Zoeken

Sluit zoeken
Nieuws

Bedankt voor 2019!

31 December 2019

50/50 HeyHeyDeHaas, Still, Aftermovie DDW19, ©Blickfänger
Blik met ons terug op een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar! We kijken terug op een succesvol jaar waarbij nieuwe ontmoetingen, matchmaking & innovatie centraal stonden.

We kijken terug op een succesvol jaar waarbij nieuwe ontmoetingen, matchmaking & innovatie centraal stonden.

Het was een internationaal jaar, voor DDW maar ook voor DDF. Zo waren we dit jaar niet alleen in Nederland te vinden, maar gingen we onder andere met getalenteerde ontwerpers naar NYCxDesign in New York, richting SXSW, waren we te vinden op de Salone del Mobile en gingen we met een hele delegatie ontwerpers richting Indones√Įe en andersom voor het What if lab: Sustainabe Society.¬†Ook hadden we naast Studio DRIFT en Jalila Essa√Įdi dit jaar niet 1, maar twee internationale ambassadeurs: Alice Rawsthorn en Stefano Boeri Architetti.

Er was Koninklijk bezoek van Koning Willem-Alexander bij Sectie-C. En Dutch Design Awards winnaars Simone Post & Peter van de Water werden uitgenodigd voor de koninlijke Uitblinkerslunch. 

We hadden een primeur op Dutch Design Week (DDW): we lanceerden namelijk DDW talks, een dagelijks talksprogramma gecureerd door DDW en partners. Samen met belangrijke sleutelfiguren uit het ontwerpveld en daarbuiten, verkenden we diverse ontwerpdisciplines, bespraken we de actualiteit, blikten we terug op het verleden en wierpen we een blik in de toekomst.

Bezoek van Koning Willem-Alexander op Sectie-C
© Max Kneefel

Zoals ook de afgelopen twee jaar, keken we naar de trends binnen het DDW programma. Nieuwsgierig naar de design trends van DDW19? Kijk hier voor het overzicht van alle DDW19 trends.

Samen met Blank Space Magazine, een initiatief van de ontwerpers van Sectie-C, publiceerden we de artikelenreeks Designer Dialogues waarvoor ontwerpers andere ontwerpers interviewden. 

Ook lanceerden we dit jaar #heyddw, een artikelenreeks die net als het DDW programma bottom up is. Ben jij een ontwerper en wil je dat wij jouw nieuwe werk in 2020 delen met ons netwerk? Gebruik de hashtag #heyddw en wie weet zie jezelf binnenkort terug op de DDW Instagram en wordt je gefeatured in een artikel op de website! Nieuwsgierig naar de Heyddw artikelen van 2019? Je leest ze hier. 

Play video

En natuurlijk de aftermovie van Dutch Design Week (DDW) 2019. In twee minuten nemen we je mee langs het werk van ruim 2.600 (inter)nationale ontwerpers, verspreid over 120 locaties in Eindhoven. Wil je meer? Goed nieuws: in de negen Area Recaps vind je de verschillende Design Areas in minder dan een minuut nog een keer uitgelicht.

Heel graag willen we jullie allemaal bedanken voor het geweldige jaar dat jullie 2019 hebben gemaakt! We hopen volgend jaar nog veel meer verhalen met jullie te kunnen delen, maar eerst:

GELUKKIG NIEUWJAAR!