Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Overzicht DDW Talks: donderdag 25 oktober 2018

24 October 2018

Met werk van 2600 ontwerpers, dat betrekking heeft op zo’n beetje alle terreinen van onze samenleving, biedt het evenement ook heel wat stof tot debat en voer voor reflectie. DDW presenteert een dagelijkse samenvatting van debatten, lezingen en seminars, verspreid over Eindhoven.

https://www.ddw.nl/nl/programma/608/ddw-live-ed

09.15 – 13.00 | WHAT’S IN IT FOR YOU? | DRIVERS PITCH EVENT
Klokgebouw, hal 3
Tijdens dit event presenteren 22 talentvolle ontwerpstudio's, de drivers, wat design voor jou kan betekenen op basis van hun innovatieve projecten. Of het nu gaat om social design, grafisch ontwerp of product ontwerp.

9.30 – 11.00 | ALL INCLUSIVE CYBORG TALK: MORE OR LESS ABLED WITH MACHINES
Campina Melkfabriek, Kanaaldijk-Zuid
All-Inclusive Cyborg Talk: Veel mensen met een handicap hebben veel baat gehad bij robottechnologie. Maar is het inderdaad een stap vooruit voor iedereen?

10.00 – 16.30 | DESIGN RESEARCH & INNOVATION FESTIVAL
Natlab, Kastanjelaan 500
Met een programma van meer dan 36 interactieve sessies om uit te kiezen, is DRIVE de perfecte plek voor creatieve professionals en onderzoekers die op zoek zijn naar inspiratie en verbinding. Verwacht lezingen over de circulaire gemeenschap en energie & gedrag.

11.00 – 12.00 | DDW TALK & WALK, AN INTRODUCTION TO BIO DESIGN
Klokgebouw, hal 1
Maak kennis met de DDW Bio Design route. Twee designers uit de route vertellen over hun project. Ontdek het verschil tussen ontwerpen met de natuur en het ontwerpen van nieuwe natuur.

11.00 – 14.00 | LECTURE ANASTASIA EGGERS & OTTONIE VON ROEDER
TAC, Vonderweg 1
-

11.00 – 18.00 | GRADUATION SHOW 2018 PRESENTS: THE ARENA
Campina Melkfabriek
Optredens, films, lezingen, presentaties en debatten worden verzorgd door studenten, afgestudeerden, alumni en vooraanstaande professionals uit het design veld en de uitgebreide DAE community.

12.00 – 13.00 | DDW LIVE ED: OS & OOS
Klokgebouw, hal 1
Rob Schoonen in gesprek met Os & Oos, over het 5-jarig bestaan van hun studio.

12.00 – 13.00 | AN OPPORTUNITY FOR DESIGNERS
VEEM
In deze lezing worden de belangrijkste thema's, voordelen en vereisten van WORTH  uitgelegd om je te helpen een goed voorstel in te dienen en te profiteren van de voordelen die dit project je kan bieden.

12.00 – 13.30 | LEARNING FROM CIRCULAR REAL ESTATE DESIGN
Embassy of Circularity
In de vastgoed markt zien we succesvolle circulaire projecten. De markt laat ook de eerste ervaringen met residentieel vastgoed zien. Betrokkenen zullen openlijk bespreken wat er nodig is om de ontwikkeling van circulaire woningen te versnellen.

12.00 – 16.45 | MIND THE STORY #4
Klokgebouw, hal 2
In de Mind the Step expo maakt de bezoeker kennis met design dat tot stand komt door de interactie tussen techniek, onderzoek en ontwerp. Mind the Story, een spin-off van Mind the Step, is een dagelijks programma van presentaties en discussies met het publiek.

13.00 – 13.45 | WHAT IF LAB NS: MEET THE DESIGNER
Ketelhuisplein
Toonaangevende ontwerpers houden live presentaties over hun ontwerpvisies in het What If Lab van NS (Nederlandse Spoorwegen).

13.00 - 14.00 | BANKGIRO LOTERIJ FONDS: RADICAL IMAGINATION TALKS
Klokgebouw, hal 1
De BankGiro Loterij Fonds Radical Imagination Talks presenteren op DDW Live verschillende Radical Imaginators die je hun gedachten en ambities tonen voor een alternatieve en verbeterde wereld.

14.00 - 15.00 | LECTURE NS WHAT IF LAB: MEET THE EXPERT
Ketelhuisplein
Experts delen hun inzichten over ‘de treinreis van morgen’ in het What If Lab van NS (Nederlandse Spoorwegen).

14.00 – 18.00 | IN4NITE SEMINARS: MATERIAL IDENTITIES
TQ 3, Floor 4, Achtseweg Zuid 151
-

16.00 – 17.00 | DDW LIVE AT 4: A WONDERFUL MESS: FUTURE RESOURCES & MATERIALS
Klokgebouw, hal 1
Een maker zal maken, met welke bron dan ook beschikbaar is. In de toekomst komen we zeker middelen tekort die momenteel massaal gebruikt worden. Welke materialen zullen in de toekomst op grote schaal beschikbaar zijn en wat kan ermee worden gedaan?

16.00 – 17.00 | VISIONS BY MAGAZINE
VEEM
VISIONS BY is een jaarlijks magazine dat vanuit een kritische en speculatieve invalshoek verschillende perspectieven op materialiteit en materiële cultuur behandelt. Naast een tentoonstelling zal de lancering van het tijdschrift bestaan uit een lezing, plus een ronde tafel met deelnemers uit het eerste nummer om het concept te presenteren en de inhoud te bespreken.

16.00 – 18.00 | THE ALTERNATIVE FOR PLASTIC
Tac, Vonderweg 1
-

16.00 - 18.00 | WORLD DESIGN EVENT: DRIVING PERSPECTIVES
Embassy of Mobility
Elke dag worden er in de Embassy of Mobility diepgaande discussies over de verschillende gepresenteerde perspectieven gehouden.

17.00 – 18.15 | A TREND RESEARCHER’S PERSPECTIVE ON DUTCH DESIGN
Hutspot, Nieuwe Emmasingel 44-46
Door middel van een trend talk brengt MARE je op de hoogte van de trends achter nieuw, innovatief design - gespot tijdens Dutch Design Week. Verschillende sprekers zullen aanwezig zijn, waaronder talent gespot op de DDW.

18.00 – 19.00 | CREATE OUT LOUD #5: STATIC TRAVELLING WITH CARLO VAN DE WEIJER
MU, Torenallee 40-06
Volgens Carlo van de Weijer, directeur Smart Mobility van de Technische Universiteit Eindhoven, is het misschien beter om de reislust van de mens mee terug te nemen naar de tekentafel. Het is nu immers mogelijk om thuis te blijven en te ontspannen in je stoel terwijl je virtueel de meest bizarre nieuwe werelden verkent. Fantaseer en design mee!

19.00 - 21.00 | YA Present!
Club C, Daalakkersweg 14
Gesteund door de BNO en met inzichten van meer dan 50 alumni, is het doel van deze dagelijkse avondsessie geïnteresseerden meer inzicht te geven in de wereld van design. Van praktische tips tot interessante vraagstukken.

20.00 – 21.30 | NEON MOIRÉ SHOW LIVE: CURRENT STATE OF WOMEN IN GRAPHIC DESIGN
MU, Torenallee 40-06
Wat betekent het om een vrouwelijke ontwerper te zijn in het tijdperk van sociale media, of om een publieke spreker te zijn op creatieve conferenties? Een uitgebreide discussie over verschillende manieren om ontwerper te worden en een eigen studio op te bouwen.