Zoeken

Sluit zoeken
Updates

DDW Ambassadeur Studio Drift krijgt solotentoonstelling in USA

05 September 2019

Studio Drift, Amplitude 2017, Installatie Stedelijk Museum Amsterdam. Beeld: Gert Jan van Rooij
Van 21 september 2019 - 26 april 2020 heeft DDW ambassadeur Studio Drift een solo-expositie in het Mint Museum, Charlotte (North Carolina). De tentoonstelling Immersed in Light is de eerste solotentoonstelling van Studio Drift buiten Europa.

De tentoonstelling in Charlotte (North Carolina) toont vijf werken van Studio Drift. De adembenemende installaties van Studio Drift verkennen de relatie tussen mens, natuur en technologie. 

Mint Museum exposeert o.a. Fragile Future 3 lichtinstallatie - een reflectie van licht als basis van al het leven - gemaakt van honderden kleine paardebloempitten die met de hand, zaadje voor zaadje, op LED-lampen zijn geplakt en aan elkaar worden gehouden door bronzen elektrische circuits. Vlakbij zal Amplitude staan, een installatie van 20 grote maar delicate glazen vleugels die soepel bewegen om een reusachtige vogel in de lucht te suggereren.

De tentoonstelling heeft ook twee videoruimtes, waarvan één met Drifters, een escapistische film van Studio Drifters en Sil van der Woerd, waarin een drijvend blok beton wordt getoond terwijl het op zoek gaat naar zijn oorsprong in de Schotse Hooglanden. In de andere videoruimte zal de documentaire filmversie van Franchise Freedom te zien zijn, het performancestuk dat debuteerde tijdens Art Basel/Design Miami 2017, weer tot leven kwam tijdens Burning Man 2018, en recent is getoond boven NASA's Rocket Garden. Franchise Freedom bestaat uit 600 Intel-drones die door de nachtelijke hemel zweven, omdat ze de vluchtpatronen van spreeuwen vloeiend simuleerden. 

Ga naar Dutch Culture USA voor meer informatie.