Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

DDW lanceert nieuwe app

19 October 2015

In de week van 17 t/m 25 oktober 2015 staat Eindhoven in het teken van de Dutch Design Week (DDW), dit jaar met het thema: ‘What if…’. Naast een nieuwe website lanceert DDW ook een app die virtuele begeleiding biedt aan de bezoeker.

In de week van 17 t/m 25 oktober 2015 staat Eindhoven in het teken van de Dutch Design Week (DDW), dit jaar met het thema: ‘What if…’. Naast een nieuwe website lanceert DDW ook een app die virtuele begeleiding biedt aan de bezoeker. Met behulp van Beacon technologie is het mogelijk om tijdens het evenement via notificaties real time informatie te ontvangen. Bijvoorbeeld over de locaties waar de bezoeker zich bevindt, de activiteiten en de mogelijke routes die te volgen zijn. De bijbehorende demovideo geeft een helder inzicht in de functionaliteiten van de app.

Gebruikers van de app kunnen in aanloop naar en tijdens het evenement informatie opzoeken. Met de geavanceerde zoekfunctie kan men filteren op zoekwoord, gebied, event, design discipline, thema, dag en tijdstip. Ook is het mogelijk om routes uit te stippelen en verschillende locaties te ‘bookmarken’, waardoor deze makkelijk terug te vinden zijn tijdens DDW.

Bezoekers kunnen zich ter plekke laten leiden door de app. De ‘happening now’ button geeft aan wat er de komende 2 uur te doen is. Met de ‘Around me’ knop zien gebruikers de verschillende activiteiten in een straal van 2 à 3 km rondom hen.

'What if…' is dé vraag waarmee creativiteit en vernieuwing begint. Om in te spelen op het thema van dit jaar is er een ‘What if generator’ ingebouwd. Deze maakt het mogelijk om zelf vraagstellingen te ontwikkelen, geheel in stijl van DDW 2015. Deze posters zijn vervolgens te delen via verschillende social media kanalen.

De app is gerealiseerd in opdracht van Dutch Design Week. Proxible verzorgde de technische realisatie van de app. Eindhoven365 ontwikkelde het interaction design, op basis van het design en campagneconcept van Fabrique en de website interface, ontwikkeld door Freshheads.

De app is beschikbaar in de iTunes en Play Store.