Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Doe mee met What if Lab LIVE

14 October 2019

E-ROB
Hoe kunnen we als burgers bijdragen in het signaleren van georganiseerde misdaad? Kan het doorbreken van het taboe rondom betaalde intimiteit leiden tot een veiligere omgeving voor sekswerkers? En wist je al dat er steeds meer mensen slachtoffer worden van online fraude? Tijdens Dutch Design Week (DDW) presenteren we What if Lab LIVE, en we hebben jouw expertise nodig!

Deel jouw expertise en doe mee met What if Lab LIVE

In het What if Lab Safety Matters stelt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dit jaar urgente vraagstukken op het gebied van veiligheid centraal. Het gaat hierbij om vraagstukken die niet alleen door de overheid opgelost kunnen worden. Tijdens Dutch Design Week (DDW) verplaatsen de drie ontwerpstudio’s Afdeling Buitengewone Zaken, Extra Practice en We are Social Rebels hun werkplek tijdelijk naar de Embassy of Safety (onderdeel van World Design Embassies) op het Ketelhuisplein.

Tijdens de negen dagen DDW gaan de drie ontwerpstudio's samen met gemeenten, experts en het publiek aan de slag. Om tot het beste resultaat te komen, hebben ze jouw input en expertise nodig! 

Klik hier voor meer informatie over de verschillende vraagstukken en workshops. Tot op DDW!

What if Lab

Hoe intensifieer je de samenwerking tussen ontwerper en bedrijfsleven of overheid? Het What if Lab is hierop het antwoord. Door uitdagingen bij het bedrijfsleven en overheden op te halen en deze voor te leggen aan de designer, worden verrassende resultaten geboekt. Bedrijven en dienstverlenende organisaties krijgen de kans om nauw samen te werken met professionals in design. Ontwerpers kunnen zich op hun beurt vastbijten in omvangrijke, meer complexe uitdagingen – en verbreden tegelijkertijd hun netwerk.