Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

'What if Lab: the sustainable society' presenteert expositie in Jakarta, Indonesië

07 May 2019

'What if Lab' daagde tien Nederlandse en Indonesische ontwerpers uit met de vraag: Wat als we samen onze duurzame samenleving zouden kunnen ontwerpen? De resultaten zijn van 8 t/m 30 mei te zien in de tentoonstelling 'What if Lab: the sustainable society' in Erasmus Huis, Jakarta (Indonesië).

Afgelopen oktober startten vijf Indonesische- en vijf Nederlandse ontwerpers een unieke samenwerking. In een half jaar tijd onderzochten zij in teams van twee een aantal grote ontwerpvragen die Indonesië vandaag de dag kenmerken. Ze ontwikkelden samen nieuwe oplossingen voor complexe vraagstukken op het gebied van duurzaam onderwijs, schone lucht, biomaterialen en veerkrachtige wijken. Van 8 tot en met 30 mei presenteren de ontwerpers de resultaten van hun samenwerkingen als onderdeel van de tentoonstelling 'What if Lab: the sustainable society' in Jakarta, Indonesië.

De interculturele teams presenteren slimme concepten en nieuwe prototypes met als doel het inspireren van de bezoekers en het aanzetten tot verandering. Samen hopen ze bezoekers te motiveren om hun manier van denken te heroverwegen en zo actief bij te dragen aan een duurzame toekomst. 

Het echte werk en de implementatie van deze ideeën begint nu, What if Lab nodigt je uit om deel uit te maken van deze toekomst.

Wanneer: 8-30 mei 2019 | Waar: Erasmus Huis, Jakarta (Indonesië)

Meer informatie over What if Lab: the sustainable society vind je hier (deze informatie is alleen Engelstalig beschikbaar).