Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

Renault Design Rides rijden record aantal emissievrije kilometers op DDW19

29 October 2019

Renault in Klokgebouw, beeld: Jeroen van der Wielen
Renault blikt terug op een succesvolle Dutch Design Week (DDW), dit jaar van 19 tot en met 27 oktober in Eindhoven. Ruim 60.000 bezoekers maakten gebruik van de gratis Renault ZOE Design Ride, er was veel belangstelling voor de Renault EZ-conceptmodellen, de lecture van de Laurens van den Acker en de online campagne; design de auto van de toekomst.

De nieuwe Renault ZOE Design Rides

DDW is het grootste designevenement van Noord-Europa, waarbij het werk van meer dan 2.600 exposanten een week lang tentoongesteld werd op meer dan honderd verschillende locaties in Eindhoven. Het event trok honderdduizenden bezoekers. 

Als partner van DDW stelde Renault 35 exemplaren van de volledig elektrische nieuwe ZOE ter beschikking voor de gratis vervoersdienst tussen alle locaties van DDW. De zogeheten ‘Renault ZOE Design Rides’ hadden een opvallend design object op het dak en reden samen ruim 65.000 emissievrije kilometers door Eindhoven. Het laden van de auto’s gebeurde op een van de grootste mobiele laadpleinen in Europa, speciaal voor DDW aangelegd op het terrein van de TU/e door van der Sijs techniek en automatisering. Door de 22kW AC-lader van de Renault ZOE werd er 120km rijbereik per laadpunt, per uur bijgeladen.

Concept Cars

Tevens waren drie bijzondere conceptmodellen van Renault voor het eerst in Nederlandse te zien. De Renault EZ-GO, EZ-PRO en EZ-ULTIMO vertalen de toekomstvisie van Renault op het gebied van stedelijke mobiliteit in 2030 en waren tentoongesteld in het Klokgebouw in Eindhoven – het hart van DDW – en gezien door bijna honderdduizend bezoekers.

Laurens van den Acker

Evenals vorige editie was er ook dit jaar veel belangstelling voor de lezingen van Laurens van den Acker, de Nederlandse Executive Vice President Corporate Design van Groupe Renault. Bekijk hier het uitgebreide videoverslag van de Renault tijdens DDW.

Laurens van den Acker
© Jeroen van der Wielen

Winnaar Design de Auto van de Toekomst: Arne Bijsterbosch

Ten slotte is de winnaar van ‘Design de Auto van de Toekomst’ bekend gemaakt: Arne Bijsterbosch. Zijn visie op auto van 2030 werd door de jury als beste beoordeeld. Als winnaar van de designwedstrijd mag Arne een jaar lang 100% elektrisch rijden in de nieuwe Renault ZOE.

Met de designcontest ‘Design de Auto van de Toekomst’ gaf Renault een vervolg aan de Renault Design Award, die op initiatief van Renault Nederland drie keer eerder gehouden werd. Dit jaar werden deelnemers uitgedaagd om hun visie te geven op de auto van de toekomst, waarna drie finalisten hun ‘toekomstvisie’ mochten uitwerken met hulp van een professionele schetser.

De vakkundige jury – onder leiding van Laurens van den Acker, – was onder de indruk van zijn concept dat inhaakt op de gezondheidstrend, augmented en virtual reality. Hij bedacht een autonoom rijdende auto waarin de passagiers niet zitten, maar wandelen op een loopband.

Benieuwd naar winnaar? Of wil je alle afleveringen terugkijken? Bekijk hier alle afleveringen van ‘Design de Auto van de Toekomst’.

Visitor mode