Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Overzicht DDW Talks: zaterdag 27 oktober 2018

26 October 2018

Met werk van 2600 ontwerpers, dat betrekking heeft op zo’n beetje alle terreinen van onze samenleving, biedt het evenement ook heel wat stof tot debat en voer voor reflectie. DDW presenteert een dagelijkse samenvatting van debatten, lezingen en seminars, verspreid over Eindhoven.

11.00 – 12.00 | TALK & WALK, AN INTRODUCTION TO ARCHITECTURE & PUBLIC SPACE
Klokgebouw, hal 1
Maak kennis met de DDW Architectuur & Openbare Ruimte Route. Deze route gaat in op nieuwe ontwerpconcepten van toekomstige bouw, stedelijke transformatie en openbare ruimte. Leer over circulariteit, technologie, het maken van steden met en voor mensen - en nog veel meer.

11.00 – 14.00 | LECTURE ANASTASIA EGGERS & OTTONIE VON ROEDER
TAC, Vonderweg 1
-


11.00 – 18.00 | GRADUATION SHOW 2018 PRESENTS: THE ARENA
Campina Melkfabriek, Kanaaldijk-Zuid
Optredens, films, lezingen, presentaties en debatten worden verzorgd door studenten, afgestudeerden, alumni en vooraanstaande professionals uit het design veld en de uitgebreide DAE community.

12.00 – 13.00 | DDW LIVE ED: DDW & TU/e
Klokgebouw, hal 1
Rob Schoonen in gesprek met Ad van Berlo, prof. TU/e en studenten Daan en Daphne.

13.00 – 13.45 | WHAT IF LAB NS: MEET THE DESIGNER
Ketelhuisplein
Toonaangevende ontwerpers houden live presentaties over hun ontwerpvisies in het What If Lab van NS (Nederlandse Spoorwegen).


13.00 - 14.00 | BANKGIRO LOTERIJ FONDS: RADICAL IMAGINATION TALKS
Klokgebouw, hal 1
De BankGiro Loterij Fonds Radical Imagination Talks presenteren op DDW Live verschillende Radical Imaginators die je hun gedachten en ambities tonen voor een alternatieve en verbeterde wereld.

14.00 – 15.00 | DDW LIVE SPECIAL:  MARTIJN PAULEN
Klokgebouw, hal 1
Als directeur van Dutch Design Foundation kijkt Martijn Paulen altijd vooruit, maar tegelijkertijd richt hij zich op het hier en nu. Wat is zijn perspectief op design? Een uniek één-op-één moment met Martijn en interviewer Danielle Linders (Meisjes van Eindhoven).

14.00 - 15.00 | LECTURE NS WHAT IF LAB: MEET THE EXPERT
Ketelhuisplein
Experts delen hun inzichten over ‘de treinreis van morgen’ in het What If Lab van NS (Nederlandse Spoorwegen).

16.00 – 17.00 | DDW LIVE AT 4: RELOCATION: DESIGNING HABITUAL SPACE
Klokgebouw, hal 1
Met de groei van de menselijke bevolking en de veranderende natuurlijke dynamiek van de planeet, zijn we voortdurend nieuwe manieren aan het bedenken om te leven en het leven te ervaren. Hoe ontwerpen we ruimte in gebieden die overbevolkt zijn en hoe gebruiken we gebieden die bewoonbaar zijn?

16.00 - 18.00 | WORLD DESIGN EVENT: DRIVING PERSPECTIVES
Embassy of Mobility
Elke dag worden er in de Embassy of Mobility diepgaande discussies over de verschillende gepresenteerde perspectieven gehouden.

18.00 – 19.00 | CREATE OUT LOUD #7: WHAT IF… YOUR NEWS BUBBLE POPS?
MU, Torenallee 40-06
Studio Arvid & Marie, Martina Huynh en Jonas Althaus gaan experimenteren door het publiek meer controle te geven. In de loop van de avond maken ze je steeds meer bewust van de spanning tussen individuele en collectieve perceptie in de nieuwe media journalistiek. Hoe ga je om met alle verschillende soorten informatie?

19.00 - 21.00 | YA Present!
Club C, Daalakkersweg 14
Gesteund door de BNO en met inzichten van meer dan 50 alumni, is het doel van deze dagelijkse avondsessie geïnteresseerden meer inzicht te geven in de wereld van design. Van praktische tips tot interessante vraagstukken.