Ga naar Updates

Materials’ Future Life expositie in Tallinn

Post Vlisco, Simone Post
Material Sense presenteert 'Materials' Future life' in het kader van het Tallinn Design Festival (16-22 september). De expositie focust op de behoefte aan een duurzaam toekomstig milieu en een circulaire economie. Het laat bezoekers alle menselijke afvalstromen heroverwegen en beschouwen als 'nieuwe' materialen.

Onze toekomst gaat niet meer alleen over het eenmalig gebruik van producten. Kunnen we vooraf na denken over slimme oplossingen na het einde van het gebruik? Hoe gaan we om met de reststromen die ontstaan in onze huidige productie? En wat kunnen we met de producten die worden afgedankt omdat ze niet volledig voldoen aan de kritische standaard van de consument?

In Tallinn presenteert Material Sense een werk uit een netwerk van ondernemende creatieve geesten, die circulair denken als uitdaging zien en na onderzoek komen tot nieuwe oplossingen en producten die een geheel nieuwe esthetiek definieert.

De expositie is te zien op het Disainiöö Festival tijdens de tiende editie van de design week in Tallinn, die plaats zal vinden van 16 tot en met 22 September op de Noblessner venue. 

Klik hier voor meer informatie.