieuw cultureel gedrag kunnen bevorderen.

11.00 – 14.00 | RADICAL MATTER: RETHINKING MATERIALS FOR A SUSTAINABLE FUTURE
VEEM, 3e verdieping
Radical Matter onderzoekt de rol van de ontwerper en maker in het vormgeven van de duurzame toekomst van onze materiële wereld en presenteert een momentopname van projecten en materiaal innovaties van de ontwerpers in de voorhoede van de revolutie.

11.00 – 14.00 | LECTURE ANASTASIA EGGERS & OTTONIE VON ROEDER
TAC, Vonderweg 1
-

11.00 – 18.00 | MAKEHEALTH LIVE!
Embassy of Health
Tijdens de tentoonstelling Chronic Health wordt er een 'open lab' georganiseerd in een glazen huis, waarin burgers, zorg professionals, ontwerpers en makers kunnen werken aan 'open design' zorgapplicaties: MakeHealth Live! Aanschouw het proces en de mogelijkheden van maakbare zorg.

11.00 – 18.00 | GRADUATION SHOW 2018 PRESENTS: THE ARENA
Campina Melkfabriek
Optredens, films, lezingen, presentaties en debatten worden verzorgd door studenten, afgestudeerden, alumni en vooraanstaande professionals uit het design veld en de uitgebreide DAE community.

12.00 – 13.00 | DDW LIVE ED: DESIGN IN BRABANT
Klokgebouw, hal 1
Rob Schoonen in gesprek met Timo de Rijk, directeur designmuseum Den Bosch, over design in Brabant.

12.00 – 13.30 | IMPLEMENTING CIRCULAR BUSINESS MODELS: FROM VISION TO
ACTION
Embassy of Circularity
Wat is de impact van circulaire business models en wat zijn de (financiële) gevolgen voor de consument, producent en financiële instellingen? In deze workshop ontdek je samen met ontwerpers, pioniers en ervaringsdeskundigen de mogelijkheden en obstakels van het circulair vormgeven.

12.00 – 16.45 | MIND THE STORY #3
Klokgebouw, hal 2
In de Mind the Step expo maakt de bezoeker kennis met design dat tot stand komt door de interactie tussen techniek, onderzoek en ontwerp. Mind the Story, een spin-off van Mind the Step, is een dagelijks programma van presentaties en discussies met het publiek.

12.30 – 17.00 | FROM PRETTY TO PURPOSEFUL
SingularityU, Torenallee 22-06
-

12:30 – 18:00 | YOUR FUTURE SHOPPING EXPERIENCE
BZTRS Agency, Mathildelaan 1A
Een must voor retailers die op zoek zijn naar nieuwe perspectieven op hun onderneming en innovators die op zoek zijn naar een markt vol kansen. Maar bovenal is dit event voor de klant: shopaholics, window shoppers, shop haters.. Neem deel aan deze interactieve seminar om je de toekomstige manier van winkelen voor te stellen (en te creëren).

13.00 – 13.45 | WHAT IF LAB NS: MEET THE DESIGNER
Ketelhuisplein
Toonaangevende ontwerpers houden live presentaties over hun ontwerpvisies in het What If Lab van NS (Nederlandse Spoorwegen).

13.00 - 14.00 | BANKGIRO LOTERIJ FONDS: RADICAL IMAGINATION TALKS
Klokgebouw, hal 1
De BankGiro Loterij Fonds Radical Imagination Talks presenteren op DDW Live verschillende Radical Imaginators die je hun gedachten en ambities tonen voor een alternatieve en verbeterde wereld.

13.00 – 17.00 | IN4NITE SEMINARS: CHANGE; WHAT TO DO WITH PLASTICS?
TQ 3, Floor 4, Achtseweg Zuid 151
Hoe kunnen innovatieve ideeën de wereld, of een deel daarvan, veranderen? Keynote sprekers gaan in op verandering, innovatie en ideevorming binnen het thema plastic.  

14.00 – 15.00 | ICI EINDHOVEN: FUTURE DOWNTOWN - TALK WITH WINY MAAS
VDMA, Vestdijk 25 – 27
Steden staan voor enorme uitdagingen. Klimaatverandering, groeiende verstedelijking, de komst van nieuwe technologieën.. Winy Maas geeft zijn visie op de toekomst van de stad en op de stedelijke ontwikkeling van Eindhoven, maar bespreekt dit ook met zijn publiek.

14.00 - 15.00 | LECTURE NS WHAT IF LAB: MEET THE EXPERT
Ketelhuisplein
Experts delen hun inzichten over ‘de treinreis van morgen’ in het What If Lab van NS (Nederlandse Spoorwegen).

