Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Vanavond zie je Biobasecamp in Tegenlicht!

20 October 2019

Nederland staat voor een paradoxale opgave: meer bouwen en minder uitstoten. Biedt bouwen met hout de oplossing? Vanavond (Zondag 20 oktober) om 21.00 uur zie je in Tegenlicht op NPO 2 alvast een voorbeeld: Biobasecamp, een pop-up project op Dutch Design Week (DDW).

Nederland staat voor een paradoxale opgave: meer bouwen en minder uitstoten. Om de woningnood op te lossen moeten er voor 2050 in Nederland meer dan één miljoen woningen worden gebouwd. Maar met onze huidige manier van bouwen (voornamelijk met beton) overschrijdt dat milieunormen. Biedt bouwen met hout de oplossing? In Tegenlicht wordt deze mogelijkheid verkend aan de hand van een aantal voorbeelden. Biobasecamp, een project van de Embassy of Circular and Biobased Building onderdeel van World Design Embassies, is daar een van. 

Het paviljoen, dat van 19-27 oktober kan worden bewonderd op DDW, geeft architectonische uitdrukking aan de bijdrage die ‘bouwen met bomen’ kan leveren aan de reductie van CO2 én de reductie van stikstof door conventionele bouwmaterialen zoals beton te vervangen door biobased materialen.

  • Waar & Wanneer? Vanavond om 21:00u bij Tegenlicht op NPO2.
  • Vanavond geen televisie? Geen zorgen. Je kunt Biobasecamp heel de week, tot en met zondag 27 oktober, nog bekijken als onderdeel van DDW op Ketelhuisplein.

Founding partners van Biobasecamp: Studio Marco Vermeulen, Derix, Provincie Noord-Brabant, Floriade, Arup, Dutch Design Foundation.

Play video