Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Overzicht DDW Talks: vrijdag 26 oktober 2018

25 October 2018

Met werk van 2600 ontwerpers, dat betrekking heeft op zo’n beetje alle terreinen van onze samenleving, biedt het evenement ook heel wat stof tot debat en voer voor reflectie. DDW presenteert een dagelijkse samenvatting van debatten, lezingen en seminars, verspreid over Eindhoven.

https://www.ddw.nl/nl/programma/446/forward-talks-dutch-digital-design

9.30 – 11.00 | ALL INCLUSIVE CYBORG TALK: PRO’S AND CONTRA’S OF BIOLOGICAL & SYNTHETIC SYMBIOSIS
Campina Melkfabriek, Kanaaldijk-Zuid
De All-Inclusive Cyborg Talks zijn opgenomen in het publieke programma van ROBOT LOVE. De lezingen en debatten, waarin het fenomeen cyborgism vanuit verschillende perspectieven wordt bekeken, verdiepen en verscherpen het thema.

11.00 – 12.00 | TALK & WALK: AN INTRODUCTION TO DIGITAL
Klokgebouw, hal 1
Maak kennis met de DDW Digital Route. De route onderzoekt de grenzen van de digitale en fysieke wereld door middel van design. Welke rol speelt digitaal ontwerpen en welke verantwoordelijkheid hebben wij als mens hierin?

11.00 – 14.00 | LECTURE ANASTASIA EGGERS & OTTONIE VON ROEDER
TAC, Vonderweg 1
-


11.00 – 18.00 | GRADUATION SHOW 2018 PRESENTS: THE ARENA
Campina Melkfabriek
Optredens, films, lezingen, presentaties en debatten worden verzorgd door studenten, afgestudeerden, alumni en vooraanstaande professionals uit het design veld en de uitgebreide DAE community.

12.00 – 13.00 | DDW LIVE ED: DDW & EINDHOVEN
Klokgebouw, hal 1
Rob Schoonen in gesprek met Martijn Paulen en Monique List, over de week en wat het betekent voor de stad.

12.00 – 14.00 | EXPLORING A CIRCULAR PUSH BY TECHNOLOGY
Embassy of Circularity
Data wordt ook wel de olie genoemd die een circulaire samenleving smeert. Welke mogelijkheden biedt technologie om meer circulair te worden? Hoe zetten pioniers het in? Wat zijn de verwachtingen van ontwerpers over de digitale circulaire toekomst?

12.00 – 16.45 | MIND THE STORY #5
Klokgebouw, hal 2
In de Mind the Step expo maakt de bezoeker kennis met design dat tot stand komt door de interactie tussen techniek, onderzoek en ontwerp. Mind the Story, een spin-off van Mind the Step, is een dagelijks programma van presentaties en discussies met het publiek.

13.00 – 13.45 | WHAT IF LAB NS: MEET THE DESIGNER
Ketelhuisplein
Toonaangevende ontwerpers houden live presentaties over hun ontwerpvisies in het What If Lab van NS (Nederlandse Spoorwegen).


13.00 - 14.00 | BANKGIRO LOTERIJ FONDS: RADICAL IMAGINATION TALKS
Klokgebouw, hal 1
De BankGiro Loterij Fonds Radical Imagination Talks presenteren op DDW Live verschillende Radical Imaginators die je hun gedachten en ambities tonen voor een alternatieve en verbeterde wereld.

13.00 – 17.00 | IN4NITE SEMINAR: TEXTILE FRIDAY
TQ 3, Floor 4, Achtseweg Zuid 151
Op Textile Friday spreken gepassioneerde professionals die graag met textiel werken.

14.00 - 15.00 | LECTURE NS WHAT IF LAB: MEET THE EXPERT
Ketelhuisplein
Experts delen hun inzichten over ‘de treinreis van morgen’ in het What If Lab van NS (Nederlandse Spoorwegen).

14.00 – 15.30 | HOW TO STIMULATE INNOVATION AND CREATIVITY IN THE WORK-SPACE?
Igluu, Lichttoren 32
Wat is de rol van kunst, van natuur, van identiteit en van visie visualisatie in het creëren van een creatieve omgeving? Hoe kan het Design Thinking proces ondersteund worden door middel van een goed ruimtelijk concept? Deze en andere vragen komen aan bod in een interactieve lezing.

14.00 – 16.00 | FORWARD/ TALKS: DUTCH DIGITAL DESIGN
Klokgebouw, hal 1
Dutch Digital Design bestrijkt recente en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van digitaal ontwerpen. Tijdens het event zullen toonaangevende digitale bureaus projecten presenteren en praten over visies op de toekomst van deze industrie.

16.00 – 17.00 | DDW LIVE AT 4: CLEAN TECH: INCLUSIVE ALGORITHMS
Klokgebouw, hal 1
Bestaat er zoiets als pure technologie? Is het wenselijk om er een stukje menselijkheid aan toe te voegen? Kunnen we gezamenlijk een algoritmische taal ontwerpen die inclusief en onbevooroordeeld is, en hier onze samenleving op voortbouwen?

16.00 - 18.00 | WORLD DESIGN EVENT: DRIVING PERSPECTIVES
Embassy of Mobility
Elke dag worden er in de Embassy of Mobility diepgaande discussies over de verschillende gepresenteerde perspectieven gehouden.

17.00 – 19.00 | LECTURE EINDHOVEN FOOTNOTES
Onomatopee, Willemstraat 27
-

18.00 – 19.00 | CREATE OUT LOUD #6: WHAT IF… WE WOULD BE TALKING TO YOUR BODY?
MU, Torenallee 40-06
Een standaard talkshow spreekt vooral de ogen en oren aan. Ontwerper en curator Tom Loois is geïnteresseerd in het ontwerpen van de relaties tussen mensen, objecten en ruimtes. Samen met WhyNot zoekt hij naar nieuwe manieren om ons hele lichaam te betrekken bij een talkshow.


19.00 - 21.00 | YA Present!
Club C, Daalakkersweg 14
Gesteund door de BNO en met inzichten van meer dan 50 alumni, is het doel van deze dagelijkse avondsessie geïnteresseerden meer inzicht te geven in de wereld van design. Van praktische tips tot interessante vraagstukken.