14.00 – 15.00 | HOW TO CREATE BIOPHILIC BUILDINGS FOR A REGENERATIVE FUTURE?
VEEM
Deze workshop is gericht op architecten, ingenieurs, ontwikkelaars en product fabrikanten die geïnteresseerd zijn in innovatieve en transformatieve oplossingen. Het biedt inzicht in de groene bouwgemeenschap aan de hand van praktijkvoorbeelden, terwijl tegelijkertijd instrumenten en technieken worden aangereikt die lokaal kunnen worden toegepast.

15.00 – 17.00 | MADE BY RAIN WITH JAPANESE CRAFTSMANSHIP
Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10
In samenwerking met pottenbakker Fukusen Gama kwam ontwerper Aliki van der Krujis tot een proces om met regen op porselein te 'tekenen'. Nu zijn de platen in productie en worden ze gedistribueerd door Thomas Eyck. In de lezing vertellen Aliki en Fukusen Gama over de samenwerking, hoe het project van start is gegaan en wat de huidige stand van zaken is.

16.00 – 17.00 | DDW LIVE AT 4 - TOLERANCE: DESIGNING A SOCIAL ATTITUDE
Klokgebouw, hal 1
Deze turbulente tijden zijn de oorzaak van groeiende culturele verschillen en starre standpunten. Daarom is het nog nooit zo noodzakelijk geweest om bewust aan onze onderlinge relaties te werken. In een wereld waar het niet makkelijk is gehoord te worden, investeert een groeiend aantal designers in nieuwe manieren om samen te leven en een all-inclusive samenleving te ontwerpen.

16.00 - 17.30 | CONVERSATIONS-C: ALL INCLUSIVE
Sectie-C, Daalakkersweg 12
Sectie-C presenteert 4 dagen Conversations-C op Ilse Wouters Academie. Gasten van vandaag zijn Claire Kruijssen (Sectie Claire), Jolande Otten (Onterfd Goed) en Ilse Wouters (Ilse Wouters Academy).

16.00 – 18.00 | PRESENTATIE SECTORADVIES - ONTWERP VOOR DE TOEKOMST
VEEM, 3e verdieping
In ‘Ontwerp voor de toekomst’ - over architectuur, e-cultuur en vormgeving – is de Raad voor Cultuur nagegaan welke stappen de overheid en het veld zelf kunnen zetten om de creatieve, kritische en innovatieve kracht van de Nederlandse ontwerpsector toekomstbestendig te maken. Zij presenteren het advies, gevolgd door een paneldiscussie met interessante sprekers.

16.00 – 18.00 | SEMINAR ROMBOUT FRIELING LAB
Jannie’s House, Picushof 229
-

16.00 - 18.00 | WORLD DESIGN EVENT: DRIVING PERSPECTIVES
Embassy of Mobility
Elke dag worden er in de Embassy of Mobility diepgaande discussies over de verschillende gepresenteerde perspectieven gehouden.

17.00 – 18.30 | SOCIAL DESIGN DEBATE
Tac, Vonderweg 1
Ontwerpers willen de wereld ten goede veranderen, de samenleving helpen en elk probleem daarbuiten oplossen. Maar is dat mogelijk? Wanneer is design sowieso 'sociaal'? Tijdens het debat spreken verschillende ontwerpers die ervaring hebben met Social Design.

18.00 – 19.00 | CREATE OUT LOUD #4: UNBOXING DDW 2018 WITH RAVI NAIDOO
MU, Torenallee 40-06
Waar zou YouTube zijn zonder unboxing? Vloggers harken al jaren inkomsten binnen door de nieuwste gadgets uit te pakken. Hoe ziet unboxing er in het echte leven uit? De redactie van Create Out Loud vindt in DDW ambassadeur Ravi Naidoo een kritische kenner en een spontane commentator.

19.00 - 21.00 | YA Present!
Club C, Daalakkersweg 14
Gesteund door de BNO en met inzichten van meer dan 50 alumni, is het doel van deze dagelijkse avondsessie geïnteresseerden meer inzicht te geven in de wereld van design. Van praktische tips tot interessante vraagstukken.

19.00 – 23.00 | THE ACCELERATION OF GENERATIVE DESIGN
Igluu, Lichttoren 32
Generatief ontwerp is de creatieve samenwerking tussen een ontwerper en digitale technologie. De uitvoer kan bestaan uit afbeeldingen, geluiden, architectuurmodellen, animatie en nog veel meer. Digital Wednesday presenteert een adembenemende verscheidenheid aan applicaties.

19.30 – 22.00 | HOME SMART HOME - NIGHT
Effenaar, Dommelstraat 2
Wat is de invloed van slimme digitale systemen op ons persoonlijk leven, relaties en identiteit? Is er nog ruimte voor menselijk contact als we omringd worden door apparaten die ons leven verbeteren? Wat zijn de morele en ethische dilemma's met betrekking tot smart connected devices? Dit is het centrale thema tijdens de VPRO Medialab's Home Smart Home Night.