Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

Design Nonfiction bij MU Artspace!

21 March 2019

Kunnen ontwerpers zich een wereld voorstellen die wetenschappers nog niet beschreven hebben? In het project ‘Design Nonfiction’ toont ontwerpbureau Tellart gesprekken met meer dan veertig internationaal vermaarde ontwerpers die direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, synthetische biologie, VR, AR, robotica en andere technologieën. Als kick-off van het project toont MU van 22 maart t/m 22 april de eerste zeven interviews en vier thematische lijnen in de gelijknamige tentoonstelling.

Tellart, een internationale ontwerpstudio gespecialiseerd in opkomende technologieën en immersive storytelling, startte Design Nonfiction in 2016, toen ze van het Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum de National Design Award kregen voor International Design – een discipline die nog niet bestond toen ze hun studio begonnen. Het project inspireerde ze om na te denken over de manier waarop digitale technologie hun praktijk vormt en transformeert.
 
De gesprekken in Design Nonfiction raken aan de morele, pratische, politieke en esthetische implicaties van alle nieuwe mogelijkheden. Zou het erg zijn als mensen nooit meer hoefden te werken, bijvoorbeeld? Hoe zou je het design van baby’s kunnen reguleren? Het project onderzoekt de rol van ontwerpers in een technologisch landschap dat veel sneller verandert dan de mens zelf.
 
Benieuwd naar Design Nonficton? Vrijdag 22 maart vindt de feestelijke opening van de tentoonstelling plaats bij MU. Vanaf 20:00 uur is er de gelegenheid om de expo te bezoeken en te proosten op het project. Klik hier voor meer informatie!

Op donderdag 18 april organiseert MU een live panel rondom Design Nonfictionmet Tellart en een aantal internationaal gelauwerde professionals uit de designwereld. De moderatie is in handen van designcriticus en V&A curator Rory Hyde. Tickets hiervoor kosten € 7,50 (studenten € 5,-) en zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

Klik hier voor het volledige programma en meer informatie.