Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

OPEN CALL | What if Lab: Het circulaire station

09 December 2019

Nederlandse stations en het spoor spelen een belangrijke rol in de transitie van Nederland naar een volledig circulaire economie in 2050. Voor dit komende What if Lab zijn ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester daarom opzoek naar ontwerpers met innovatieve ideeƫn die kunnen bijdragen aan deze transitie. Ben of ken jij die ontwerper?

Wat als... we alle (kleine) stations in Nederland circulair gaan ontwerpen?

Nederland bereidt zich voor op een transitie naar een circulaire economie. We hebben als land de ambitie gesteld om in 2030 50% minder gebruik te maken van primaire grondstoffen en in 2050 volledig circulair te zijn. Ook stations en het spoor spelen hierin een belangrijke rol: ze faciliteren duurzame bereikbaarheid voor een elk jaar groeiend aantal treinreizigers. Stations zijn daarbij niet het eindpunt van een reis, ze functioneren als verbindende hub voor reizigers naar hun eindbestemming.Ā 

Stel nu dat alle stations in Nederland volledig circulair worden. Dat biedt enorme kansen om de kringloop met een hoge dagelijkse impact te sluiten en de ambitie waar te maken dat afval tot de verleden tijd behoort.Ā ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester zoeken ontwerpers met innovatieve ideeĆ«n die kunnen bijdragen aan deze transitie.

Past het bij jouw studio om met partners en experts binnen het What if Lab nieuwe perspectieven voor de toekomst te verkennen, gevolgen concreet en invoelbaar te maken en in co-creatie concepten te vertalen naar circulaire oplossingen?

KlikĀ hier voorĀ de volledige briefing en de deelnamevoorwaarden.